Problémy s plícemi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
14.8.17 15:27
@Janina B1 píše:
Bože to je šílený, mám trochu v strach, aby na mě pak lidi nekoukali jako na šmucku…:( já čekám právě až bude moje plicařka v ordinaci…

Jo, to je nejdůležitější… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101831
14.8.17 15:28
@Kobliha51 píše:
Ty máš svoji plicařku, což tedy předpokládám, že jsi měla problémy s plicemi už dříve? Pokud jsou tvé problémy takové, jaké popisuješ, šla bych klidně k obvoďákovi a nechala se poslat někam na vyšetření. Může to být cokoliv. Mít půl roku ošklivý kašel a nemoci se pět minut desetkrát denně nadechnout, bála bych se o život. Ty ne?

Ti nevím, kdybych měla problémy půl roku, tak už bych se nebála počkat 14 dní na svoji doktorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.8.17 15:32
@j.a.n.i1 píše:
Ti nevím, kdybych měla problémy půl roku, tak už bych se nebála počkat 14 dní na svoji doktorku…

To mě právě zaráží, že má svoji plicařku. Já ji nemám a ty?

a to muže byt třeba jen 5 min jízdy na kole po rovince. Musím zastavit, dalších 5 min se nemohu nadýchnout, sýpu a je mi zle.

V případě těchto příznaků bych půl roku nečekala. To vyjde schody a nemůže dýchat. :mrgreen: Jestli je tedy pravda všechno, co píše.

• Citovat
  • Upravit
26574
14.8.17 15:33
@Janina B1 píše:
Bože to je šílený, mám trochu v strach, aby na mě pak lidi nekoukali jako na šmucku…:( já čekám právě až bude moje plicařka v ordinaci…

No to budou, jestli půl roku rozesíváš černý kašel :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:35
@Kobliha51 píše:
To mě právě zaráží, že má svoji plicařku. Já ji nemám a ty?

a to muže byt třeba jen 5 min jízdy na kole po rovince. Musím zastavit, dalších 5 min se nemohu nadýchnout, sýpu a je mi zle.

V případě těchto příznaků bych půl roku nečekala. To vyjde schody a nemůže dýchat. :mrgreen: Jestli je tedy pravda všechno, co píše.

Mám svou plicarku, protože je to rodinná známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:37
@jenny.fields píše:
No to budou, jestli půl roku rozesíváš černý kašel :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Tak přesně tohle člověku pomůže. V březnu jsem byla u své obvodní s kašlem a dala mi sirup na suchý kašel a týden odpočívat - viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
14.8.17 15:38

Můžou to být plicní chlamydie. Zašla bych k obvodnímu na krevní testy na černý kašel, chlamydie a mykoplazmata. A s výsledkem v ruce potom na to plicní. Ušetří se tím čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.8.17 15:40

Omlouvám se, špatně jsem to napsala s těmi lekari. A jak píšete, že by to mohla roznášet, tak mému muži řekli, je příjemce toho kašle a ne rozsévač. Můžu říct, že mi bylo manžela dost líto když jsem ho viděla. Ten kašel byl opravdu hodně škaredý, takový zvláštní zvuk. Opravdu nečekám půl roku. Já jsem astmatik a když mě bolí plice jdu okamžitě do nemocnice. Jo a neboj nikdo se na tebe nebude dívat divne, když ti něco zjistí. Můj se tím u všech kamarádů chválil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:40

Jinak dekuju slecnam a panim, co sice nemající žádný tip či radu, ale pouštějí se tu do mě. Logicky problémy nepřijdou najednou ze dne na den, ale stupňují se. A myslím, že u lehčího zadýchání, čímž to začínalo jsem pripisovala to, ze se proste méně hybu. Poslední měsíc je to horší. Podle diagnostiky černého kašle je takto dlouhý vývoj téměř nemožný.
Ale ono se to dobře kritizuje, když nejste v mé kůži.
Jinak děkuji všem co se vyjádřili k věci.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
14.8.17 15:41
@Janina B1 píše:
Tak přesně tohle člověku pomůže. V březnu jsem byla u své obvodní s kašlem a dala mi sirup na suchý kašel a týden odpočívat - viróza.

V březnu! Je polovina srpna! Boha jeho. Jestli máš černý kašel, kolik starých lidí, kolik miminek jsi potkala a ohrozila :roll: Šla bych okamžitě na testy na černý kašel. Jestli máš něco jiného, tak to může počkat, ale jestli máš čk, tak každý den ohrožuješ lidi kolem sebe. Sorry, ale tohle si nezaslouží žádnou empatii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
14.8.17 15:44

@Janina B1 S čím konkrétně chodíš na plicní? Kašel je suchý nebo vykašláváš? Jsi i dušná? Takhle bez vyšetření se diagnosa udělat nedá. Při takto dlouho trvajícím kašli by bylo dobré udělat rtg plic a spirometrii. Ten černý kašel je málo pravděpodobný, to je u dospělých samoúzdravné onemocnění, antibiotika jen zkracují průběh a zkracují dobu nakažlivosti. Ale půl roku netrvá ani neléčený, spíše tak 2 nebo 3 měsíce. Jinak nejčastější příčiny chronického kašle u mladých dospělých nekuřáků jsou astma a gastroesophageální reflux, který se nemusí projevit jako „pálení žáhy“, ale jako kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
@Janina B1 píše:
Jinak dekuju slecnam a panim, co sice nemající žádný tip či radu, ale pouštějí se tu do mě. Logicky problémy nepřijdou najednou ze dne na den, ale stupňují se. A myslím, že u lehčího zadýchání, čímž to začínalo jsem pripisovala to, ze se proste méně hybu. Poslední měsíc je to horší. Podle diagnostiky černého kašle je takto dlouhý vývoj téměř nemožný.
Ale ono se to dobře kritizuje, když nejste v mé kůži.
Jinak děkuji všem co se vyjádřili k věci.:)

Všichni ti chtějí pomoci. Ty to bereš jako kritiku? Tak jsi mohla počkat na svou plicařku a ani jsi snad nemusela zakládat diskusi. :D Co jsi se chtěla dočíst?

• Citovat
  • Upravit
872
@jenny.fields píše:
V březnu! Je polovina srpna! Boha jeho. Jestli máš černý kašel, kolik starých lidí, kolik miminek jsi potkala a ohrozila :roll: Šla bych okamžitě na testy na černý kašel. Jestli máš něco jiného, tak to může počkat, ale jestli máš čk, tak každý den ohrožuješ lidi kolem sebe. Sorry, ale tohle si nezaslouží žádnou empatii :zed:

Tak ještě jednou. Když tě v březnu pošle obvodní lékař domů s tím, že je to max viróza a ze jsem proste zahlenena, tak opravdu nepočítáš s něčím takovým. Přečti si o tom něco a potom hudruj. Nebo máš snad vystudovanou medicínu, když to tu téměř s jistotou tvrdíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.8.17 15:46

@Janina B1 je to nebyla kritika. Možná jsem to tady, tím černý kašlem trochu rozvířila diskuzi. Jen jsem ti chtěla pomoct. Příklad toho co měl můj manžel. Můžeš mít třeba astma. Skripnuty nerv v páteři. Je toho hodně. Jen mě ten kašel napadnul když jsem četla tvůj popis. Tak ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem rýpat ani poučovat. A hlavně ne strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:48
@Dominika2016 píše:
@Janina B1 je to nebyla kritika. Možná jsem to tady, tím černý kašlem trochu rozvířila diskuzi. Jen jsem ti chtěla pomoct. Příklad toho co měl můj manžel. Můžeš mít třeba astma. Skripnuty nerv v páteři. Je toho hodně. Jen mě ten kašel napadnul když jsem četla tvůj popis. Tak ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem rýpat ani poučovat. A hlavně ne strašit.

Však naprosto v pořádku, já osobně mám za sebou 3 roky mediny a něco jsem se o tom naučila - a myslím, ze po půl roce s černým kaslem bych na tom byla (možná už nebyla ani) mnooohem hůř a jinak.
Spíš mě mrzí jak se na mě slítla jenny. fields, takové jednání bych opravdu nečekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty