Bojím se podepsat Výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bojím se podepsat Výpověď
Dobrý den, vím zní to hloupě ale můj šéf byl hroznej. Byla jsem na neschopence kvůli zdravotním důvodu měsíc. Můj šéf mi neustále volal kdy se vrátím do práce, téměř každý den. Měla jsem ještě úmrtí v rodině a opravdu jsem neměla náladu mu každý den opakovat to samé dokola tak sem mu telefony přestala brát. Nyní mi skončila neschopenka a já už nechci nastoupit zpět do té samé práce. Mám strach ani nevím z čeho. Prostě sem týden po neschopence ještě nebyla v práci. Hledám si novou. Ale mám hroznej strach zavolat šéfovi a domluvit se sním protože sem mu nebrala telefony a nevím co bude do nové práce nemůžu protože mám ještě tuhle. Co mám dělat? Mám hrozný strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud vám skončila neschopenka, upalujte do práce. Jak budete řešit ten týden po skončení, neschopenky? Pokud jste v pracovním poměru musíte chodit do práce, ne si z toho dělat holubník..
Začněte se zaměstnavatelem komunikovat, i kdyby to pro vás bylo sebe horší. Napište výpoveď a rovnou jí předejte, mít takovou zaměstnankyni je fakt výhra.
Příspěvek upraven 05.06.24 v 14:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď (od firmy) není třeba podepisovat, jestli tě to uklidní. Ale ty možná myslíš- podání výpovědi z tvé strany…
Za ten týden ti nabíhají AAAAAAA, cože je asi OK důvod pro okamžité ukončení ze strany firmy a ještě to asi nebude moc výhodné při jiných žádostech o práci a ani na ÚP. Řešení- nějak se dohodnout s Dr., nebo prostě do té práce zavolat/ přijít. Moc možností není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do prace ale musis. Sef te taky muze vyhodit za nekazen. A to nechces…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lu66 píše: Více
Jakou nekázeň? Je to reálně 5 dní neomluvené absence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že nebudeš muset podávat výpověď, za hrubé porušení pracovní kázně (což neomluvena absence je) už máš určitě vyhazov. Tak si vlastně jenom půjdeš vyzvednout papíry.
Ale takové ukončení pracovního poměru ti bude dělat problémy na pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momentálně máte týden tzv. aček, což je hrubé porušení pacovního poměru a zaměstnavatel vám může dát okamžitou výpověd, do zápočtového listu však musí uvést z jakého důvodu to bylo a potomhle si práci bude shánět velmi těžce, každý další potencionální zaměstnavatel si hodně rozmyslí, jestli zaměstnat něho takového. Ještě dnes zavolejte do práce a domluvte si čerpání dovolené od data ukončení neschopenky a výpověď dohodou co nejdřív to půjde. Pokud váš zaměstnavatel bude natolik vstřícný, že vám na tohle přistoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Míša 142 píše: Více
Podle mě máš za chvilku ve schránce výpověď pro hrubé porušení prac. kázně, protože máš A..
Taky jsem na nemocenské, taky z toho moje šéfová není nadšená a info co mi je a kdy přijdu.. jim zjišťuje moje bývalá kolegyně, která před měsícem v práci skončila a vedení není ani schopno najít za ni náhradu…
Ale nepřijít do práce. Je hodně silné kafe.
Takže až si najdeš novou práci, tak doufej, že jim vysvětlíš předchozí ukončení v práci..Protože budou chtít vědět, proč máš výpověď pro hrubé ukončení prac. kazně
- Citovat
- Upravit
Taky se vyhýbám nepříjemným zazitkům a když už seberu odvahu zjistím většinou, že to ani za ty nervy nestálo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná, kdyby ses začala chovat jako dospělý člověk, nemusela by ses tolik bát a řešit zbytečné problémy. Mela jsi šéfa slušně do telefonu upozornit, že jsi nemocná a on nemá právo tě uhánět, dokud jsi na neschopence. Pak mu klidně přestat brát telefony. Po skončení neschopenky nastoupit do práce a podat výpověď podle zákoníku práce. Teď už je pozdě, můžeš prinejlepsim doufat, že se šéf zachová milosrdne a dá ti to jako dovolenou nebo tě propustí na dohodu. Ale takto nespolehlivi lidé jsou pro zaměstnavatele fakt neštěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit