Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový problém, tak bych chtěla vědět jestli s tím máte někdo zkušenosti. Je mi 20 let. Před rokem jsem si našla prvního přítele. Začátky mého sexuálního života byly docela náročné, protože mě to hodně bolelo, ale nejen poprvé. Řekla bych že první tři měsíce to byl takový bolestivý sex a pak to naštěstí přestalo. Nevím vůbec čím to bylo. Druhá věc je že jsem tam dole hodně citlivá, sama si to vůbec nedělám není mi to nějak příjemný
Taky nemohu nikdy dosáhnout orgasmu a když mě přítel někdy zkouší udělat rukou tak to je chvilkama příjemné ale pak to zase přejde spíš v bolest. Přítel je jemný a řekl mi že takto citlivou holku tam dole ještě nezažil. Nevíte čím by to mohlo být, dost mě to trápí a už si všímám že i přítel nad tím občas přemýšlí a asi ho to mrzí
Další věc je že když se tam dole podívám zrcátkem dovnitř tak hned za poševním vchodem mám takové maso, které překrývá skoro celý vchod. Dříve když jsem byla mladší jsem to tam také měla ale myslela jsem že je to panenská blána. Teď po několika letech, a po roce sexu to tam mám stále a nevím co to je a furt myslím na to jestli nevadí že s tím mám sex. Nechci si něco udělat.
Posledně co jsme s partnerem měli sex tak se mě právě nejdřív snažil udělat rukou, pak to zase začalo bolet a pak už při normálním sexu mě to tam dole také už bolelo a nemohl se vůbec dostat dovnitř jak jsem byla úplně ztažená a přišlo mi jak kdybych to tam vevnitř měla nějaké oteklé. Nevím co s tím holky, určitě zajdu i na gyndu ale stydím se tohle říkat doktorce. Tak jsem se chtěla zeptat prvně tady, jestli někdo nemáte zkušenost s něčím z toho co jsem napsala.
![]()
@Bara-Banny píše:
Ahoj holky, mám takový problém, tak bych chtěla vědět jestli s tím máte někdo zkušenosti. Je mi 20 let. Před rokem jsem si našla prvního přítele. Začátky mého sexuálního života byly docela náročné, protože mě to hodně bolelo, ale nejen poprvé. Řekla bych že první tři měsíce to byl takový bolestivý sex a pak to naštěstí přestalo. Nevím vůbec čím to bylo. Druhá věc je že jsem tam dole hodně citlivá, sama si to vůbec nedělám není mi to nějak příjemnýTaky nemohu nikdy dosáhnout orgasmu a když mě přítel někdy zkouší udělat rukou tak to je chvilkama příjemné ale pak to zase přejde spíš v bolest. Přítel je jemný a řekl mi že takto citlivou holku tam dole ještě nezažil. Nevíte čím by to mohlo být, dost mě to trápí a už si všímám že i přítel nad tím občas přemýšlí a asi ho to mrzí
Další věc je že když se tam dole podívám zrcátkem dovnitř tak hned za poševním vchodem mám takové maso, které překrývá skoro celý vchod. Dříve když jsem byla mladší jsem to tam také měla ale myslela jsem že je to panenská blána. Teď po několika letech, a po roce sexu to tam mám stále a nevím co to je a furt myslím na to jestli nevadí že s tím mám sex. Nechci si něco udělat.
Posledně co jsme s partnerem měli sex tak se mě právě nejdřív snažil udělat rukou, pak to zase začalo bolet a pak už při normálním sexu mě to tam dole také už bolelo a nemohl se vůbec dostat dovnitř jak jsem byla úplně ztažená a přišlo mi jak kdybych to tam vevnitř měla nějaké oteklé. Nevím co s tím holky, určitě zajdu i na gyndu ale stydím se tohle říkat doktorce. Tak jsem se chtěla zeptat prvně tady, jestli někdo nemáte zkušenost s něčím z toho co jsem napsala.
![]()
Dojdi si k lékaři, i kdyby ti nic nebylo, měla by jsi chodit na prohlídky, řekne ti víc.
Ona tam ta panenská blána zůstává, jen je porušená, takže to „maso tam bude furt“.
Staženost bude nejspíš psychického rázu, někdo prostě potřebuje čas.
Myslím, že občas je to nepříjemné každé, pokud ji partner nějak víc dráždí, hruběji..
Nejdříve musíte objevit svoje tělo, co se vám líbí, občas se na to přijde až po porodu nebo později. Pak to můžete říct partnerovi, co vlastně chcete a jak to chcete.
K lékaři si ale určitě skočte. ![]()
Spíš to vypadá, že máš nějaký psychický blok, když na sebe ani sama nesaháš. Začala bych poznáváním svého těla a jeho přijetím. Taktéž lékař ať tě zkontroluje a uklidní. Řekni mu všechny své obavy o tom „mase“, které je ale naprosto v pořádku. On tě prohlédne, popovídáte si a bude líp.
Já si myslím, že opravdu největší roli tam hraje to, že máš vlastně ze své vagíny a uspokojování nějaký strach/stres/blok.
@Bara-Banny tobě je 20, rok sexuálně žiješ? a ještě jsi nebyla u gynekologa? dost nezodpovědné
@stinga ano je mi 20 a rok sexuálně žiji, nevím co je na tom divného ![]()
Nikde nepíšu že jsem u doktorky nebyla to nevím kde jste vzala
K doktorce normálně chodím, jen jsem se jí nikdy nesvěřila s takto intimnímy problémy. Zatím mě kontrolovala jen prohmatem a ultrazvukem a pokuď umíte číst tak píšu že si na gyndu zajdu. Inteligentnější z toho pochopí že chci jít na prohlídku, nevím kde je problém ![]()
@Malineka také jsem uvažovala nad tím ze to může být nějaký psychický blok, jen fakt netuším proč se mi to děje a jak se toho zbavit ![]()
To maso jsem chvíli myslela že bude čípek ale pak jsem si o tom četla víc a čípek by měl být snad někde hlouběji
Potom jsem zde četla diskuzii kde to zase někdo popisoval jako povislou děložní stěnu. Což se mi taky nezdá pravděpodobné ve dvaceti letech ![]()
@Bara-Banny no, ono stačí si tam opravdu sáhnout třeba ve sprše, když máš řádně umyté ruce a prostě se podívat, co tam dole máš. Já svůj čípek poznám a nahmatám ho, už jen kvůli tomu, že jsem si zaváděla spoustu tablet.
Nemusíš se ničeho dole bát. Prostě si hraj se svým tělem, zkoumej ho, nikdy na to není pozdě. Čím víc ho budeš znát, tím míň tě bude děsit a nepřekvapí tě ani nic třeba v budoucnu u porodu nebo klasicky u sexu. Až si budeš svým tělem jistá, tak ti i sexuální život s partnerem přijde krásný a budeš to prožívat jinak.
A věř mi, že doktorce tvé dotazy nepřijdou trapné. Má tam denně desítky ženských a bere to jako naprosto běžnou záležitost. Od toho je to doktorka.
@Bara-Banny píše:
@stinga ano je mi 20 a rok sexuálně žiji, nevím co je na tom divného
Nikde nepíšu že jsem u doktorky nebyla to nevím kde jste vzalaK doktorce normálně chodím, jen jsem se jí nikdy nesvěřila s takto intimnímy problémy. Zatím mě kontrolovala jen prohmatem a ultrazvukem a pokuď umíte číst tak píšu že si na gyndu zajdu. Inteligentnější z toho pochopí že chci jít na prohlídku, nevím kde je problém
tak když své problémy řešíš na emiminu, místo u doktorky, tak jsem z toho pochopila, že na gynekologii nechodíš, a komu jinému by se člověk měl svěřit s intimními problémy, než gynekoložce? ![]()
ta tě vidí naživo a řekne ti, co to je
tady ti fakt nikdo nepomůže
Ja jeste doporucuju lubrikacni gel. Cim vic tim lip, nekdy proste vlastni sekret nestaci takze je lepsi si proste pomoz aby to poradne klouzalo a bylo mokry a nikde to nedrelo.