Finanční situace, jak ji řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Látkový_kapesník píše: Více
A kdo se stará o ty děti a domácnost? Taky ty že? On si pěkně buduje firmu, má všechno v pohodě a klídečku a ještě na tebe držkuje? Ty jo, s tím bych mu sekla. Akorát jsi uhoněná a nic z toho nemáš. Co to je za život, celý den se honit, a ještě poslouchat že si nestihla tohleto a támleto. Šílený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On je teda neskutečně neskutečný sobec. Nezlob se na mě, ale ty na sebe vůbec nemyslíš - děláš to co on chce, padáš na hubu a ty v konečném důsledku nic nemáš takže bys v nejhorším odešla jen s igelitkou…. Tohle mi fakt nepřijde normální přístup a ani to není normální chování ve vztahu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, o to víc bych se mu na to vykašlala. Chová se, jako bys byla jeho otrokyně. Tak atˇsi někoho najme, když sám nestíhá? Jak ty to máš asi zvládat všechno? No jo, ale zadarmo by mu to nikdo nedělal, a buzerovat se taky nikdo nedal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč mu budeš dávat 15 na domácnost? Vždyť to je hrozně moc. Vy jste v nějakým obřím bytě v nájmu nebo co? A ty jsi nebyla na rodičovské? Pokud byla, tak on ti platil půlku času hlídání VAŠEHO dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby to byl normalni chlap, tak ti poradim, vezmete se a konecne prestante nesmyslne prepocitavat kdo ma kolik komu dati. V rodine mi to prijde neskutecne ujety. Jenze vzhledem k tomu, ze je tvuj pritel solidni vl premyslela bych spis, jak se ho co nejelegantneji zbavit. Do jeho podnikani bych bevkladala jiz ani minutu sveho casu, financne z toho mas kulovy a jeste jses akorat za krvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš „partner“ - čili firmu má na sebe, že? Na to bych se mu taky vykašlala, buď ať tě začne normálně platit jako účetní/sekretářku/asistentku, nebo si na to najde někoho jiného. Ty jdi normálně pracovat, ať máš všechna pojištění, nemocenskou, OČR atd. a budeš na tom stokrát líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neříkej, že změkneš, když víš, že to není pravda. Bojíš se ho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč, proč, proč si nejsi vědoma své hodnoty?
Pracuješ na 2 úvazky, staras se o dítě, ale pořád málo? To malé dítě je jen tvoje?
Proč buduješ firmu člověku, který ti za to neřekne ani děkuji a ještě se rozčiluje, že se doma flakas a neresis přednostně jeho firmu?
Ať tě zaměstná jako OSVČ (a odvody si plať sama)a adekvátně ti zaplati. Potom můžete každý přispět na domácnost (se zohlednění toho, co kdo doma delate). Nebo ať na tebe přepíše půl firmy a zisky jdou na jednu hromadu.
Ale kdepak, uživit se musíš sama, navrch ještě zadarmo dělat pro nej a když se ti to nelíbí, začnou hádky. Že mu děláš sluzku a namezdni silu, které se platí jídlem a bytem, je ti jasné?
Fuj, to jsem se rozcilila.. doufám, že nemáš dceru, abys ji tenhle vzor nepredala..
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše: Více
Přesně, jsem zvědavá koho za 2tis měsíčně na toto sežene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív bych definovala hlavní problém. Že nestíháš, máš málo peněz, nebo pocit nejistoty?
Podle popisu úplně nerozumím. Je červen, chceš od září nastoupit do práce za 30 tisíc. Kolik hodin strávíš denně těmi třemi pracemi a kolik si vyděláš?
Píšeš, že v podstatě potřebuješ jen 10 tisíc, zbytek platí partner - chápu to dobře?
Pak bych se do září už nestresovala, nechala si jen tolik práce, kolik stíhám - jde jen o pár měsíců.
Chápu tvojí frustraci, ale nějak nevidím tyranii tvého partnera v tom, že si dovolí říct, žes mohla poslat email, když jsi celý den doma. Není to jen tvoje přecitlivělost kvůli vyčerpání? On tě do těch ostatních prací nějak honí? Vyčítá ti, že tě živí?
Ptám se jen proto, jestli si to náhodou neděláš taky sama, svými vysokými nároky sama na sebe.
Nepíšeš, kolik si vydělá on, nepíšeš vaše náklady na domácnost. Tvoje práce pro něj klidně může mít tu hodnotu 15 tisíc, ale taky nemusí. Je vidět, že jste nespokojení, ale trochu to vypadá, že oba tak trochu trucujete…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@safina a že bez té další práce nemá peníze na své náklady tam nevidíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly no právěže nevidím. Jen, že HPP je nejistý a tak má ještě brigádu, chápu to tak, že brigáda je jen pro jistotu a vydělá si tedy mnohem víc, než potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prý prodat koně, to je debbil…
Kdybys neměla to dítě s ním, tak bych byla pro vyklizení pozice, at se chlap třeba zašvihne.
Takhle to je složitější.
Je mi to líto, že jsi narazila na takového sobce, který si neváží Tebe ani Tvé práce, nedá Ti ani korunu navíc a ještě by se zbavil koně.
Ach jo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@safina píše: Více
Nemyslím, píše že HPP je nejisté, to sice nedává moc smysl, ale budiž, takže to pokrývá brigádou a pochopila jsem, že celkový výdělek je okolo 10 měsíčně.. a bez těchto dvou věcí nemá jak těch 10 měsíčně zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám řemeslo také a dělám si vše, sháním zakázky, dělám si nabídky, jezdím za zákazníky, daně, faktury vše zvládám sám. Pokud to nezvládá, tak ať vrátí živnost a nechá se zaměstnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit