Dotaz na práci v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
123
11.3.23 12:15

dotaz na práci v MŠ

Dobrý den,
dcera si vybírá školu, je hudebně založená, baví ji práce s dětmi a tak uvažuje do budoucna nad prací učitelky v MŠ. Já nemám žádnou bývalou spolužačku, nebo někoho, kdo tuto práci vykonává, abych jí mohla nastínit, jak to funguje. Netuším jak to mají přes prázdniny, zda končí na ÚP nebo jsou doma, nebo někde na brigádě, od kolika do kolika jsou denně ve školce, zda se střídají ranní /odpolední, nebo nějak jinak? Mohla byste mi tady prosím vás některá napsat, co pracujete, nebo jste před RD pracovala v MŠ? Klidně i jak vypadá takový jeden pracovní den v MŠ? Pak to dám dceři přečíst.
Děkuji a hezký víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
11.3.23 12:51

Školka většinou přes prázdniny funguje. Má třeba max měsíc odstávku kdy učitelky čerpají dovolenou. Přes den fungují že má jedna na ráno, druhá přijde cca před 10h než jdou ven. Pak po O končí ta z rána a druhá je tam pak do zavriracky. Střídají se po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.3.23 12:54

Pres leto se primarne vybira dovolena, pracuje se podle lokality. U nas tyden az dva s detmi a tyden pripravnak. Jarni a podzimni prazdniny skolka nema. Stridani smen je nekde po tydnu, nekde i po dnech. Prima pedagogicka cinnost je cca 6h denne, asi obvykle jde neprimoi vylonavat kdekoliv a kdykoliv (tzn v praci 6 hodin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
11.3.23 13:39

U nás jedna cca 6:45 - 12:30, druhá cca 10:30 - 17:00 podle dětí. Střídají se po dnech. O prázdninách se školky točí, každý rok jsou otevřené jiné, jedou bez posledního týdne (přípravný) celé prázdniny, učitelky se v nich také střídají, chodí i do jiných školek. Jiné prázdniny nemají, jen mezi Vánoci a Novým rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22347
11.3.23 15:30

Pres prazdniny nekonci na UP. Uz se to nesmi. Ranni/odpoledni. U nas 6:45-13:00 nebo 10:00-16 a nekdy 17:00. Zbytek casu je na pripravu, papiry, administrativu, fotky, konzultace atd. To je neprima cinnost a neco z toho jde delat i z domova, pokud to zamestnavatel dovoluje. Cast prazdnin se bezi (to je vsude jinak), posledni tyden je pripravny. Jinak se vybira dovolena, kterou ma ucitelka 8 tydnu. Pres dalsi prazdniny, krome zimnich, kdy je zavreno, tak je treba omezeny provoz na min trid, ale skolka funguje. V soukrome sfere to muze byt uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
11.3.23 16:30

Mockrát děkuji za nástin, jedete prosím podle nějakých osnov, jako na ZŠ, nebo samy vymýšlíte program, výlety atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.3.23 19:37

Jen bych chtěla dodat, že u nás (jizni cechy) ve školce mají i podzimní i jarní prázdniny, takže zavřeno, ale je možno prehlasit do jiné školky, ještě jsem to neřešila, jsem doma s mladším, takže jsem si malou nechala doma… Jen pro info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.3.23 21:37

Aha, takže asi to má každá školka individuální. Každopádně, moc všem děkuji za přibližné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat