Problémy s měsíčky při tělísku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
BezeJména02
31.7.24 12:25

@LadaSva mně nefungovalo absolutně nic a i po potratu byli měsíčky snad ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
2284
31.7.24 13:36
@BezeJména02 píše: Více

Nerozumím že „vám nefungovalo vůbec nic“. Třeba u bylin a doplňků stravy je potřeba znát skutečný výchozí stav hladin a byliny začnou působit v horizontu 3 měsíců a déle, obzvláště pokud se jedná o úpravy hladin hormonů, progesteron jde ještě zvýšit v horizontu 3 měsíců, potlačit estrogen je minimálně na 6 měsíců a kromě bylin to vyžaduje ještě jiná opatření, třeba úpravu jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
31.7.24 16:31

@LadaSva jím vyváženě, pravidelně sportuji, vyzkoušela jsem snad všechny různé bylinky i doplňky, byla jsem na testech a podle doktorů je vše jak má být a napsali mi silná analgetika nebo mi doporučili hormony. Fungují maximálně analgetika, na určitou dobu. :D :D

• Citovat
  • Upravit
2284
31.7.24 19:04
@BezeJména02 píše: Více

Analgetika také zasahují do hormonálního systému. Jedna paní s PMS mi napsala, že jí lékařka řekla, že má hormony v pořádku. Poslala mi výsledky. V první polovině cyklu jakž takž v referenčních hodnotách i poměr relativně dobrý. Ve druhé polovině, když mí mít progesteronu 15ti násobek než v první polovině cyklu, měla poloviční hodnotu z prvního testu, tedy všechno špatně a jasný příznak PMS. Pokud byste chtěla, mohla byste napsat jaké byliny, v jakých dávkách a jak dlouho jste zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
1.8.24 14:03

@BezeJména02 možná bych se zaměřila zda nemáte endometriozu to zjistí až centru endometrioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
2.8.24 21:15

Moje doktorka taky extrémně silnou menstruaci neřešila (já běhala na záchod někdy i častěji než jednou za 2 hodiny), prý když aktuálně chceme děti, tak se to nedá nijak řešit. Protože se nám nedařilo, přešli jsme do car a tam hned poznali endometriozu. Jen už se stihla pořádně rozjet, takže následovala operace a na měsíc až dva umělý přechod. Pak ivf (snad úspěšně). S tělískem teda zkušenosti nemám, ale každé s extrémně silnou menstruací bych doporučila co nejdřív navštívit endo centrum. Aby se endometrioza vyloučila nebo případně pozastavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
2.8.24 21:18

Já třeba pila nějakou dobu po vysazení ha kontryhelovy čaj, abych srovnala cyklus. A až zpětně zjistila, že kontryhel na endometriozu je fakt špatná volba. Takže za mě ideálně znát svůj zdravotní stav co nejlépe, aby se člověk podle toho mohl řídit a nedělal zbytečné chyby, i když v dobré vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
3.8.24 10:47
@Miney12 píše: Více

Ano, nejen kontryhel, na endometriozu se nesmí žádmé estrogenní bylinky, tedy chmel, červený jetel, jeřáb ptačí, lékořice lysá, ploštičník hroznatý, prostě vše co obsahuje isoflavony, z potravim plísňové sýry, soja, omezit červené maso a uzeniny, vyvarovat se energetickým nápojům, alkoholu, kouření. Vhodnou stravou a doplňky a hlavně životosprávou lze endometriozu potlačit do latentní podoby. Ženu, která si endometriozou sama prošla a má dvě přirozeně počaté děti a dnes pomáhá ostatním bohužel na zákaz od admina nesmím jmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí