Problémy s měsíčky při tělísku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
BezeJména02
30.7.24 14:29

Problémy s měsíčky při tělísku

Ahoj, nechala jsem si zavést hormonální tělísko v naději, že se mi zlepší krvácení a bolest při měsíčkách. Opak je ale pravdou. Krvácím o něco méně, ale pořád hodně a bolesti se jenom zhoršily. Od zavedení tělíska už jsem asi 3× dostala velmi krvácivou a bolestivou asi menstruaci nebo či co to je. Špinění to určitě není, protože to trvá zhruba 10 dní a pak je pár dní klid a pak zase nanovo. Nefungovali mi ani léky na zastavení krvácení.
Pravidelně sportuji, beru vitamíny, snažím se jíst vyváženě a nestresovat se…
Těhotná jsem ještě nebyla a nikdy neplánuji být, byla jsem na potratu a myslela jsem si, že to bude lepší, ale od té doby to bylo snad horší než předtím.
Nějak nevím, co by mi pohlo, možná kdyby mi vzali dělohu úplně, ale pod nůž jít ve 22 letech nechci. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14569
30.7.24 15:00

A nebylo by lepší nechat si vyndat to telisko, než dělohu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
30.7.24 17:48

@Semtex to je samozřejmé, ale potom to bude stejné jako před zavedením tělíska a co s tím, když nic nefunguje? Nemusíte mě hned chytat za slova :lol:

• Citovat
  • Upravit
14569
30.7.24 19:04
@BezeJména02 píše: Více

Ja bych cekala, ze pokud jsou ty problém způsobené tím, ze to telisko nějak tělu nesedlo, tak ze by se to mělo po vyndani upravit relativne rychle. A co na to říká gynekolog? určitě bych ho kontaktovala a probrala to.

Zase na druhou stranu jsem už víckrát četla, ze nějakou dobu trva, než si tělo na to telisko zvykne a přijme ho, tak ze kolikrát stačí to období prezit a pak už má člověk klid a obtíže vymizí. Ale vlastní zkušenost v tomhle nemám, jsem straspytel a bála bych se nechat si to zavést, ač jsem o tom jednu dobu dost premyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
30.7.24 19:32

A jak dlouho to tělísko máš? Já měla první ještě před dětmi, hormonální a trvalo několik měsíců, než se to uklidnilo. Různě jsem spinila, chvilku klid, pak zase krvácení a zase klid, nikdy jsem nevěděla, kdy to přijde. Pak si to sedlo a já už MS neměla, dokud jsem si ho nedala ven, abych mohla otěhotnět. Po dětech jsem si dala zase tělísko a to fungovalo hned od začátku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
31.7.24 05:24

Pokud nemáte jiný nález tak máte problém s hormony. Buďto vám může napsat lékař syntetické se všemi vedlejšími účinky, a nebo to jde řešit alternativně. Je potřeba udělat dva testy na hormony, jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC na progesteron. Podle toho, co budete mít špatně jde progesteron posílit a estradiol potlačit, pravděpodobně budete v dost silné estrogenové dominanci, zkuste si to dohledat na internetu. Jsou i velmi zkušení alternativci, kteří vám poradí řešení přímo na míru. Ono totiž i odebrání dělohy doprovázejí nějaké problémy a mohou být z dlouhodobého hlediska vážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
31.7.24 07:23

@Semtex na gynekologii jsem psala i volala a bez reakce

• Citovat
  • Upravit
BezeJména02
31.7.24 07:25

@LadaSva to odebrání jsem myslela s humorem, nikdy bych do sebe nenechala řezat,. Gynekoložka mi na moji extrémně silnou menstruaci řekla, že je to normální a že to má takhle třeba 20% žen… Tělísko mě i hodně ovlivňuje v sexuálním životě a úplně se mi změnila povaha a chování. Nepoznávám se, mám pořád depku a nic mi nedělá radost…

• Citovat
  • Upravit
2997
31.7.24 07:29

Bohužel toto se stává. Já se trápila takto přes rok, neustále špineni, krvácení, doktor stále naléhal ať vydrzim, ze se to podda, léky nefungovaly.
Nakonec telisko samovolne vypadlo. Sedm litru v záchodě :mrgreen:
Prý jsem byla ojedinělý případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
31.7.24 07:38

Moji kolegyni gynekolog taky tvrdil, že extrémně silná MS nic není, že to prostě některé mají. Ale ona první dva dny MS nefungovala, byla pod silnými analgetiky, ze záchoda v podstatě neodešla. Po několika letech, kdy už ji to fakt omezovalo, šla k jinému, ten řekl, že tohle normální opravdu není a jednou na dva roky musí jít na nějaký výškrab sliznice, protože ji má opravdu vysokou. A od té doby jsou problémy o hodně mírnější a může fungovat, i když prášky na bolest musí brát pořád ty první dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
31.7.24 07:49

@Meggiska asi 2 měsíce, ale gynekoložka říkala, že by to silně krvácet nemělo.

• Citovat
  • Upravit
2002
31.7.24 09:28

A co pro tebe znamená silné krvácení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
31.7.24 10:30

Ano, extrémě silnou MS má možná víc jak 20% žen ale normální to v žádném případě není. Syntetické hormony a je jedno v jakém podání a množství mohou ovlivnit i psychiku a tedy i chování. Nechte si udělat hladiny hormonů a pak to jde porovnat bylinami a doplňky bez jakéhokoli vedlejšího účinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
31.7.24 11:49

@Meggiska že si musím chodit měnit menstruační kalhotky s největší savostí každé 3 hodiny. Kalíšek si ani nemůžu zavést, protože je to nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
2284
31.7.24 12:19
@Meggiska píše: Více

Příliš vysokou sliznici lze řešit bylinami bez potřeby kyretáže, vysoká sliznice, silná a bolestivá MS, pokud jsou vyloučeny jiné problémy, je způsobena hormony a v naprosté většině případů estrogenovou dominancí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí