Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co znamená přeléčila? Mě to taky často trápí používám volně dostupné mastičky na zklidnění, na noc vždy zavedu čípek (3 noci), mám mýdlo na zklidnění a udržení zdravého ph, samozřejmě zvýšená hygiena, než mě to přestane trápit, tak se opláchnu po každém wc, co nejvíc větrám a nenosím jiné, než bavlněné spodní prádlo. Pokud na to jsi taky náchylnější, doporučuju to mýdlo, prodávají se od různých značek a co nejvíc tomu předcházet no, nejíst tolik sladké a těch tipů je fakt spousta, stačí pogooglit.
Me to trapi snad od první menstruace, mam výtoky pořád dokonce se někdy mění mela jsme všechny možné masticky, cipky, take růžovou vodu v těhotenství vždy to pomohlo tak max na 3 Bo 4 dny a zase znova, až potom mi našli nález tak jsem šla na biopsii kterou nemohli provést jelikož jsem už byla 4. Mesici tehu, gynekolozka rikala ze to někdo tak má, no nvm taky, me to někdy trápí ať už svědění nebo pachem, cetla jsem že se mají zkusit laktobacyli ktere pomohou vytvořit tu kyselost nebo co takže to asi zkusim ![]()
Ja jsem taky driv trpela na ruzny zanety. Skoro kazdy mesic sem behala na gyndu ![]()
Pomohl mi az vyplach Rosalginem po kazdy menstruaci. Pry tam muze zustat kousek sliznice a ta se pak rozklada a zpusobuje to ty zanety. Tak ted mam doma zasobu sacku a po ms, bazenu, vane vzdy vyplachnu a super
no a taky sem poridila probiotika
@peta1003 tu vodu mám také doma už od tehu a jaké máte prosím probiotika si je koupim taky ![]()
Jdi k lékaři, nech si udělat kultivace a přelečte to specifický přípravkem a dostatečně dlouho - tedy že se oba musíte mazat minimálně týden po vymizení problému. V případě že někdo z vás souloží ještě s dalšími lidmi, tak ty je potřeba taky přeléčit.
k tomu přestaň nosit prádlo z umělých vláken a těsné kalhoty a nezůstávej v mokrých plavkách.
@Anonymní píše:
Ahojky, mám takový problém a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti… Popřípadě nějaké rady. Vím, že diskuzí na toto nebo podobné téma je tu dost. Stejně mi to nedalo. Teď k věci.
Asi měsíc zpátky se u mě vyskytl problém a to tedy kvasinky.. Přeléčila jsem sebe, tak i partnera… No a před týdnem se u mě vyskytl problém znova… Též jsem si koupila vaginální tablety… Ale po skončení léčby se kvasinky za 2 dny objevily znova… Vždy to začne stejně. Nejprve takové bílé hrudky v pochvě a poté výtok… Bez zápachu, bílý. Pak to začne i svědit a bolet.
Resis to s lekarem? Volne prodejne leky jsou jen prvni pomoc ![]()
@15Amy ted mam zrovna Biopron, ale nemam vzdy stejny
az to doberu, tak chci zkusit od Jamieson ![]()
@peta1003 díky za typ určitě pořídím ptz už mě to někdy fakt s***e 😅
..a hlavně bych během léčby a i pár dní po ní nesouložila. Vyměnit ručníky, každej mít svůj, utírat se po wc zepředu dozadu. Na umývání bych používala jen vodu. Jako na intimní partie.
@15Amy neni zac…naprosto vim o cem mluvis
kazdopadne nevim jaky mas doma ten Rosalgin, ale ja mam lepsi zkusenost s tim v sacku, ktery si doma namichas a musis si k tomu dokoupit ten rosalgin irigator
vyjde to hlavne levneji a taky je z toho min plastu ![]()
Dobry den, nema nektera z vas stejny nebo podobny problem? Beru Lindinete tablety a potom, kdyz beru prasky treba jen tyden nebo dva po menstruaci dostanu bolest v krizi a v podbrisku a zacnu spinit a ma to uplne jinou barvu nez by to asi melo mit takovou hodne tmave hnedou. Gynekolozka nic nezvykleho nevidi, ale mit porad bolesti a tyden co tyden trochu spinit me uz nebavi. Dekuji za rady
Ahojky, mám takový problém a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti… Popřípadě nějaké rady. Vím, že diskuzí na toto nebo podobné téma je tu dost. Stejně mi to nedalo. Teď k věci.
Asi měsíc zpátky se u mě vyskytl problém a to tedy kvasinky.. Přeléčila jsem sebe, tak i partnera… No a před týdnem se u mě vyskytl problém znova… Též jsem si koupila vaginální tablety… Ale po skončení léčby se kvasinky za 2 dny objevily znova… Vždy to začne stejně. Nejprve takové bílé hrudky v pochvě a poté výtok… Bez zápachu, bílý. Pak to začne i svědit a bolet.