Problémy s plícemi

872
14.8.17 14:57

Problémy s plícemi

Ahoj holky,
Asi to moc nepatří k tematice dětiček nicméně.. trápí mě zdravotní problém, již déle než půl roku mám opravdu ošklivý kašel ( lidi se na mě otáčejí, co je to za šílené zvuky), jsem nekuřák, dříve jsem i vrcholově sportovala - a posledních skoro 10 měsíců mám problémy s dýcháním. U téměř jakékoliv námahy - a to muže byt třeba jen 5 min jízdy na kole po rovince. Musím zastavit, dalších 5 min se nemohu nadýchnout, sýpu a je mi zle. Plus jsem tedy také permanentně hrozně unavená - a to chodím spát okolo 10 hod a vstávám okolo 7…
Nemáte někdo podobně zkušenosti?

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.8.17 15:00

A co na to doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:01
@Run píše:
A co na to doktor?

Moje plicarka má akorát teď, když jsem se odhodlala zajít, 14 dni dovolenou, pak tam hned půjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.8.17 15:05

No tak to pak těžko radit.. Astma, alergie, černý kašel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
14.8.17 15:05

@Janina B1 Černý kašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
14.8.17 15:09

Musíš k doktorovi tady ti nikdo nepomůže :nevim:, to muže byt ale i od srdce

• Citovat
  • Upravit
872
14.8.17 15:10

No na ten jsem očkována, a co vím, tak ten by to být neměl… Napadl mě ještě CHOPN, ale tahle nemoc je 35.-40. Roku nejčastější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:11
@Kalbe píše:
Musíš k doktorovi tady ti nikdo nepomůže :nevim:, to muže byt ale i od srdce

Jj, jenže teď nad tím budu 14 dni dumat, tak mě napadlo, zda nemá někdo zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
14.8.17 15:12

@Janina B1 Na něj jsme očkovaní všichni a přesto se rozmáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.8.17 15:12
@Janina B1
@Janina B1 píše:
No na ten jsem očkována, a co vím, tak ten by to být neměl… Napadl mě ještě CHOPN, ale tahle nemoc je 35.-40. Roku nejčastější…

a jsi kuřačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.8.17 15:14
@Run píše:
@Janina B1a jsi kuřačka?

Nejsem - v 18ti jsem pracovala na baru, kde bylo zakoureno a bohužel velká většina mých přátel jsou kuřáci a občas mi kouři pod nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.8.17 15:23

Ahoj nechci strašit, ale to co popisujes opravdu může být černý kašel. Můj manžel ho před 2 lety prodělal. A příznaky měl stejné. Velky sportovec a z ničeho nic nedokázal vyjít schody. Nechal to zajít hodně daleko. Neléčil se a pak byl kvůli tomu hospitalizován a léčil se skoro rok. Šílený kašel, napřed to vypadalo na astma, tak ho lékař poslal na testy a tam už to jelo. Dokonce i mě a syna musela krajská hygiena kontrolovat. Nemusíš čekat na obvodního lékaře. Zítra si zajdi na plicní oddělení že je ti hodně zle a nemůžeš dýchat. Oni tě vezmou i bez žádanky. Toho černého kašle je v ČR už hodně. Dokonce mi to potvrdila i ta krajská hygiena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.8.17 15:26
@Janina B1 píše:
Moje plicarka má akorát teď, když jsem se odhodlala zajít, 14 dni dovolenou, pak tam hned půjdu…

Ty máš svoji plicařku, což tedy předpokládám, že jsi měla problémy s plicemi už dříve? Pokud jsou tvé problémy takové, jaké popisuješ, šla bych klidně k obvoďákovi a nechala se poslat někam na vyšetření. Může to být cokoliv. Mít půl roku ošklivý kašel a nemoci se pět minut desetkrát denně nadechnout, bála bych se o život. Ty ne?

• Citovat
  • Upravit
872
14.8.17 15:26
@Dominika2016 píše:
Ahoj nechci strašit, ale to co popisujes opravdu může být černý kašel. Můj manžel ho před 2 lety prodělal. A příznaky měl stejné. Velky sportovec a z ničeho nic nedokázal vyjít schody. Nechal to zajít hodně daleko. Neléčil se a pak byl kvůli tomu hospitalizován a léčil se skoro rok. Šílený kašel, napřed to vypadalo na astma, tak ho lékař poslal na testy a tam už to jelo. Dokonce i mě a syna musela krajská hygiena kontrolovat. Nemusíš čekat na obvodního lékaře. Zítra si zajdi na plicní oddělení že je ti hodně zle a nemůžeš dýchat. Oni tě vezmou i bez žádanky. Toho černého kašle je v ČR už hodně. Dokonce mi to potvrdila i ta krajská hygiena.

Bože to je šílený, mám trochu v strach, aby na mě pak lidi nekoukali jako na šmucku…:( já čekám právě až bude moje plicařka v ordinaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.8.17 15:27
@Dominika2016 píše:

Nečeká na obvodního lékaře, čeká na plicařku. Taky bych na nic nečekala a nechápu to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty