Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímá mně jestli to máte někdo také tak, naše malá 3,5 r má problémy s rozhodováním. Už jsem si toho všimla dříve, ale stále se to zhoršuje. Dnes jí například taťka (její), když přišel z práce říká: " Pojedu pro melouna a do myčky umýt auto, chceš jet se mnou?". Malá na to, že ne, že chce být doma a když už je manžel mezi dveřmi tak začne hystericky brečet, že chce jet s ním. Stejné je to, když dostane na výběr ze dvou triček, vybere jedno a pak ječí, že chtěla to druhé,… boty, jídlo,… Říkala jsem dnes manželovi, že jí asi budeme muset přestat dávat na výběr a nebo nevím. ![]()
Tak tohle máme doma každý den několikrát:-) Dělá to jak tříletý kluk, tak dvouletá holka a čekám, kdy s tím začne ta nejmenší:
Já se tedy snažím občas být důsledná a pokud se na něčem domluvíme, už se to prostě nemění, i když je kolem toho křik. Podle mne to dělají, aby zkusili, kam mohou zajít a jak moc mne mohou cvičit.
Zakladatelko, klíííd, je to úplně normální chování
.
Bude hůř
![]()
@Katerina000 no, u nás nějak se to nelepší. Stejné to máme i u puboše ![]()
Je to ženská, takže je to normální ne? Já to tak mám někdy i dnes
Ale vážně. Taky se mi to u dětí několikrát stalo. A počkej až bude v pubertě a nevybere si vůbec. Bude všechno špatně. To zažívám aktuálně já s nejstarší ![]()
Já mám teda dítě o něco mladší, takže takhle úplně to ještě nenastalo, ale řekla bych že je to normální:)
Možná bych zkusila zpřísnit,.. zeptat se, zda si uvědomuje, že si vybrala předtím to druhé tričko atd. atd., případně zkusit v některých věcech (kde to jde) nevyhovět a nechat ji při tom, co si vybrala jako první…
@Lejaa tak to i děláme, vybere si tričko tak má už potom smůlu, ale ty scény kolem toho. No nic, prostě asi omezím možnost výběru na minimum. Co s tím jiného. A až začne ta mrňavá tak začnu zobat diazepam
.
@Knofletka píše:
Je to ženská, takže je to normální ne? Já to tak mám někdy i dnesAle vážně. Taky se mi to u dětí několikrát stalo. A počkej až bude v pubertě a nevybere si vůbec.Bude všechno špatně. To zažívám aktuálně já s nejstarší