Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, holky,
prosim, poradte mi vhodnou knizku (podle Vasich zkusenosti) pro holcicku, sikovneho prvnaka, ktera velice rada cte, ale teprve se uci:-). Kniha nemusi nutne obsahovat extra velka pismena.
Jde mi o to, aby se procvicila ve cteni a zaroven byla kniha pro ni zajimava obsahove a vracela se k ni treba i ve vyssich tridach.
Diky vsem za tipy.
Moje prvňačka zrovna dočetla Kocoura Modroočka, ale ona je velká kočičí milovnice, tak nevím, zda by tohle tu tvou bavilo
A pak jsou moc fajn takové ty pohádkové knížky z Alberta, Kosí bratři, Káťa a Škubánek atd.
Od ALBATROSU z edice První čtení - Bubáček, má to další díly - Bubáček a Myšošlap, Bubáček a klobouková víla, Jak Bubáček potkal Bubáka.
Taky mám prvňáčka čtenáře ☺️️ u nás rozhodně uspěla Teta to plete, táta to motá, Kvak a Žbluňk, nejkrásnější pohádky bratři Grimmu, Honzikova cesta… Čteme každý večer už od začátku školního roku, ze začátku jen pár slov a teď už několik stránek zvládá sám, přečteno spoustu knih a největší radost má když mu koupím nové ☺️️
Moji prvňačku bavila nejvíc Kouzelná třída od Z. Pospíšilové. Máme ještě Teto to plete, Táta to motá, ale to ji překvapivě moc nechytlo. Potom má velkou knihu o Disney princeznách, kde je na každé stránce max. 10 řádků textu, tak to měla radost, že přečetla tak velkou a tlustou knihu ![]()