Finanční situace, jak ji řešit?

4.6.24 14:17

Finanční situace, jak ji řešit?

Názor na finanční situaci
Ahoj přítomné,

tuto situaci chci řešit i s mediátorem nebo s někým, kdo si vyslechne obě strany. Chtěla bych slyšet i názor vás a případně, jestli by jste kvůli této situaci šli za odbornou pomocí.
Před rokem jsme s partnerem rozhodli, že rozjede OSVČ na své řemeslo. Já budu mít na starosti vše, a on to řemeslo bude vykonávat. Avšak jsem očekávala a i vyslovila nahlas, že bych chtěla za mojí práci manažerskou, účetní, obchodní atd. finanční odměnu, třeba v řádu 2 tis, ale pravidelnou. To se setkalo s neúspěchem. Dvakrát mi dal odměnu ze zakázky, ale o pravidelnosti není řeč. Našla jsem si práci na home office na HPP, která nevyžaduje tolik výjezdů a dá se dělat v pohodě z domova (máme tříleté dítě) Do toho večer chodím na brigádu. Faktem je, že nepřispívám na domácnost. Sem tam něco koupím na chatu jako sekačku, nebo zvelebuji zahradu atd. Společný majetek nemáme, je to vše na přítele. Děti společné - 1, dohromady 2. Pokud dělám pro mého zaměstnavatele, tak je naštvaný, že se nevěnuji jeho práci nebo ji případně odložím (pokud to jde). Jinak jeho práce mě baví, proto ji dělám. Mám své finanční závazky, kterých se nechci vzdát v hodnotě 10 tis. (záliby, školka, nafta, případné maličkosti). Na ty si musím vydělat na HPP a nebo tou brigádou. Mou prací pro řemeslo přispívám do rodinného rozpočtu (nemusí platit účetní, asistentku nikoho). Problém je, že už to přestávám zvládat. Tři práce nedávám. Je to už rok a síly dochází. Pokud mu nepomůžu, řemeslo nezvládne. Když budu pokračovat, tak se asi sesypu. Jenže HPP je nejistý a nemohu se na něj spoléhat, proto mám brigádu, kterou mám zaběhlou a pokreju při nejhorším 70% mých výdajů. Když pustím brigádu, nejsem v jistotě. Když pustím HPP nemám sociální ani zdravotní. Včera jsem si vyslechla, že celý den jsem doma a vlastně jsem nestihla mu odeslat „nespěchající“ mail známému. Dělala jsem práci pro HPP. Racionální je, že od září si najdu jednu práci, kde budu vydělávat cca 30 tis, z toho mu budu dávat 15 tis na domácnost a zbytek na mé výdaje a nebudu muset blbnout někde večer na brigádách. Což znamená, že si bude muset najmout účetní (nevím kolik stojí) a zakázky si hledat sám (klientelu zatím budujeme). Nynější příjmy nejsou u něho vůbec špatné. Máte nějaký nápad, jak tohle elegantně vyřešit? Trápí mě to a jsem i kvůli tomu znětlivá, protože padám na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.6.24 14:33
@Látkový_kapesník píše: Více

vyprdla bych se mu na to, upřímně. Měla byste si taky nějak dupnout. Řekla bych mu, že tři práce prostě nestíhám a že od září plánujete JEDNU PRÁCI a on si bude museet najít někoho koho bude platit, protože nikdo mu práci zadarmo dělat nebude. Nebo jestli jsem to dobře pochopila tak věci okolo domu/bytu, jídlo atd platí on? Pokud ano, tak jestli jste si nějak špatně nerozuměli a on to pochopil jakože platím vše já, co si vydělá navíc jinde (HPP, brigáda) si nechá pro sebe?

• Citovat
  • Upravit
35765
4.6.24 14:37

No máte to nějak divně nastavený. Prostě bych si s ním sedla. Hodila na papír kolik hodin stravis nad jeho práci a chtěla za to pravidelnou odměnu a pak pustila tu brigádu. Pokud nebude chtít tak ať si na to najde někoho jinýho, což nebude úplně levná záležitost. A zařídila bych si jednu práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
4.6.24 14:42

Pokud ti tedy staci 15 tisic, tak win win pro vas dva by bylo, kdyby on nadále platil vse, ty jsi pracovala jen pro nej a on ti za to platil tech 15 tisic. On nikoho za min nesezene a pro tebe to bude mene prace nez HPP. Jen budes mit z toho nizku duchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.24 14:49

@Tarena ano takto jsem to myslela. Já budu v klidu neuhoněná, plně mi stačí 15 tis. Jenže to on mi platit nehodlá. Jakákoliv rozmluva s ním jde do extrému. Jednou jsem ho nechala tři dny tu jeho práci dělat a to ještě nebyl plátce DPH. A nedával to. Nestíhal jezdit na realizace a shánět si práci od compu. Ale rychle zapomněl… a já jsem změkkla..prý mám prodat koně (to je ten výdaj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
4.6.24 14:50

Předložila bych mu své náklady a časovou náročnost, s tím, že bude muset začít něco z těch nákladů platit. Tzn počítat mě do svých nákladů, protože jinak to už nezvládám. Tohle je jednoduchá matematika.

Asi bych to i nadále kombinovala s HPP, pokud čas dovolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
4.6.24 14:52

Má hodně sobecký přístup :think:
V tom případě bych mu s tím sekla úplně, ať si dělá co chce a z plné mzdy bych teda polovinu na domácnost nedala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.6.24 14:53

A uvědomuješ si, jak na tom všem tratíš? Padáš na hubu a nemáš z toho nic. Peníze, základ na nemocenskou, na důchod a on si vesele zhodnocuje svůj majetek a buduje svoji značku. Až se na tebe vykašle, tak půjdeš s igelitkou a příjmem 10 tisíc měsíčně. Vyprdla bych se mu na to a našla si jednu práci se solidním výdělkem. A začala pracovat na svém vlastním zabezpečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.24 14:53
@Temnástranasíly píše: Více

problém je, že vždycky to vyexceluje do extrému a do příšerné smršti hádek bez východiska. Já změkknu. Já toto HPP co mám, tak se to dá zkloubit, ale je trošku nepředvídatelné a nestabilní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.6.24 14:55

tak mu s tím sekněte znovu. Zkuste si s ním o tom promluvit jak tady psala paní výš a když na to nepřistoupí, tak bych mu nic z jeho práce nedělala dokud on nepřijde s nějakým řešením. Má z Vás hadr se kterým akorát tak vytírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.6.24 15:12

Máte doma malé dítě, o které se staráš, měl by tě živit a defakto tě vykořisťuje.
Absolutně není schopen podnikat, dělá v podstatě jako zaměstnanec a na tvých bedrech si staví vlastní firmu, ze které nebudeš mít vůbec nic. Děláš mu veškerou manažerkou práci a z té firmy nevlastníš ani kliku od dveří.
Předpokládám, že máš známé účetní, zjisti si, kolik berou za jaké úkony jako OSVČ a od září bych mu účtovala každý úkon a navíc, za dohození zakázky může být třeba 5 až 20 % z té zakázky, což bych mu tedy účtovala taky. Byla bych na něj hodná a chtěla 5%. Pokud nesouhlasí, nechala bych ho v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
4.6.24 15:22

No nevím proč se pro nej snažíš, když je tak nevdecny. Jako samozřejmostí ve vztahu bývá, ze si lidi navzájem za takové veci neplati, ale to jen v případě, ze se jedna o malou výpomoc, a ne ze ti to žere hodiny denně, nestihas kvůli tomu druhou práci, v tvém případě i třetí.
Kolik hodin tě která práce stojí a kolik vynáší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
4.6.24 15:51

Vykašlala bych se mu na to a našla si normální práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.6.24 16:12

Tak jsem to procetla znovu (i s prispevky tu) a je pravda, ze by me trapilo, ze nemuzu tvorit zadnou rezervu pro sebe a jsem 100% zavisla, bydleni je partnera, jsi tedy asi stale na RD? A pokud bys delala jen u nej zadarmo, nemas nic pro sebe.. je fajn, ze jsi na zacatku trvala na nejake odmene (2tis mesicne? Ted bys ale potrebovala 15tis?) vidim problem, ze si netrvas na svych pozadavcich a vzdycky vymeknes, takhle te asi dal respektovat nebude. Pises, ze jeho nynejsi prijmy nejsou vubec spatne, pro klid v rodine bych to teda pustila, at si nekoho najde (a zjisti, ze tech 15tis pro tebe by jeste bylo paradnich) a nasla si svoji praci, budes mit pokryte SP a ZP, budes nezavisla, muzes si tvorit rezervu, s 1praci i vic casu a pritel si te treba i zacne vic vazit.. model, kdy partnerka “dela” pro pritele znam, ale je to manzelka, vse je tedy v SJM a v pripade rozchodu uz musi resit rozvodove vyrovnani, takze na tom ona nebude bita, u tebe bych opravdu trochu myslela na zadni vratka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat