Dojíždění do práce 50 km
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dojíždění do práce 50 km
Ahojte, dostala jsem nabídku na hodně zajímavou práci, ale musela bych denně dojíždět (50 km tam a zpět, část po dálnici). Finančně lepší než v místě bydliště. Ale zase náklady na dojíždění a čas. Šli byste do toho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můj chlap jezdí denně 56 km tam a zpět..
Má tedy služební vůz, ale ten čas v tom je. Vzhledem je vzdělání má odpovídající plat a v jeho oboru nemůže pracovat v okresním městě. Jsme vděční, že není na druhém konci republiky. Kam ho na konci projektu u minulého zaměstnavatele poslali, takže po 4 letech odešel. To byl 3/4 týdne pryč. Takže naše krajské město je brnkačka.
Spočítej si i opotřebení auta. Denně je to 100 km. A pak tedy o kolik je plat větší..
A jestli tu cca 3/4 hodinu ráno i večer, budeš chtít dlouhodobě jezdit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro me by to melo vic promennych.
- Vyska vydelku po odecteni casu na dojizdeni a zvysenych nakladu je vyrazne vyssi, nez vydelek v danem miste.
- Nemam deti
- Budu mit moznost HO treba polovinu tydne
- Prace je pro me opravdu lakava.
Pokud by nektery bod nebyl splnen, tak bych do toho nejspis nesla. Ale ja jsem tedy clovek na dojizdeni dost liny, mam praci 8 km od domu a i tak se mi tam nechce denne jezdit, takze dost vyuzivam HO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zKrkonoš píše: Více
dojíždím 75km 4× týdně
, nevidím v tom problém. Cesta mi trvá 55 minut, kombinace vesnice + dálnice.
Záleží, jaké máš auto.
Jsem v práci rychleji než lidé z druhého konce Prahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle si musí přece každý sám vyřešit. Za sebe zatím ne. Dokud mám děcka, která občas potřebují, abych byla blíž, tak se držím pracovně blízko. Jsem ochotná dojíždět maximálně 10-15 km a být operativně k dispozici. Přestože vydělám míň. U nás za prací jezdí dál manžel. Tam se to prostě dost vyplatí. Když jeden jezdí dál, tak druhý je víc k dispozici. Ale nebráním se vůbec možnosti, až budou děcka úplně samostatné, že za prací budu jezdit dál a zcela vyměním obor nebo i stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tak jezdim. A ani mi to neprijde. Ale je fakt, ze uz jsme s manzelem sami dva. Kdybych mela jeste deti, skolu, krouzky atd., tak si to moc predstavit neumim. To by zalezelo na pracovni dobe a moznosti jak to sladit s manzelem. Ale co se ciste te cesty tyka, tak pro me to problem neni. Pustim si radio a pohodicka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdím tak, z vesnice do Prahy, 1× týdně v pátek homeoffice a dá se to. Ale nemáme děti no.
- Citovat
- Upravit
Jazdím viac ako 50 km viac ako 15 rokov a super. Ako už niekto zmienil, som v práci často krát rýchlejšie ako miestny, ktorý chodia cez celé mesto (ja to mám po diaľnici).
A čo beriem ako veľký benefit, je práve ten čas v aute, pretože to mám ako taký duševný oddeľovač medzi práca-doma + osobný čas na hobby (vypočujem si počas cesty audioknihy alebo programy v rádiu, na ktoré inak nemám doma čas)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky záleží kolik casu to sezere, ono 50 km po dalnici a okreskách je jine nez 50 km mezi vesnicema se 40. Kolikrat se jen pres Prahu clovek kodrca peknou dobu..
- Citovat
- Upravit
Díky všem za komentáře. Vidím to podobné jako v podstatě většina z vás. Možné to je, ale pokud jsou děti větší. Jinak je lepší být jim nablízku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si musíš rozhodnout ty… můj manžel dojíždí 100 km tak a 100 zpět… je to jeho vysněná firma, vždy tam chtěl pracovat, samosebou skvěle finančně ohodnocená, to by v okolí kde bydlíme neměl nikdy…jeho hlavní práce, je ale cestovat po dodavatelích i po Evropě, tak tam bývá sporadicky, tak jako tak není moc doma, víkendy má volné… je to něco za něco, musíš vědět sama zda ti to za to stojí
- Citovat
- Upravit
@zKrkonoš píše: Více
Nikdo neví jestli máš děti, co na to manžel atd. Znám dost lidí co jezdí z Teplic či Liberce do Prahy. Manžel jezdil 2× týdně z Prahy do Pardubic. Mamka až do důchodu vlakem 1,5 hodinu do Prahy… To si musíš ty zvážit, zda se to vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit