Finanční situace, jak ji řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Látkový_kapesník kdo nakupuje jídlo, oblečení, boty pro dítě, tobě oblečení, věci do domácnosti, benzin, a pak mobily, pojistky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Psala, že jídlo platí on, boty dítěti taky, benzín a provoz auta si odepisuje, pojistky předpokládám taky on v rámci auto/byt, které jsou jeho. V podstatě on platí vše a ona u něj „jen“ bydlí a co si vydělá má na své potřeby
Divné rozložení ve vztahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
hoodně divné… my máme peníze na jednom účtu a prostě se z něj žije, platí co je třeba a domlouváme se na větší částku co kdo nějak potřebuje, co se ten měsíc musí zaplatit, kolik zbývá… zda zbývá ještě na boty za 3tis na hory, nebo až další měsíc atd… a to muž vydělává asi 3,5× více než já… nikdy nevyčetl, neřeší… on zase více pracuje, já se více starám o domácnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 Každý to má nějak, my třeba peníze na hromadě ani po 20 letech nemáme a mít nechceme, ale majetek kupovaný a zvelebovaný ve vztahu je společný, protože manželství, a to logicky i přesto, že jsem byla 5 let s dětmi doma a nevydělávala
Kdyby si můj partner chtěl založit živnost a po mě vyžadoval pomoc bez nároku na mzdu, logicky bych chtěla nastavit nějaké transparentní fungování a podíl na firmě například
Stejně tak bych necpala peníze do JEHO chaty, ačkoli se tváří, že je pro ně jako pro rodinu, v realitě je prostě jeho. On jí drží v šachu, protože všechno, co mají, má v podstatě jen on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Látkový_kapesník píše: Více
Vidím to taky tak, jít do práce a pak se věnovat dětem.
Ale počítej s tím, že váš vztah nejspíš půjde do háje, bohužel.
On bude protivný, uhoněný, naštvaný, ukřivděný, že musí někoho platit.
Navíc půjde finančně dolů. Účetní 5 litrů, pak jestli nezvládá nic kolem svého marketingu, bude si muset taky někoho najít.
Výhoda u Tebe je, že vidíš do jeho výdělků, v případě rozchodu Tě neoblbne tím, že je bez příjmů.
A kdybyste se rozešli a měl ještě platit alimenty, tak zase půjde fin. dolů.
A jestli je typ, který krom řemeslnické práce nezvládá nic okolo, jakože jsou tací, nemají na to mentální kapacitu, může se mu firma během pár let rozpadnout jako domeček z karet.
Jemu tohle nedochází, asi to není ani v možnostech jeho inteligence, aby to chápal.
Ne každý řemeslník může být OSVČ, někdo zvládá fungovat jen jako zaměstnanec.
On s Tebou „vyrostl“, že?
Co zkusit nějakou poradnu, že by mu tohle někdo nezávislý povyprávěl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až se mu na to fakt vykašleš tak zjistí, co v tobě měl. Nikdo by mu nedělal tolik a ještě kde má zrovna volnou chvilku za pár stovek nebo zadarmo. Jsi jeho otrok, ale bohužel dobrovolný otrok (ty jsi mu to všechno dovolila….). Najdi si jednu normální práci a pak se starej o syna, vic nic. On má v hlavě jen sebe a nevidí, kolik toho děláš - bere vše automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja to vidim tak, ze ty mas asi hodne flexibilni pracovní dobu, pracujes z domu a on si jako remeslnik vubec nedovede představit, co delas za praci. Bere to tak, ze si sedis doma v teple a pohodli, kopes se do zadku a tukas neco do počítače. Tak o co jde, ze jo.
A nemyslim to zle, casto lidi, co nedelaj v kancu, proste tu praci nedoceni, protoze nevidi realny vysledek (vyrobek atp), ale zaroven nedisponuji dostatecnym know-how, aby si vsechny veci kolem podnikani bxli schopni zaridit sami.
Sama vidis, ze tahle situace je pro Tebe nevyhodna a neudrzitelna. Navic vam to uz ted kazi vztah.
Takze za me… Co presne konkretne potrebujes ty? Kolik penez potrebujes mesicne vydelat, abys vysla? Kolik casu na rodnu a dalsi závazky potrebujes? Jak to ovlivni vas spolecny život? To si ted zodpovez a určitě se pak pohnes z mista.
Mit tri práce/brigady na částečný uvazky (vim, ze jednu mas na hpp, ale vyjadrujes de o ni, jako by po tobe vlastne nic nechteli), je brutalne nevdecny, protoze ve finale delas mnohem vic nez za co jsi placena.
- Citovat
- Upravit
Prolétla jsem celou diskuzi a chybí mi tu jedna věc, pokud už nejsi na mateřské a on chce abys pracovala pro něj, jak to chce řešit s tvým sociálním a zdravotním pojištěním když ti nechce nic platit?
Navíc zdravotko je jedna věc, ale to sociální je taky sakra důležité abys pak před důchodem nezjistila, že do důchodu nemůžeš protože ti chybí roky.
Máte ten vztah hrozně nevyrovnaný a ty jsi v obrovské nevýhodě. Peníze a všechno je prakticky jenom partnera, ty nemáš nic a v případě rozchodu jdeš s igelitkou a dítětem. Být tebou začnu být trochu sobec, až bude dítě ve školce tak si najdu normální práci za normální plat a začnu budovat nějaké své úspory a tak. A dávat mu pak půl výplaty na domácnost? Minimálně k dítěti on má vyživovací povinnost, dávala bych mu cca polovinu na provozní výdaje domácnosti. Zbytek bych si „odpracovala“ s tím, že bys svolila pro tu jeho firmu dělat pár hodin týdně (třeba to účetnictví). To si myslím že je adekvátní, ale abys jeho práci dělala prakticky celý den a ještě za to nedostala žádné ohodnocení, to je kravina a děláš ze sebe akorát hadr na podlahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld píše: Více
V prvním příspěvku zakl. píše, že zdrav. a soc. má placeno z HPP, který ted má, když to pustí, bude si to muset platit sama.
Zakl. naštěstí na toto myslí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, možná trochu off topic, ale neuvažovala jsi nad tím, že bys měla firmu/živnost, kde bys dělala to, co teď pro přítele, ale ve větším? Ty teď sama zvládáš účetnictví, získávání zakázek, plánování. Můžeš si sehnat další živnostníky (pro tebe subdodavatele), které budeš posílat na zakázky, brát si procenta ze zakázky. V některých řemeslech je běžné dělat právě část práce nebo i všechnu práci pro firmy, ne pro lidi.
Mně připadá, že to co umíš, je dost unikátní a mohla bys z toho mít pěkné peníze. Píšu to proto, že takto podniká můj přítel a zajištění jsme pěkně.
Abych nebyla tolik off topic, já dělám pro přítele faktury zadarmo. Ale zabere mi to jenom cca 8 hodin měsíčně. Ve tvém případě je to šílené, nenech se takto vykořisťovat.
- Citovat
- Upravit
@free333 píše: Více
Tak to jsem stihla úspěšně zapomenout, než jsem dočetla diskuzi
… v každém případě je fajn, že na toto zakladatelka nekašle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadlo mě udělat s. r.o. a být společníkem, s rozhodovacím právem. Jen je to značně nákladné a uznávám, že ty koule jít do rizika nemám. Teď pokud živnost nepůjde, tak ohrozím jednoho člověka, který se může zaměstnat. A nemám správné podnikatelské koule ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech si to projít hlavou, časem uvidíš.
Za mě jsi fakt šikovná baba, schopnosti jako ty nemá každý. Ale tvoje nevýhoda je, že víš přesně, do čeho bys šla a vidíš rizika. To tě brzdí. Jak to už delší dobu pozoruji, tak velká část podnikatelů netuší do čeho jdou, takže je nebrzdí strach, a problémy pak řeší za pochodu. Být v uvozovkách blbej se v podnikání vyplácí.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den. Je určitě možnost aby dělal na živnost pro někoho jako icar. Papírování odpadne a tolik se to nezhorší finančně. A vy můžete dělat standartní práci místo brigády atd… Manželství je bezpodílové a tak jako s majetkem tak i o děti díky dobrému nastavení justice budou rodiče pečovat oba dva vždy. Hodně stesti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvědomuješ si, že kdyby ti měl platit to, co uděláš, tak vydělá tak 20-30 tisíc a zbytek je tvoje práce a to bys ještě musela být osvč, protože kdyby za tebe měl zaplatit odvody, tak je skoro na nule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit