Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím,
předem se omlouvám za dotaz a byla bych ráda kdyby tady nebyly komentáře o mé neschopnosti atd…
Můj syn ( 17 let) začal s kamarádem si pravidelně ( 1× týdne zhruba) dávat trávu, vapo…dotoho si každý den dá aspoň jeden energy drink…zjistila jsem to právě od jednoho jeho spolužáka a docela mě to zaskočilo…nevím jak si počít, jestli to neřešit nebo nějak zakročit?
Syn je ale jinak šikovný, dobře se učí a pomáhá, jen tato věc s trávou mě hlavně zaskočila…Vím, že asi je to teď normální, ale když údajně chodí ven na trávu a k tomu si dají pivo a zapijí to energytakem…to už mi přijde moc…co byste dělaly vy holky?
psala bych na emimino ![]()
zníš tak divně, že se ani nedivím, že tvůj syn hulí trávu
@stinga píše:
psala bych na emimino
zníš tak divně, že se ani nedivím, že tvůj syn hulí trávu
Pro zakladatelku: byla jsi mladá? Co jsi dělala? tráva jednou týdně je asi ok, pokud nemáte v rodině nějaké dispozice v psychickému onemocnění, typu úzkosti, schizofrenie, nebo pak problémy se srdcem, na to je zas blbá kombinace energeták a alkohol nebo trava… školu zvládá, je téměř dospělý…nevím, asi bych mu řekla ať to nekombinuje a doufala, že ho to přejde a byla ráda, že nezkouší nic tvrdšího ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
předem se omlouvám za dotaz a byla bych ráda kdyby tady nebyly komentáře o mé neschopnosti atd…
Můj syn ( 17 let) začal s kamarádem si pravidelně ( 1× týdne zhruba) dávat trávu, vapo…dotoho si každý den dá aspoň jeden energy drink…zjistila jsem to právě od jednoho jeho spolužáka a docela mě to zaskočilo…nevím jak si počít, jestli to neřešit nebo nějak zakročit?
Syn je ale jinak šikovný, dobře se učí a pomáhá, jen tato věc s trávou mě hlavně zaskočila…Vím, že asi je to teď normální, ale když údajně chodí ven na trávu a k tomu si dají pivo a zapijí to energytakem…to už mi přijde moc...co byste dělaly vy holky?
Nic, nech ho být. Co ti přijde moc? Ta tráva jednou týdně, nebo ten energiťák?
Prosím tě, jak ses dostala do tak úzkého kontaktu se spolužákem syna, aby ti řekl, že si jednou týdně dá brko a každý den si dá jeden redbull?
@Čičorečka píše:
Prosím tě, jak ses dostala do tak úzkého kontaktu se spolužákem syna, aby ti řekl, že si jednou týdně dá brko a každý den si dá jeden redbull?
přečetla si zpravy v synově telefonu ![]()
@welovefashion píše:
přečetla si zpravy v synově telefonu
Jo, to chápu. Já taky píšu denně kamarádce, že jsem vypila třeba sprite. A že si nemůžeme zahulit, protože už jsme tento týden měly.
Tráva, perník, koks a herák jsou v pohodě, ale ten energeťák je těžkej prů. ser…
![]()
Jestli te uklidnim moje spoluzacka z gymplu hulila nekolikrat tydne a i presto vystudovala medicinu a je doktorka ![]()
@Kacatko1986 píše:
Jestli te uklidnim moje spoluzacka z gymplu hulila nekolikrat tydne a i presto vystudovala medicinu a je doktorka
No jo, i chytrý lidi můžou fetovat. A když pak pečují o naše zdraví, tak to se opravdu s tebou směju. Jsem teď naprosto klidná.
Opravdu už je normální si dávat brko? Lidi, já jsem asi fakt mimo a mám se ještě čemu učit… sny má zatím 9.
@kve-tinka Jsme mimo dvě. Mně to teda normální nepřijde. Sama jsem trávu ani nic jiného nikdy nezkoušela, z drog jsem měla a mám hrůzu. Mám dvě děti na druhém stupni ZŠ a jen doufám, že budou rozumné…
@Anonymní píše:
Zdravím,
Syn je ale jinak šikovný, dobře se učí a pomáhá, jen tato věc s trávou mě hlavně zaskočila…Vím, že asi je to teď normální, ale když údajně chodí ven na trávu a k tomu si dají pivo a zapijí to energytakem…to už mi přijde moc…co byste dělaly vy holky?
Jednou týdně trávu opravdu žádný problém není. Obě dcery si obcas zapálí, starší fokonce pěstuje. Ale důležité je že to není každý den a nejsou zhuleni nonstop. Já jsem taky kdysi 5ak e krát do měsíce koupila trávu, a nijak mě to nepoznamenalo.
Zdravím,