Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
holky jsem tu zase s dotazem… ![]()
Poradte mi prosím některá co na posílení imunity pro prvňáčka, neb jsem z toho mýho kluka na nervy. Před 14dny měl nějakou virózu s hodně vysokými teplotami, do tří dnů dobrý. Nyní opět dost chrmle a smrká. Sice mu dávám betaglukanový sirup s podle mě dost ovocem aj zeleninou, ale prostě ani tuk chytně kde co. Takhle do tý školy moc nepochodí. Když to měl ve školce moc jsem to neřešila, ale ve škole už je to dost problém.
Každá rýma mu hned spadne na průdušky a strašně se zahlení, máme docela velký cestování do školy takže se mu akorát ještě víc rozjede, ale prostě už nevím co sním. Trochu si říkám jestli místo toho betaglukanu jsem mu neměla dávat radši Echinaceu
Ta prý zabírá lépe, ale když dávám glukan tak se mi to nechce hned měnit.
Taky jsem sním asi zaváhala a měla ho dávat už od půlky srpna což jsem dala začátkem září a to bylo zřejmě pozdě..
Takže co dáváte malým školáčkům a zabírá jím to?? ![]()
U nás zabírají laktobacily, dělají i ochucený, dětem to chutná a je hnedka znát, když je přestanou brát…
J8 dávám probiotika a Rakytníček. Jinak mám dobrou zkušenost s MultiImunem.
@Krrysa
A když mu dávám jogurt s probiotiky tak by mu to mělo zabírat také ne?? ![]()
A opravdu nic nechytnou???
@Lavvazza já dávám taky jogurty, a le to s nima nic nedělá… ne, že by nechytli nic, to je i blbost, třeba rýma ukazuje na to, že se organismus správně brání, ale je to fakt znát…
Kombinuju rakytnicka, echimaceu, kdyz neco radi ve zride tak pridam laktobacily a kapky z lichorerisnice. A ustojime to vzdycky s rymou. Driv to holkam taky vzdycky nekde sedlo a meli jsme atb
To, že se nějak posílí imunita neznamená, že dítě nic nechytne. Spíš to, že to bude mít lehčí průběh. ![]()
Dávám Imunoglukan a rakytník. ( nastoupil do školky )
Jsou tu nejake maminky s často nemocnými školními dětmi?
dcera je doma uz 14 dni s atb na streptokoka v krku a ted ke konci ma rymu
![]()
v první třídě byla 14 dní, od té doby se snažíme učit se doma a když má jít do školy, má rýmu i při atb, mám pocit, že se už opravdu zblázním
![]()
co dávat?
Anonymní…tohle přesně jsem měla s dcerou v první třídě…přišlo mi, že jsem učitelka na plný úvazek…dětská lékařka jí v druhém pololetí nasadila Bronchovaxom a celé druhé pololetí již nebyla nemocná…ve třídě bylo třeba jen 14 dětí, ostatní nemocné a dcera vesele seděla mezi těmi 14…
@sobesin takze to je jen na predpis? já uz jsem unavená a to je teprve září. mela bych si hledat práci, ale s takovou me všude vyhodi ještě ve zkusebce ![]()
Ano, je to na předpis…je to kůra na několik měsíců, minimálně tři…je tam i něco na rýmu…
Dobrý den, prosím Vás, vím, že existuje nějaký sprejík, který se ráno stříkne dítěti na tričko pod krk a postupné uvolňování tea tree chrání a dělá takovou jako ochrannou bublinu při dýchání dítěte. Hlavně se to právě používá, když má jít ditě do kolektivu - školka, škola apod.
Prosím, nevíte někdo, jak se to jmenuje, a kde to koupit? Někdo, kdo to používá. V lékarně na mě hledí, jak
na „vola“.
Děkuji, Alois.