Problémy s kůží u jezevčíka

119
23.7.12 14:28

Problémy s kůží

Dobrý den! Máme krátkosrstou jezevčici ( 9 let ), která má odmalička problémy s kůží a srstí. Nepravidelně, během roku se začne drbat a škrábat. Evidentně jí to hodně svědí, vykousává si některá místa až do krve, jezdí hrudníčkem po koberci. Pokaždé navštívíme veterináře, fenka dostane většinou injekci, nějaké tabletky a do týdne je viditelné zlepšení. Někdy je klid měsíc, někdy dva, někdy půl roku, ale pokaždé se to vrátí. Veterinář nám řekl, že je to alergie, ale jaká to by se dalo zjistit jen z krevních testů, které jsou velmi drahé. Není mezi vámi někdo s obdobným problémem, kdo by mi dokázal poradit nějaký přípravek, kterým bychom našemu pejskovi pomohli???Už jsme do ní investovali mraky peněz, kupujeme velmi kvalitní krmivo pro alergiky, zkoušeli jsem i chytrou houbu. Bez úspěchu. Za každou pomoc, či radu budemě vděční :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Misuldy
23.7.12 16:02
@Liciáš píše:
Dobrý den! Máme krátkosrstou jezevčici ( 9 let ), která má odmalička problémy s kůží a srstí. Nepravidelně, během roku se začne drbat a škrábat. Evidentně jí to hodně svědí, vykousává si některá místa až do krve, jezdí hrudníčkem po koberci. Pokaždé navštívíme veterináře, fenka dostane většinou injekci, nějaké tabletky a do týdne je viditelné zlepšení. Někdy je klid měsíc, někdy dva, někdy půl roku, ale pokaždé se to vrátí. Veterinář nám řekl, že je to alergie, ale jaká to by se dalo zjistit jen z krevních testů, které jsou velmi drahé. Není mezi vámi někdo s obdobným problémem, kdo by mi dokázal poradit nějaký přípravek, kterým bychom našemu pejskovi pomohli???Už jsme do ní investovali mraky peněz, kupujeme velmi kvalitní krmivo pro alergiky, zkoušeli jsem i chytrou houbu. Bez úspěchu. Za každou pomoc, či radu budemě vděční :kytka:

Ať vám veterinář udělá testy na plíseň. Moje číva tohle přesně co popisuješ taky měla. a byla to plíseň. Ten test stojí asi 300 kč. Potvrdila se plíseň a dostal koupele speciální a pak ještě Ecosin ( je to nějaká chytrá houba, taky ke koupání). Bohužel je ale taky dost drahá. To balení stojí 490 kč a je tam toho tak na 6 -8 koupelí když moc… Jezevčík je větší než čivava. Nám to vydrželo asi na 10 koupelí.

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
23.7.12 16:04

Ale zase je fakt, že po tom Ecosinu se mu to tak zlepšilo, že tak po třech měsících měl už klid. Občas se to vyskytlo, tak jsme vykoupali a bylo to ok. A ještě mě napadlo, že by to mohlo být třeba i krmivem… čím krmíš?

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
23.7.12 16:42

Ale když píšeš, že ani ta houba nepomohla, tak fakt nevím… :think:

• Citovat
  • Upravit
119
24.7.12 12:33

Krmivo máme momentálně Trainer fitness, ale už jsme měli Acanu, Purinu a ještě spoustu dalších co nám poradil vetrinář. Zkusíme si vyžádat ten test na plísně a uvidíme. každopádně děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.6.13 19:50

JEZEVČÍK

Ahoj holky,
máme 8 letého hrubosrstého jezevčíka. Do teď nebyl problém ale poslední měsíc jsme byly v salónu a paní říkala, že má strašně lupů a suchou srst. Včera jsem ho vykoupala ve speciálním šampónu a tu srst má fakt hroznou, suchou, pelichá. Paní říkala, že to může být i granulema. Nemáte někdo s tímto zkušenost a jaké granule popř. používáte a kolik stojí??? existují třeba extra granule pro hrubosrstá plemena jako šampón???. Do teď jsme měli PEDIGREE a občas PROPESKO. Asi budeme muset víc zainvestovat. Díky za rady a typy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36008
30.6.13 20:09

Cokoliv jinyho nez cim krmite ted bude lepsi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.6.13 20:25

Z kosmetiky All systems nebo tekuté hedvábí od Chris Christensenu - kosmetika v řádu pár tisíc pro výstavního psa ČCHP.
Pedigree, Propesko a jim podobné bych nehodila ani prasatům, tvůj pes je živý důkaz toho, že laciná věc je drahá, mrkni na složení o pár tříd vyšších granulí ( dost si lidi chválí novou Acanu, Orijen, TOTW, Brit care, Fitmin, Platinum natural, Ontario, Nutram, K9 a spoustu dalších ). Jako doplňky přidávej norkový či lososový olej ( zn. Kronch ) nebo ještě lepší ale i dražší Pangamin. Snad všechno je lepší než tebou zmiňovaný šrot… Dala jsem příklad, osobně nekrmím ani jedním z uvedených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.6.13 20:41

Moc díky za typy na granule i na ten olej. To víš Kubíček je spíš mazlík než výstavní pejsek, takže u nás v rodině/ babička, mamka…/ spíše krmí co zbyde od oběda. Což já nedělám. Dostává granulky a občas mu dopřeju nějaké to kuřecí masíčko. Asi to dělám špatně, jako spousty lidí na venkově, pořád slyšíme z reklamy, jak je PEDIGREE nejlepší pro psa a ono ouha. Poohlídnu se po lepším krmení a seženu ten olej. Doufám, že to bude lepší a není v tom něco jiného. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.6.13 20:46

Víš co, ona dobrá věc reklamu nepotřebuje ;) tu si lidi najdou sami.
Fakt mrkni po něčem lepším, sežeň si nějaký ten olej ( seženeš snadno na netu, pokud ne v krámu ) a brzy bys měla vidět výsledek, ten lososový je vyloženě pro psy, kteří mají suchou kůži, lupy a polámanou srst, pokud chceš vyzkoušet šampon a nehodláš vrážet x tisíc do šamponů pro výstaváky, tak koukni na šampony zn. Héry, jsou dostupné, seženeš ve zverimexexh a nejsou nejhorší, tak držím palce ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.6.13 20:54

@Baslerinda moc díky :) koukala jsem na tu acanu a mají i pro Kubíka označené jako od 7 let Senior :roll: to už??? nedávno to bylo štěňatko :nevim: cena je sice vyšší než u těch šrotů ale na druhou stranu 13 kg má tak na 2-3 měsíce. A za investici to fakt stojí, dokonce mají i dopravu zdarma :dance: mrkla jsem na ten olej a chtěla jsem se zeptat - jak ho mám podat??? neumím si to vůbec představit :nevim: dává se to do žrádla??? díky za radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.6.13 21:08

Jj, strašně to letí a psi rychle stárnou, nemusíš dávat nutně,,senior,, pokud vidíš, že to zatím není nutné, naši psi bývali v super kondici i v deseti letech ale je fakt, že na dvouleté to nestačí, rychle stárnou :?
Ta Acana je opravdu ten lepší průměr, nedávno šla na trh klasická s novým složením a spoustě psů sedí, navíc máš malého psa, takže ta investice není taková, mě pro prcka ( 6 kg ) vystačí 8 kg na cca deset týdnů.
Olej normálně přidáš do žrádla, co vím tak nebývá problém, psům chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.6.13 21:19

@Baslerinda moc díky za rady :dance: doufám, že Kubík bude brzy ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.6.13 21:22
@Alčák1 píše:
@Baslerinda moc díky za rady :dance: doufám, že Kubík bude brzy ok :mavam:

Uvidíš po pár týdnech, to čím jsi krmila do teď, je opravdu hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
26.7.13 19:25

@Shreya tak se nám srst lepší, už je krásně lesklá, sice ještě dost pelichá ale zlepšení o 70%, budeme pokračovat dál - koupili jsme ACANA SENIOR a fakt je to znát :palec: i trávení je lepší. Jen jsem se chtěla zeptat. Naše jezevčíkovitá šelma byla zvyklá i dát si tak 2× týdně plechovku s masíčkem. Kupovali jsme v kauflendu ale teď mám strach mu jí koupit aby se ta terapie nepokazila - nevím :nevim: Existuje taky nějaká kvalitní plechovka??? mohla bys mi dát typy na nějaké značky??? obracím se na tebe jako na odborníka - moc si nám pomohla :dance: nebo myslíš, že mu ta plechovka ublížit nemůže. On má rád kousky masa, nemá rád takový ten namletý kus v celku. Moc díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný