Dojíždění do práce 50 km

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
5.6.24 06:02

Dojíždění do práce 50 km

Ahojte, dostala jsem nabídku na hodně zajímavou práci, ale musela bych denně dojíždět (50 km tam a zpět, část po dálnici). Finančně lepší než v místě bydliště. Ale zase náklady na dojíždění a čas. Šli byste do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20826
5.6.24 06:05

Když by se to vyplatilo, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9007
5.6.24 06:27

Můj chlap jezdí denně 56 km tam a zpět..
Má tedy služební vůz, ale ten čas v tom je. Vzhledem je vzdělání má odpovídající plat a v jeho oboru nemůže pracovat v okresním městě. Jsme vděční, že není na druhém konci republiky. Kam ho na konci projektu u minulého zaměstnavatele poslali, takže po 4 letech odešel. To byl 3/4 týdne pryč. Takže naše krajské město je brnkačka.
Spočítej si i opotřebení auta. Denně je to 100 km. A pak tedy o kolik je plat větší..
A jestli tu cca 3/4 hodinu ráno i večer, budeš chtít dlouhodobě jezdit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
5.6.24 06:27

Pro me by to melo vic promennych.

• Vyska vydelku po odecteni casu na dojizdeni a zvysenych nakladu je vyrazne vyssi, nez vydelek v danem miste.
  • Nemam deti
  • Budu mit moznost HO treba polovinu tydne
  • Prace je pro me opravdu lakava.

Pokud by nektery bod nebyl splnen, tak bych do toho nejspis nesla. Ale ja jsem tedy clovek na dojizdeni dost liny, mam praci 8 km od domu a i tak se mi tam nechce denne jezdit, takze dost vyuzivam HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22563
5.6.24 07:04
@zKrkonoš píše: Více

dojíždím 75km 4× týdně :nevim:, nevidím v tom problém. Cesta mi trvá 55 minut, kombinace vesnice + dálnice.
Záleží, jaké máš auto.

Jsem v práci rychleji než lidé z druhého konce Prahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
5.6.24 07:15

Tohle si musí přece každý sám vyřešit. Za sebe zatím ne. Dokud mám děcka, která občas potřebují, abych byla blíž, tak se držím pracovně blízko. Jsem ochotná dojíždět maximálně 10-15 km a být operativně k dispozici. Přestože vydělám míň. U nás za prací jezdí dál manžel. Tam se to prostě dost vyplatí. Když jeden jezdí dál, tak druhý je víc k dispozici. Ale nebráním se vůbec možnosti, až budou děcka úplně samostatné, že za prací budu jezdit dál a zcela vyměním obor nebo i stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24552
5.6.24 07:20

Pokud se to vyplatí, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
5.6.24 07:26

Ja tak jezdim. A ani mi to neprijde. Ale je fakt, ze uz jsme s manzelem sami dva. Kdybych mela jeste deti, skolu, krouzky atd., tak si to moc predstavit neumim. To by zalezelo na pracovni dobe a moznosti jak to sladit s manzelem. Ale co se ciste te cesty tyka, tak pro me to problem neni. Pustim si radio a pohodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.24 08:37

Jezdím tak, z vesnice do Prahy, 1× týdně v pátek homeoffice a dá se to. Ale nemáme děti no.

• Citovat
  • Upravit
198
5.6.24 09:18

Jazdím viac ako 50 km viac ako 15 rokov a super. Ako už niekto zmienil, som v práci často krát rýchlejšie ako miestny, ktorý chodia cez celé mesto (ja to mám po diaľnici).

A čo beriem ako veľký benefit, je práve ten čas v aute, pretože to mám ako taký duševný oddeľovač medzi práca-doma + osobný čas na hobby (vypočujem si počas cesty audioknihy alebo programy v rádiu, na ktoré inak nemám doma čas)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
5.6.24 09:19

Já bych tak jezdit nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.6.24 10:17

Taky záleží kolik casu to sezere, ono 50 km po dalnici a okreskách je jine nez 50 km mezi vesnicema se 40. Kolikrat se jen pres Prahu clovek kodrca peknou dobu..

• Citovat
  • Upravit
39
5.6.24 11:33

Díky všem za komentáře. Vidím to podobné jako v podstatě většina z vás. Možné to je, ale pokud jsou děti větší. Jinak je lepší být jim nablízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zrzecka007
5.6.24 12:18

To si musíš rozhodnout ty… můj manžel dojíždí 100 km tak a 100 zpět… je to jeho vysněná firma, vždy tam chtěl pracovat, samosebou skvěle finančně ohodnocená, to by v okolí kde bydlíme neměl nikdy…jeho hlavní práce, je ale cestovat po dodavatelích i po Evropě, tak tam bývá sporadicky, tak jako tak není moc doma, víkendy má volné… je to něco za něco, musíš vědět sama zda ti to za to stojí

• Citovat
  • Upravit
6165
5.6.24 12:21
@zKrkonoš píše: Více

Nikdo neví jestli máš děti, co na to manžel atd. Znám dost lidí co jezdí z Teplic či Liberce do Prahy. Manžel jezdil 2× týdně z Prahy do Pardubic. Mamka až do důchodu vlakem 1,5 hodinu do Prahy… To si musíš ty zvážit, zda se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat