Problémy se zaměstnáním
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problémy se zaměstnáním
Prosím je tady někdo kdo po delším rodičovském příspěvků (6let) 2 děti. Šel do práce a necítil se tam dobře? Mám stále pocit že mně mají ostatní potravu soudit a pomlouvat. Je to v mé hlavě nebo se to časem uklidní a nebudu si všechno brát k srdci?… Děkuji za odpovědi 👋
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Rikejmijakchces píše:
Prosím je tady někdo kdo po delším rodičovském příspěvků (6let) 2 děti. Šel do práce a necítil se tam dobře? Mám stále pocit že mně mají ostatní potravu soudit a pomlouvat. Je to v mé hlavě nebo se to časem uklidní a nebudu si všechno brát k srdci?… Děkuji za odpovědi 👋
Pomluvy a řeči jsou všude. Když dělám svoji práci a dobře, ostatní mě nemusí zajímat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rikejmijakchces píše:
Pracovat jsem začala po 6,5 letech doma (po celkem 3 dětech). Ne. Nemám ten pocit.
Byla jsem tam několik měsíců. Pak se vrátila nemocná. Začala jsem pracovat kousek vedle na HPP. A externí spolupráci na dohodu s nimi mám stále, kde jsem nastoupila po dětech. Takže vztahy udržujeme sedm let.
Mají nějaký důvod, že pomlouvají nebo jsou protivní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rikejmijakchces píše:
A jak jsi tyto věci prožívala dřív, když jsi ještě neměla děti? Jakou máš povahu a jak jsi zvládala zátěžové situace?
Těžko říct z jednoho příspěvku, kde je problém. Protože i kolektivy jsou různé-věkové složení, povahy, životní a pracovní zkušenosti. Nejvíce problémů tohoto rázu bývá v čistě ženských kolektivech. A jak nováčka přijmou, záleží i na kvalitě vedení. Dobrá firma má vypracovanou strategii začleňování nováčků.
Pokud se tam necítíš dobře, v první fázi by bylo dobré probrat to s přímým nadřízeným. Dobrý vedoucí pracovník by měl umět diagnostikovat nebo aspoň zmapovat vztahy ve svém týmu a podniknout kroky k nápravě. Je to součástí školení pro vedoucí pracovníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce si to zanalyzovat ve svoji hlave, nez pujdes za nadrizenym. Ucis se danou práci, nebo ji umíš? Nezatezuje tvuj zácvik nekoho dalsiho natolik, ze nezvlada svou práci? Mas si s lidmi co rict i lidsky, tvoris si vazby „u kafe na svačině“? Jaka se ti obecne zda atmosféra na pracovišti? Je tolik promennych…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rikejmijakchces píše:
Bohužel spousta lidí má dneska jako koníček pomlouvat, je to skoro všude a nebránis se tomu, zvláště pak, když budeš dobrá a úspěšná. Na druhou stranu je dost možné že to vnímáš příliš osobně. Po 6r je dlouhá doba a člověku chvíli trvá, než se znovu otroka a zapracuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Perníček22 píše:
Bohužel spousta lidí má dneska jako koníček pomlouvat, je to skoro všude a nebránis se tomu, zvláště pak, když budeš dobrá a úspěšná. Na druhou stranu je dost možné že to vnímáš příliš osobně. Po 6r je dlouhá doba a člověku chvíli trvá, než se znovu otroka a zapracuje
No a nebo si zakladatelka za ty roky prostě odvykla, doma jí bylo dobře, do práce se jí nechtělo a je to jen a jen v její hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusí to být jenom v její hlavě, mam kolegyni po pracovní stránce strašně šikovná pracovitá, ale jako člověk strašný rozvrací kolektiv, stahovačná, donáší, kolikrát si říkám mám to za potřebí, ale práce mě baví a tak trpim a trpim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja tak nejak uplne nevim, jestli to souvisi s navratem po RD…ja se vracela po 5 letech a ten pocit nemam a nikdy jsem nemela
A jestli je to ve tve hlave nebo v kolektivu, to posoudime tezko, oboji je mozne
Bud jsi trefila slepicarnu, nebo postradas sebevedomi a moc resis ostatni lidi
Resp. i kdyby to slepicarna byla, tak je otazka, jak moc te to musi trapit. Pokud ti nikdo tu praci primo nezneprijemnuje, nehazi klacky pod nohy a neopravnene neobvinuje treba pred vedenim, tak na to muzes zvysoka hodit bobek, jestli te nejaci b*bci pomluvi v kuchynce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit