Proč až od 3 let?
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Proč až od 3 let?
Zdravím, třeba mi někdo poradí…
Při klasickém náletu na DM a Rosmann jsem koupila nějaké novinky. Moc jsem to nezkoumala, jen letem světem mrkla na složení a koupila. A teď doma koukám, že na všech třech výrobcích píšou od 3 let a nevím proč. Vím, že na kapsičkách z těchto drogérií je psáno od 1 roku, i když skleničky totožného složení jsou třeba od 6m. Důvod je prý ten obal a vršek. V Německu prý na to mají jinou normu.
No ale proč je todle od 3 let? Jaký je důvod? Jen pro upřesnění - dceři je 17m a křupky, keksíky a tyčinky jí hlavně v kočárku - spíš jde pro ni o rozptýlení než o jídlo, sní vyloženě pár kousků. Obecně je spíš nejedlík.
Níže přikládám fotky složení.
- tyčinky Rosmann - tady to bude asi sůl, že? 2g na 100g je dost. Ale tyčky jsou dost velké - dcera by snědla v rámci své cestovní křupkové svačinky tak 1 max. Možná je důvod ta velikost a to že jsou tvrdé - aby dětem nezaskočily.
- tyčinky DM - tady nevím - soli pod 1g na 100g, jsou tenší, kratší a dost křehké.
- chilli con carne z Rosmannu - tady teda vůbec nevím. Soli je tam hrubě pod gram, obyč. lučina má víc. Tak proto, že jsou tam kousky? Ale malé a měkké. Nebo že je to velká porce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Do tří let je na jídlo, oblečení přísnější testy a ty testy jsou dražší… tak proto. Tyčinky 2g soli na 100g je skoro nic…to jsou 2% soli. Jak je složení v pohodě tak neřeš. Nečetla jsem to složení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To chilli cor carne bych třeba já nekoupila…ale já už to řeším více, nekupují jídlo kde jsou škroby..za mě zbytečně zahušťované. A skořice je myslím alergen.)
Edit. dočetla jsem složení…nedala bych nic z toho… moc koření…pepř, paprika, česnek, cibule… zbytečné u 17m dítěte. Stačí kukuřičné křupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že do tří let jsou přísnější schvalovací procesy. Tudíž je jednodušší a levnější dát všechno až od tří let, i když třeba pro to objektivně není důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Do tří let je na jídlo, oblečení přísnější testy a ty testy jsou dražší… tak proto. Tyčinky 2g soli na 100g je skoro nic…to jsou 2% soli. Jak je složení v pohodě tak neřeš. Nečetla jsem to složení.
To má většina párků a šunek a jak je z toho zlo kvůli soli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Jelikož cokoliv pod 3 roky musí mít přísnější testy atd.To má většina párků a šunek a jak je z toho zlo kvůli soli
to je sice pravda, ale tam jde o Pragandu, řeznickou sůl, která obsahuje dusitan sodný + další šmakulády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Myslím, že do tří let jsou přísnější schvalovací procesy. Tudíž je jednodušší a levnější dát všechno až od tří let, i když třeba pro to objektivně není důvod.
Tak to bude asi ono. Nedávno jsem chtěla dvouleté dceři koupit v lékárně čaj a já i lékárnice jsme se divily, proč je na dětském jahodovém čaji doporučení od 3 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
To chilli cor carne bych třeba já nekoupila…ale já už to řeším více, nekupují jídlo kde jsou škroby..za mě zbytečně zahušťované. A skořice je myslím alergen.)
Edit. dočetla jsem složení…nedala bych nic z toho… moc koření…pepř, paprika, česnek, cibule… zbytečné u 17m dítěte. Stačí kukuřičné křupky.
Skořice není alergen..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píší ostatní, dávají to od tří let, protože se na to tím pádem nevztahují přísné normy. Takže křupky jí klidně dej. Co se týče chilli con carne, složení moc nepřečtu, na mobilu to mám dost nečitelné, ale já nevím jestli bych kupovala nějakou hotovou omáčku pro tak malé dítě (nemluvím o dětských výživách)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Villanelle píše:
Ale to vis, ze je.
Tak mi řekni mezi co skořicí řadíš, v seznamu alergenů není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
inu, vítejte ve světě kde nevládne zdravý rozum, ale právníci
a asi bude už jen hůře a hůře, asi si musíme všichni zvyknout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggiska píše:
Tak mi řekni mezi co skořicí řadíš, v seznamu alergenů není
Prosim te
tohle je jen zakladni seznam pro ucely restaurateru, tam ti chybi tolik alergenu.
Skorice je alergenem, stejne tak jako napriklad mrkev, kterou tam take nemas, jablko…
Neni tam ani kukurice a na tu je syn silne alergický. Kezby existovaly jen alergie na tebou zminene veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Villanelle píše:
Prosim tetohle je jen zakladni seznam pro ucely restaurateru, tam ti chybi tolik alergenu.
Skorice je alergenem, stejne tak jako napriklad mrkev, kterou tam take nemas, jablko…
Neni tam ani kukurice a na tu je syn silne alergický. Kezby existovaly jen alergie na tebou zminene veci.
No právě, tohle je seznam nejběžnějších, nejčastějších alergenů..vždyť alergii může mít člověk na cokoli, a jako promiň, taková mrkev, jablko, naprosto běžné potraviny..to pak můžou na všem jídle označit všechno, protože vždycky se najde někdo, kdo na to má alergii 🤦 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit