Chci utajit tehotenstvi v praci

422
10.3.23 21:52

Chci utajit tehotenstvi v praci

Chtela bych se zeptat, co delat nebo jak zakryt tehotenstvi, jsem v 16tt a kvuli revizi mzd a odmenam bych tak mesic nechtela nic rikat. Jenze kolegyne uz si vsimli, po jidle mam hold bricho a porad beham na zachod. Mam lhat nebo neodpovidat a nebo jit s barvou ven? Zas na druhou stranu, co je komu do toho moje povinnost to oznamovat neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
10.3.23 21:56
@Jenesis píše:
Chtela bych se zeptat, co delat nebo jak zakryt tehotenstvi, jsem v 16tt a kvuli revizi mzd a odmenam bych tak mesic nechtela nic rikat. Jenze kolegyne uz si vsimli, po jidle mam hold bricho a porad beham na zachod. Mam lhat nebo neodpovidat a nebo jit s barvou ven? Zas na druhou stranu, co je komu do toho moje povinnost to oznamovat neni…

No minimálně pár týdnů před nástupem na mateřskou by si to oznámit měla, ať za tebe můžou najít náhradu.
Nos volný oblečení a řekni to až uznáš za vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
10.3.23 22:07

Já jsem těhotenství záměrně oznámila až po druhém screeningu. Bylo to na podzim, tak jsem nosila volné oblečení a širokou bundu a nikdo žádné poznámky neměl. Po oficiálním oznámení mi ale pár lidí řeklo, že jim to bylo už nějakou dobu jasný, respektive někteří nevěděli, jestli jsem těhotná nebo tlustá a nechtěli mě urazit, kdyby možnost B byla pravda. :P V tvém případě bych asi mlžila a později to svedla třeba taky na to, že jsi nechtěla těhotenství oznamovat do té doby, než budeš mít jistotu, že je všechno v pořádku. Těhotenství bych nepopírala, to by mi přišlo jako rouhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
10.3.23 22:09

Pár týdnů před nástupem na MD bys to správně oznámit měla, aby si stihli najít za Tebe náhradu. Je to podle mě i fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.3.23 22:20
@Jenesis píše:
Chtela bych se zeptat, co delat nebo jak zakryt tehotenstvi, jsem v 16tt a kvuli revizi mzd a odmenam bych tak mesic nechtela nic rikat. Jenze kolegyne uz si vsimli, po jidle mam hold bricho a porad beham na zachod. Mam lhat nebo neodpovidat a nebo jit s barvou ven? Zas na druhou stranu, co je komu do toho moje povinnost to oznamovat neni…

Hodláš tam pracovat i po návratu? Tak by bylo fér to říct, aby si po dobu nepřítomnosti našli náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.3.23 22:24

@Lu66 pišu, ze jsem v 16tt a mesic chci kvuli mzdam pockat to je 20 tyden, to je do odchodu na md porad od 20 tydne 14tydnu cili 3 mesice, coz je standarsni vypovedni lhuta, to mi fakt jako nefer neprijde.
@annali u prvniho tehotenstvi jsem to tajila kvuli smlouve do 24 tt, sef sam mel 5 deti, rekl mi ze to chape. Za 14 dni jswm ale musela na rizikovy. No kazdopadne jsem mela o 10kg nizui pocatecbi vahu. Tak je to na me videt driv… kolegyni jsem rekla proc se pta a ona ze jim sladky a mam bricho a ja ze ona ji taky sladky a ze ja muzu byt jen tlusta, kdybychom byly sami, reknu ji to duverne a reknu at mlci, ale ona to rekla pres cely open office, ja pak odesla z mistnosti a nesla ani s nima na obed aby se zas neptali. Coz se neptali. Ale hloupe se uculovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
10.3.23 22:31
@Jenesis píše:
@Lu66 pišu, ze jsem v 16tt a mesic chci kvuli mzdam pockat to je 20 tyden, to je do odchodu na md porad od 20 tydne 14tydnu cili 3 mesice, coz je standarsni vypovedni lhuta, to mi fakt jako nefer neprijde.
@annali u prvniho tehotenstvi jsem to tajila kvuli smlouve do 24 tt, sef sam mel 5 deti, rekl mi ze to chape. Za 14 dni jswm ale musela na rizikovy. No kazdopadne jsem mela o 10kg nizui pocatecbi vahu. Tak je to na me videt driv… kolegyni jsem rekla proc se pta a ona ze jim sladky a mam bricho a ja ze ona ji taky sladky a ze ja muzu byt jen tlusta, kdybychom byly sami, reknu ji to duverne a reknu at mlci, ale ona to rekla pres cely open office, ja pak odesla z mistnosti a nesla ani s nima na obed aby se zas neptali. Coz se neptali. Ale hloupe se uculovali.

No, myslím si, že už je to stejně každýmu jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.3.23 22:35
@Jenesis píše:
Čím víc se budeš snažit, tím víc jim to bude jasný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27956
10.3.23 22:48

@Jenesis odpovedz, že máš zdravotné problémy :nevim: ale ak sa tam chceš vrátiť, snaž sa odísť v dobrom. Ja som to v práci oznámila neskoro, až keď mi začalo rásť bruško. Ale já som mala iný dôvod, mala som problémy a keby sa niečo stalo, nechcela som, aby to preberali. Kvôli povahe prace som to zamestnávateľovi oznámila s tým, že si neželám, aby to niekto vedel. Kolegyne si to všimli, až som začala nosiť tehotenské oblečenie. Ak to chceš tajiť, čo tak nosiť šatku, zakryje kde čo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
10.3.23 22:59

Já těhotenství přiznala až v 6. měsíci. O první miminko jsme přišli a měla jsem hrozné nervy, takže jsem to pořád oddalovala, kdy to říct :oops: až po tomhle screeningu… Až po týhle kontrole :oops:
V práci to vzali dobře, náhrada se našla rychle, zaučila jsem jí a stejně se nebudu vracet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.3.23 23:07

@ekira5 taky bych chtela to rict az po druhem screenengu ale ten by mel byt azza 6 tydnu a to uz fakt budu mit bricho. Ted jeste to muzu uhrat na to ze jsem tlusta. Šatku myslis, satek kolem krku, ze by splival? To by asi šlo, ze by tozakrylo profil, ze predu jsem zustala uzka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
10.3.23 23:07

Nechapu, proc se lidi vubec ptaji. Ja jsem si treba myslela, ze je moje kolegyne tehotna uz pred tim, nez nam to rekla (rekla to po prvnim screeningu), ale byla jsem jedina a neptala jsem se ji na primo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.3.23 23:09

Oznámit těhotenství po 20. týdnu, tedy po druhém screeningu, mi nepřijde nijak hrozné, ani ojedinělé. Znám několik žen, mě nevyjímaje, co to z různých důvodů oznámily takto “pozdě”. Pokud se tě někdo vyloženě zeptá, např. proč nepiješ, nebo proč chodíš tak často na záchod, lživé odpovědi se bohužel nevyhneš, chceš-li si to zatím nechat pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.3.23 23:26

@Wani no tahle he takova jedbodussi slepice. Ty dalsi dve by se nezeptali dalsim je to putna a dalsi by si to nedovolili se zeptat. Sef s sefovou zrovna nebyly pritomni. Mame velky open office o 5ti oddelenich. Tak nevim kdo zrovna byl v praci a kdo vnimal. Spis jsem si rikala.jak to ted trochu zakryt a co rict kdyby se zas nekdo zeptal nebo delal narazky. Tak rict ze, kdybych chtela neco oznavovat tak toudelam a pokud ne mam k tomu sve duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
11.3.23 00:08
@Jenesis píše:
@ekira5 taky bych chtela to rict az po druhem screenengu ale ten by mel byt azza 6 tydnu a to uz fakt budu mit bricho. Ted jeste to muzu uhrat na to ze jsem tlusta. Šatku myslis, satek kolem krku, ze by splival? To by asi šlo, ze by tozakrylo profil, ze predu jsem zustala uzka.

Hele, jestli si ženské špitají už teď, dalších 6 týdnů to prostě neutajíš. Připrav se i na tuhle možnost, je dost reálná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat