Problémy s učitelkou v MŠ

603
18.11.11 12:10

problémy s učitelkou v MŠ

Vámi vložená otázka:

Dobrý den,

máme tříletého hyperaktivního syna, učitelka MŠ podpořena paní ředitelkou ho nechce ve školce déle než do deseti hodin, prý vůbec neposlouchá, nechce se zapojit do řízených aktivit. Už v září nám ho nechali doma, protože kousl jednoho chlapečka. Řešili jsme to soukromou MŠ, kde s ním nebyl žádný problém, bohužel je to nad naše finanční možnosti. Psycholožka, ke které jsme v září začali chodit, doporučila vřadit ho zpátky do kmenové školky, že by si tam s ním učitelky měly poradit a že se jí nejeví jako nezvladatelné dítě. Doma se nám ho podařilo zklidnit, opravdu s ním teď nemáme problémy.

Žádala jsem učitelku, aby ho tam nechala aspoň do oběda, řekla, že to nejde, že jí na vycházce utekl (vzala ho na ni jednou, pak už nechtěla), nevím, co dělat, mě venku neutíká, řekla jsem jí, ať ho tedy vezme za ruku, tak mi řekla, že to nejde, že by se nemohla věnovat ostatním dětem (ostatní děti se drží za provázek a problémy s nimi nejsou, tak to nechápu. Chtěla, aby jí psycholožka napsala, co s ním má dělat, ta mi ústně sdělila – běžné lidské zacházení a snažit se ho zapojit do kolektivu. Po mě chce vědět, co s ním má dělat. Nevím, co bych jí měla říct, já přece těžko ovlivním jeho chování, když tam nejsem. Už jsem zoufalá, musím chodit do práce a téměř 70letá babička ho nemůže stále hlídat. Ostatní školky široko daleko jsou plné, můžete mi poradit, co mám poradit učitelce co má se synem dělat? Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
18.11.11 12:17

Trosku to jako nechapu,proc sem vkladat neci otazku nebo co jako?asi jsem natvrdla :oops: Jinak bych ucitelce rekla od plic,ze ona je od toho aby dite hlidala,navic jeden den opravdu je velmi kratka doba,na zarazeni ditete do kolektivu,a taky nechapu proc vam psycholozka tedy nenapsala doporuceni pro ucitelku?me ho psycholozka take vydala.

• Citovat
  • Upravit
15674
18.11.11 12:19

Ahoj. Já bych si od psycholožky vyžádala papír s nějakým vyjádřením, a ten bych zanesla do školky. Pokud vaše dítě chodí do školky od letošního září, je možné, že ho můžou ze školky vyloučit v tzv. zkušební době s tím, že na školku není připravený. Tím nechci říct, že to tak je, ale asi s tím moc neuděláš (jedině stěžovat si někde výš, když to u ředitelky nejde).

Bohužel ze svého okolí vím, že některé učitelky si se všemi dětmi poradit neumí a není nic jednoduššího než říct, že je dítě takové nebo makové a ať ho rodiče do školky nedávají :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.11.11 12:19

Tam máte jen jednu učitelku?

U nás pomohlo přeřazení do jiné třídy (potažmo školky, mají dvě budovy, tak jsem zažádala o tu budovu kde dotyčná co vadila nám není). Stačilo 14 dní v nové školce a nestačili jsme valit oči, včetně paní psycholožky, jak se Kuba zklidnil. Ve staré prý odmítal jakkoliv spolupracovat, místo oblékání trucoval a kopal učitelky… Tady klid.

Teď sice zas začíná vystrkovat růžky, ale ještě ne natolik, aby si na něj stěžovaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
18.11.11 12:37

Myslim si že učitelky ve školce by měly vědět jak zvládnout hyperaktivní dítě a co by na něj mělo zabírat, jsou přece studované a mají snad nějakou praxi :nevim: Ale taky si myslim, že by psycholožka měla napsat zprávu, ve které se objeví konkrétní rady a posouzení situace. Teda aspoň u nás ve škole jsme takové zprávy o dětěch, které navštívily psychologa vždy dostávali :nevim:
Je jasný, že je náročný mít ve třídě dítě s hyperaktivitou, ale nejde ho přece vyloučit. :zed: Vždyť za to nemůže a lepší když si zvykne na kolektiv už teď, než ho pak dát rovnou do školy, kde bude muset ještě pobrat a zpracovat informace a něco se naučit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.11.11 12:45

přihlásili jste se na celodenní nebo půldenní docházku? Pak bych se podívala do rozhodnutí o přijetí,jestli tam je zkušební docházka a na jak dlouho. V případě,že by tam byla tak na jak dlouho? Po zkušební době bych ho tam začala nechávat dle tvých potřeb a ne požadavků učitelky.

• Citovat
  • Upravit
5230
18.11.11 12:46

Ahoj, jsem taky učitelka ve školce a vím, co je to mít ve třídě hyperaktivní dítě. Je to náročný, všechno trvá dýl a užívala jsem si dny kdy dítě nebylo. Nicméně zvládnout se to dá a učitelka by to zvládnout měla. Ona by měla zjistit co na něho platí, jak ho zaujmout apod.
Možná bych teda zkusila pozvat vaší psycholožku (se souhlasem ředitelky) do školky, jednak uvidí jak se syn projevuje v kolektivu a jednak může poradit učitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.11.11 12:46

Nevím jak dalece hyperaktivní syn je, u dcery ve třídě je chlapec který má hyperaktivitu diagnostikovánu a má svou osobní asistentku. Podle mě by to tak mělo být. Paní učitelka nemůže nechat 24 dětí na pospas a věnovat se jen jednomu. Možná to teď přeženu, ale určitě by jste tady pranýřovaly paní učitelku za to, že šla utírat jednomu dítěti zadek a další dítě by jí mezitím skopalo nebo pokousalo děti. Není to jednoduché a pokud je opravdu dítě v uvozovkách nezvaladatelné, je to pro učitelku obrovská zátěž. A pokud dítě na vycházce utíká, je to fakt velký problém, neboť princip stáda funguje většinou v situacích, kdy by to člověk nejméně potřeboval. Zkus se s psycholožkou poradit o možnosti získat pro syna asistenta. Pak si myslím, že ani ze strany školky nebudou problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.11.11 12:51

Ano, asistent by byl určitě taky řešení, ale nepřidělí ho každému a rodiče na něj doplácí.
Porad se s vaší psycholožkou, na asistenty existují agentury

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.11.11 12:58

Moment,
chlapec JENOU KOUSL a je divocejsi -a uz je bran jako nezvladatelny??? 8-o
Vzdyt to neni nic divneho! Mame takove deti taky a holt je za cele dopoledne skoro nepustim z ruky,vsude se mnou chodi a nenecham uzrat prilezitost napr.ke kousnuti/to,ze kopne souseda,tomu holt nezabranim ani pri vedeni za ruku/.No a ono si to ditko zvykne-jen to chce dyl,nez JEDEN DEN :wink: A to mam vetsinu deti dvouletaku,podotykam!
Mmch,kolik je deti v chlapcove tride???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.11.11 13:10

Zakladatelko, škoda že nebydlíš v Brně. Tak deset dní v měsíci bych pro tvého synka vymyslel program - a klidně i pro ostatní děcka ze školky. (A učitelky by měly větší pohodu.) Akorát škoda (ale ne moje), že dnešní rodiče se tak přehnaně o svoje děti bojí a někteří jim brání v kontaktu s jinýma dospělýma. Ale to je věc jejich.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.11.11 13:27

Zakladatelka psala, že s chlapcem chodí k psycholožce, takže asi nějaký problém bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.11.11 13:31
Sati píše:
Zakladatelka psala, že s chlapcem chodí k psycholožce, takže asi nějaký problém bude :nevim:

Ja sla k psycholozce taky,se svou prvni dcerou…Poradit se. A tady bych rekla,ze je to podobne :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
18.11.11 14:37
verujan píše:
Vámi vložená otázka:

Dobrý den,

máme tříletého hyperaktivního syna, učitelka MŠ podpořena paní ředitelkou ho nechce ve školce déle než do deseti hodin, prý vůbec neposlouchá, nechce se zapojit do řízených aktivit. Už v září nám ho nechali doma, protože kousl jednoho chlapečka. Řešili jsme to soukromou MŠ, kde s ním nebyl žádný problém, bohužel je to nad naše finanční možnosti. Psycholožka, ke které jsme v září začali chodit, doporučila vřadit ho zpátky do kmenové školky, že by si tam s ním učitelky měly poradit a že se jí nejeví jako nezvladatelné dítě. Doma se nám ho podařilo zklidnit, opravdu s ním teď nemáme problémy.

Žádala jsem učitelku, aby ho tam nechala aspoň do oběda, řekla, že to nejde, že jí na vycházce utekl (vzala ho na ni jednou, pak už nechtěla), nevím, co dělat, mě venku neutíká, řekla jsem jí, ať ho tedy vezme za ruku, tak mi řekla, že to nejde, že by se nemohla věnovat ostatním dětem (ostatní děti se drží za provázek a problémy s nimi nejsou, tak to nechápu. Chtěla, aby jí psycholožka napsala, co s ním má dělat, ta mi ústně sdělila – běžné lidské zacházení a snažit se ho zapojit do kolektivu. Po mě chce vědět, co s ním má dělat. Nevím, co bych jí měla říct, já přece těžko ovlivním jeho chování, když tam nejsem. Už jsem zoufalá, musím chodit do práce a téměř 70letá babička ho nemůže stále hlídat. Ostatní školky široko daleko jsou plné, můžete mi poradit, co mám poradit učitelce co má se synem dělat? Moc děkuji za odpověď

Tak ja to mam uplne stejne :pankac: ,ale opravdu UPLNE!
Minuly tyden jsem byla na koberecku u reditelky,ze takle to s nim dal nejde,ze ho nechteji hned vylucovat,ale ze bude moct chodit jen 2× v tydnu-do 12 hod,ze mu to v kolektivu taky moc nejde,,neposloucha,prej bije deti-coz mi k nemu moc nejde,zacal,az ve skolce a vidi to od druhych :pankac: ,je hlucnej,vzteka se,atd…A doma je zlaticko,samozdrejme kazde decko zlobi,ale v mezich normy.K psycholozce jdeme poprve v pondeli,ale jsme objednani i do pedagogicko-psych.poradny to se nam ozvou do 14 dnu.Tak jsem taky zvedava,co nam poradi :nevim: :nevim: .
A co mi kazdy rika,ty ucitelky jsou tam od toho,aby si z takovym deckem poradili a ne hned ho soupli domu,ale kdyz nechteji,tak nebudu-…jak jednoduchy! :pankac:
Jen ja mam teda vyhodu,ze jsem doma na matersky s druhym ditetem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.11.11 14:43
Nedoplácí, žeší se to asistentem pedagoga, ten se nedoplácí…Na osobní asistneta por dítě by měl málokdo. Je tam pak ale posuzováno, na kolik hodin týdně je potřeba.....
Temaho píše:
Ano, asistent by byl určitě taky řešení, ale nepřidělí ho každému a rodiče na něj doplácí.
Porad se s vaší psycholožkou, na asistenty existují agentury
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin