Problémy s kolegyní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.6.24 10:20

Problémy s kolegyní

Pěkný den, potřebuju se asi jenom vykecat, nějak to na mě začíná dolehat. Nastoupila jsem do nové práce na zkráceny úvazek. Kolegyně jsou celkem fajn, kromě jedné. Na ni jde už do začátku vidět, ze mě nemusí. Fajn, chápu, ne každý sedne každému. Nicméně už to začíná na můj vkus dost přehánět.
Dám pár příkladů:
Pořad má narážky na to, že končím dřív. Pořád poslouchám, ze bych s nimi měla být až do konce jejich směny atd. Nedokáže pochopit, že to mám jinak než ona.
Pořad na mě hledá nějaké chyby. Zaučovala mě jiná kolegyně, ale podle této problémové je to špatně. Když se snažím bránit, že mě to učila jinak, vyrypuje ještě víc. Hledá každou chybičku. Samozřejmě nedělám žádné zásadní chyby, ale takové drobné věci, které děla i ona sama. Ještě se zaucuju, je jasné, ze to jestě nebude dokonale. Jen ona si o sobě myslí, jak je dokonalá.
Svádí na mě věci, které jsem neudělala.
A tak bych mohla pokračovat. Pořad má nějaké narážky. Přemýšlím o změně práce, ale nemůžu najít nic, co by mi vyhovovalo pracovní dobou tak, jako toto. Mám k tomu ještě brigádu. Asi to budu muset nějak pořešit s vedoucím, šle nechci být za žalovníčka, který s každým problémem běží za vedoucím.
Snažím se bránit, ale je to pak ještě horší. Co mám dělat, peníze potrebuju, ale moje psychika trpí

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
7.6.24 10:24
@Anonymní píše: Více

Všude něco je. Kdo chce, na každém si něco najde. Neřeš, dělej svoji práci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
7.6.24 10:26

Pokud jsou ostatní fajn, nebála bych se za sebe postavit. Slušně, asertivně, s úsměvem, ale jasně, stručně, výstižně, hlasitě.
„Milado, určitě víte, že mám zkrácený úvazek, proto tu opravdu nezůstanu do konce směny.“ Když to nepomůže, zopakuj ve stejném znění.
Nejspíš je to nějaká chudinka, co si potřebuje zvedat sebevědomí. Neboj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33360
7.6.24 10:29
@Anonymní píše: Více

Nesmíš se prostě dát, ona ví, že tě tímhle deptá a dělá jí to dobře. Dej jí jasně najevo kde jí máš a co si o ní myslíš. Všude je něco, tady je jedna protivka a co kdyby v jiné práci byly dvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
7.6.24 11:08

Já bych jí řekla na plnou hubu, že jsem ji evidentně nesedla, ale že to není můj problém, ale její, tak ať je tak laskavá a chová se ke mě slušně :nevim:, kdyby to nepochopila, řekla bych to podruhé úplně jinak.. klidně bych pronesla něco ve smyslu, ať si ty své poznámky říká sama sobě v zrcadle.. někdy holt člověk musí trošku vystrčit lokty a ukázat že se chová slušně, ale nenechá si kalet na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.6.24 11:26

Achjoo… To se pak člověku do práce vůbec nechce, viď te? :(. Máte pravdu, všude bude něco nebo někdo. Jenže vše má své meze.
Neodpovídejte na její trapné poznámky😃.. Třeba jí to přestane bavit. Dělejte si svou práci a s ní nemluvte, pokud nemusíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
7.6.24 11:27

Presne jak pisi holky - zmenou prace by sis dost mozna nepomohla, protoze nekteri lidi jsou proste zavistivi ubozaci a neni jich bohuzel malo a zavidi ti ty drivejsi odchody a uz vubec nejsou schopni rozumove pobrat, ze adekvatne ke zkracene prac.dobe mas i zkraceny vydelek. Zkus to rict te ubohe luze takto polopaticky, ale asertivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.6.24 11:40

Já bych se prostě slušně ohradila a myslela si něco o prd.eli. Pořád dokola, mám zkrácený úvazek, končím v tolik a tolik. Nazdar bazar. Nenech si znechutit jinak fajn práci jednou slepicí, ty jsou totiž všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3750
7.6.24 11:46

Co je to za praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
7.6.24 11:52

Souhlasim, neodchazela bych, de*il se najde vsude aspon jeden…nas je jen 8 a i tak se nasel :mrgreen:
S takovymi nic, zkraceny uvazek opakovat dokola jak kolovratek a hlavne se nenechat vytocit. Davala bych si hlavne bacha na to, ze na tebe hazi neco, cos neudelala, nevim, co delas a jak moc je to pripadne mozne prokazat, aby te neocernovala pred vedenim.
No a jinak nadrizenemu bych se klidne zminila, me prijde, ze jsme se diky ere bonzovani prepnuli do uplne opacneho extremu…stejne by se te meli ptat, pokud jsi nova, jak to jde, jak se v te praci citis, klidne bych se zminila nejak neutocne - dobry, ale mate me kolegyne xy, byla jsem zaucena takhle, ona tvrdi, ze je to spatne apod…urcite tyhle prakticke veci minimalne. Ja nekomu sefovat bych tohle vedet chtela, ze tam nekdo dela dusno a navic ti mota hlavu tim, jak se co ma delat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
7.6.24 13:03

Ještě bych chtěla dodat, že tyhle typy si každou chvíli najdou jinou oběť, nastoupí někdo další a bába se bude vozit po něm.
To ale neznamená útrpně čekat a doufat! Slušně, jasně rázně, věcně, aby to nemohla obrátit proti Tobě. Prostě se vymezit, vždy hned. Na takového hulváta bude určitě platit to, že si dovolí, co jim dovolíš…
Držím palce. Pokud Ti práce vyhovuje, zabojuj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
7.6.24 14:42

Až by zase vyrypovala, tak bych jí řekla, že když má problém, tak ať se obrátí na vedoucího úseku a řeší to s ním :nevim: Ona má problém, ne ty. Nedej se, takových blbců ještě potkáš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanjoan
7.6.24 14:49

Zkusit ignorovat anebo být nad věcí. Nedat na sobě dát, že tě to rozhodilo. Chápu, že je to hodně těžké, a někdy ne moc splnitelné, například, kdybys s ní musela o něčem diskutovat, radit se. Řešit to s vedoucím nevidím jako moc dobrý nápad. Ty jsi tam ta nová. A ona předpokládám potřebnější.

• Citovat
  • Upravit
8302
7.6.24 14:49
@Kytka39 píše: Více

To bych právě neradila. Naopak je třeba hned zareagovat a ne ji ignorovat. Když nabude dojmu, že je slabší, nepřestane s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 14:50

Holky, úplně jste mi vehnaly slzy do očí. Máte pravdu. Já jsem odjakživa měkkota, snažím se pořád zavděčit ostatním, ale pak to sama odnáším. Je to pro mě aspoň znamení, že se mám občas bránit.
Co je to za práci bych radši neříkala, kdyby mě náhodou někdo ze známých poznal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat