Průběh výuky v 1.třídě

5.3.22 23:18

Průběh výuky v 1.třídě

Dobrý den, ráda bych se drobátko poradila.
Dcera chodí do 1.třidy. Na pozvání třidní učitelky jsem se šla podívat, jak probíhá výuka. Zvolila jsem hodinu matiky, protoze jsem chtěla vidět, jak se vysvětluje dle Hejného.
Byla jsem zděšena!! Hluk ve třídě, kvůli kterému jsem se nemohla soustředit já, natož 6-7 leté dítě. Neustálé vykřikování a pohyb dětí po třídě, který rušil tu hrstku, jež pracovala. Kopání do zdi a použití sprostých slov před učitelkou - 1× a bez reakce. Děti si dělaly co chtěly. Děvčata v posledních lavicích nemůžou vidět na tabuli přes chlapce, kteří většinu hodiny prostáli. Jeden kluk seděl několikrát zády k lavici, rušil spoluzačku za ním. Prvních 20minut si hral s autickem, než mu ho nová asistentka sebrala. Učitelka na něj koukala a nezakročila. Bylo toho MOC. Nemám ani sílu to vypsat.
Dcery jsem se ptala, zdali je to bězné a prý více méně ano.
Vzhledem k chaosu, který ve třídě vládl učitelka nedokončila kontrolu cvičení, několikrát se spletla. 8-2 neni 5. Já to vím, ale ty děti si to zapamatuji a věří jí. Učitelka je v předdůchodovém věku, je milá, ale asi už odpočítává čas. Při zápise jsme žádali o jinou učitelku, kterou chtěl každý a nám to nevyšlo. Je to taková VIP třída, paní učitelka je prý skvělá a dokonce jako jediní pojedou na školu v přírodě. Třetí třídu učí mladá učitelka, ale prý děti jakž takž zvládne. V kuloárech se šušká, že naše třída jsou děti co “zbyly”, učitelka je jako jediná PaeDr. a tak dostatává “tězké” děti.
Do toho mají už 5.vychovatelku v družině!!! Už nás o tom ani neonformují a já nevím, kdo dceru hlídá.
Učitelce jsem napsala mail, že to byla hrůza (slušne ;) ), odpoveděla, že se to skutečne nepovedlo, ale že jindy je to lepší. Ale byla to taková hrůza, že to dle mého, na nulu jít nemůže. Je mi tězko z toho, že je tam třída, kde je klid na učení, mají milou učitelku co stmeluje třídu. Toto je už v polovině 1.ročníku problémová třída. Učitelku mají na 3.roky. Pak dostanou zase nejakou marnou, protože třída bude pro svoji pověst už odepsaná. Cítím povinnost dceři poskytnout ideální prostředí k získávání vědomostí, aby měla v budoucnu možnost volby.
Nechci dceři ublížit a vytrhnout ji od kamarádek, ale asi bych chtěla zlusit požádat o přesun do jiné třidy. Nevím jestli je šance, ale když do toho půjdu musím si být jistá. Šla na jinou ZŠ než kamarádky ze školky, čehož často lituje. Ale myslela jsem, že je toto lepší škola. A teď pláču a vyčítám si, že jsem ji oddělila pd kamarádek, je v takové hrůze (samozřejmě neví že je to peklo) a chci ji znova odtrhnout ze zaběhlé skupiny.. Nevím co dělat. Co když požádám o přesun a nevyjde to. Nechám jí tam? Nebo jiná škola? A tam chytne zase blbou učitelku? Já vím, že je to o pedagogovi, tady to nevyšlo. Ale mám jen sedět a čekat, zdali se něco změní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18150
6.3.22 00:02

Tak ji dej tam, kam šly ty kamarádky ze školky. Ty mají fajn učitelku? Na prvním stupni to není o kvalitě školy, ale o té konkrétní učitelce, kterou dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
6.3.22 00:15

Já bych se šla pro jistotu podívat ještě na jednu hodinu a pokud to bude totéž, začala bych co nejdřív řešit přestup jinam. Jestli má v jiné škole kamarádky ze školky, nebyl by pro ni přestup tam tak dramatický, ne? Nenechávala bych dítě ve třídě, kde je bordel a nic se tam nenaučí, jen abych ji nevytrhla z kolektivu, v němž ani není nijak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
6.3.22 00:32

Chyba učitelky je, že si neumí sjednat pořádek.
8o :roll:
Já bych ve třídě tohle dětem netolerovala. Mám pochopení pro jejich nesoustředěnost, věčné otázky na cokoliv mimo téma, ale nenechám si skákat po hlavě.
Asi bych požádala ředitele o přestup do jiné třídy. Děti se na nový kolektiv zvykají rychle, takže toho bych se nebála.
První a druhá třída je opravdu důležitá pro utvoření pracovních návyků, poslušnosti atd. A to vše záleží na třídní učitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
6.3.22 00:38

Dej dceru jinam, dopředu si zjisti, jak to vypadá tam a budete obě spokojenější. Akorát je mi divné, že to řešíš po 7 měsících a ne dřív. Už dcerka mohla být spokojená v lepší třídě. :think: Že půlka třídy vstává, křičí a kope do zdi fakt normální není. 8o Případně co ten „normální“ zbytek rodičů, když si vás bude stěžovat řekněme 15, přece už musí vedení nějaké kroky dělat, ne? Na co tam teda mají učitelku takovou odbornici a ještě asistentku, když nejsou schopné ty děti základně podržet při pozornosti, to nechápu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
6.3.22 06:17

Nevěřím, že někde můžou rodiče jít sledovat výuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.22 06:21

Zase trollík? Nevěřím tomu příběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.3.22 06:33
@karkarka píše:

U nas to bylo před covidem běžné 1× za půl roku. Můžou tam i rodiče dětí, které tam dítě chtějí dát. Byla jsem tam a musím říct, že učitelka mé dcery měla hodinu perfektně zvládnutou. Ucitelka toho stihla udelat s dětmi hodně, bylo to hravou formou, děti fungovaly, probraly s učitelkou i to, na co se těší… Já byla opravdu spokojená. S učitelkou syna mám trošku obavy, protože je chaoticka. Tam bych se šla ráda podívat. I na to, jak to moje dítě funguje. Bohužel v době covidu mám smůlu. Těžko říct, jestli se to někdy vrátí zpátky. Byly i různé aktivity s rodiči. To teď taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.3.22 06:58
@karkarka píše:

A že by v tom případě děti byly jako pěny s rukama za zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.3.22 07:00
@Sára 1 píše:
U nas to bylo před covidem běžné 1× za půl roku. Můžou tam i rodiče dětí, které tam dítě chtějí dát. Byla jsem tam a musím říct, že učitelka mé dcery měla hodinu perfektně zvládnutou. Ucitelka toho stihla udelat s dětmi hodně, bylo to hravou formou, děti fungovaly, probraly s učitelkou i to, na co se těší… Já byla opravdu spokojená. S učitelkou syna mám trošku obavy, protože je chaoticka. Tam bych se šla ráda podívat. I na to, jak to moje dítě funguje. Bohužel v době covidu mám smůlu. Těžko říct, jestli se to někdy vrátí zpátky. Byly i různé aktivity s rodiči. To teď taky není.

V synově třídě je asi 23 dětí. Kdyby tenhle úžasný nápad dostali všichni rodiče a zevlovali po třídě do půl roku, docela bych ty děti litovala. Mně stačí s ní mít schůzku, napsat si pár majlů a hodnocení syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18691
6.3.22 07:12
@karkarka píše:

Přečti si co to znamená Hejneho výuka. Pokud ji škola zavádí/ jede striktně, tak bych s ukázkovými hodinami vylozene počítala a překvapilo me, kdyby nebyly. Jinak za me myšlenka fajn, ale zase se z toho stava paskvil. Z respektování osobnosti je většinou ve vysledku ‘at si dělají co chteji’

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.3.22 07:28
@Russet píše:
V synově třídě je asi 23 dětí. Kdyby tenhle úžasný nápad dostali všichni rodiče a zevlovali po třídě do půl roku, docela bych ty děti litovala. Mně stačí s ní mít schůzku, napsat si pár majlů a hodnocení syna.

U nás je děti 15. To je velký rozdíl. Termínu bylo víc, nenahrnuli se tam všichni najednou. Hodně rodičů o to zájem mělo. Samozřejmě 1., 2.trida. Do 5.tridy nikdo z rodičů nechodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.3.22 07:30
@hospodki píše:
Přečti si co to znamená Hejneho výuka. Pokud ji škola zavádí/ jede striktně, tak bych s ukázkovými hodinami vylozene počítala a překvapilo me, kdyby nebyly. Jinak za me myšlenka fajn, ale zase se z toho stava paskvil. Z respektování osobnosti je většinou ve vysledku ‘at si dělají co chteji’

Jak to myslíš, paskvil? V čem? Taky máme Hejného matematiku. Nedokážu posoudit, v čem je tak výuka jiná. Nevím, jak probíhá klasická matematika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.22 07:32
@Sára 1 píše:
U nás je děti 15. To je velký rozdíl. Termínu bylo víc, nenahrnuli se tam všichni najednou. Hodně rodičů o to zájem mělo. Samozřejmě 1., 2.trida. Do 5.tridy nikdo z rodičů nechodil.

Zatím 15. Nezapomínej, že budou rozdělovat děti obyvatel Ukrajiny. Někde je do škol umístit musí, jestli tady budou dýl nebo pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.3.22 07:39
@Kelsey píše:
Zatím 15. Nezapomínej, že budou rozdělovat děti obyvatel Ukrajiny. Někde je do škol umístit musí, jestli tady budou dýl nebo pořád.

Psala jsem o situaci, která byla před covidem. Teď už nikdy nebude nic jako dřív. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí