Chci utajit tehotenstvi v praci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Utajení v práci - razítko na propustce
Zkusím obnovit diskuzi - jak jste to řešily s kontrolami a razítky na propustce, když jste chtěly utajit těhotenství? Vzhledem k tomu, že k lékaři normálně skoro nechodím, myslím, že to vedoucí bude muset být podezřelé, když najednou půjdu třeba 4× za jeden měsíc. Stačí, když mrkne na razítko na propustce a bude jí to muset být jasné, nebo minimálně bude mít podezření. Samozřejmě je mi jasné, že to můžu řešit třeba aspoň někdy dovolenou, ale zas se mi ji úplně nechce plácat..
Jinak nemám v práci zásadní důvod tajit to dlouho, ale přece jenom bych ráda, aby aspoň do skončení toho 1. trimestru nikdo nic netušil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edi237 píše: Více
Ja si davala ty kontroly, abych nemusela v praci chybet. Stejne moje nadrizena rika asi tak v tom 8 tydnu a co to tehotentvi? Nekteri lide na to maji cuch a to u prvniho to nebylo videt dlouho. Muzes zkusit, zda ti nedaji nejake jine razitko a je otazka, zda to bude vubec nekdo zkoumat. U nas si to jen skladujes a pak 1 mesicne odevzdas a myslim, ze nikdo necte, co je na razitku, ze je to kazdemu jedno
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prvnim trimestru jsem byla u doktora tak 3× vseho vsudy, rozhodne ne 4× za mesic
A neco z toho jsem vyridila i mimo pracovni dobu. Caste kontroly byly az ke konci tehu a to uz se taji blbe ![]()
Oznamovala jsem az nekdy kolem 20tt…to uz to zacinal byt dost videt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze začátku se určitě nechodí k lékaři čtyřikrát do měsíce, pokud není problém. K lékaři půjdeš jednou za měsíc plus jednou ranní odběry. Potom až screening.
Razítko v propustce povinné není, i když ho někde pořád vyžadují. A razítko z gyndy se hned nemusí rovnat těhotenství.
Na některých pracovištích se ty propustky nosí rovnou mzdové účetní. Nikdo jiný s nimi nepřijde do styku, ani nadřízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edi237 chodila jsem mimo pracovní dobu. Měla jsem klouzavou a doktor se mi počítal až od 10hodin, a to už jsem byla v práci. Pak jsem si všimla, že na propustky nepisou časy ani datum, tak jsem si je brala a šla jsem třeba dřív z práce a vybrala jsem si toho „doktora“jindy, ale to bylo už po oznámení asi ve 24 tydnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý týden se na gynekologii opravdu nechodí a na gynekologii se neřeší jen těhotenství. Takže bych se vymluvila napr. na vracející se mykozu. Ale jinak ji může být po tvým zdravotním stavu velký prd a nemusíš vůbec nic vysvětlovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpovědi. No, teď mi to na jeden měsíc vychází na 2 kontroly, odběry krve a screening = 4 návštěvy doktora, nestřílím od boku.
Pohyblivou pracovní dobu nemám a propustky nosím vedoucí. Takže mi nezbývá, než doufat, že si nebude všímat, co je na razítku, anebo si někdy tu dovču vzít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edi237 nebo se zeptat, jestli pro tyhle případy nemají nějaké jiné „no name“ razítko, já mám třeba známou zubařku, a u prvního těhotenství jsem ji požádala aby mi tam nafrkala na propustky razítka a az pujdu na gyndu tak to použijí misto toho. U prvního jsem byla taky mnohem víc u doktora, měla jsem špatne testy, tak mnohem víc hlídali. U druhé jsem byla překvapená, že zas tolik k doktoru nemusím. Takže bych se pozeptala. Třeba něco vymyslí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teď bylo jasné už měsíc, že je kolegyně těhotná, ale mlčela jsem. Až to ona sama oznámila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit