Proč děláte práci asistenta pedagoga?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Znám pár „asistentek“, bohužel často jsou to ženy, které to dělají protože „statninsfera“, pracovní doba, prázdniny, nemocenské. A taky to tak vypadá.
Přála bych si, aby bylo toto místo dostatečně ohodnocené a kritérium by bylo vzdělání (ne základní s kurzem) a psychotesty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
Ja jsem psala, ze to delam, protoze me to bavi delat ve skolce.
- Citovat
- Upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se na AP svého času houfně rekvalifikovaly typy, které hledaly nenáročné povolání bez směnování. Mám známou s VŠ, která to dělá a zkoušela dělat už kdeco, dál znám několik ženských před důchodem, které celý život prodávaly nebo dělaly v továrně. A vím i o jedné, kterou znám ze základky, a která má nějakou lehkou retardaci. Pamatuju si ji jako opravdu pomalou, špatný prospěch, moc nekomunikovala, stále nad ní visela hrozba zvláštní školy. I teď působí hodně zvláštně. Takže jsme docela koukaly, že je z ní AP. Z výše uvedeného jsem tedy nabyla dojmu, že to asi může dělat každý, což moc nechápu. Každopádně nevím, jak se s touhle profesí lidi uživí
.
- Citovat
- Upravit
@lucad77 píše: Více
Z cca dvaceti asistentek znám je jednu, kterou ta práce baví, zbytek jsou klasické líné a neschopné flákoty, které to berou jako lehce placené super leháro s bonusem volných prázdnin, aby ještě více rozmazlily své rozmazlené děcka. Ono je také vypovídající, že těch 19 z 20 se rekrutovalo z pracáku po dlouhodobé době bez práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
já znám osobně asistentky dvě a obě byly naprosto bez problémů
jedna v MŠ, ta byla milá, vlídná, s dětmi si hrála, pomohla, víc jsem ani nečekala. A druhá v ZŠ a musím říct, že hlavně díky ní, ta hodina prostě jede, učitelka učí a ona se stará o zbytek, jako kam se poděla tužka, zlomila se mi pastelka, nevím kde mám učebnici atd. -) nikdo nevyrušuje, ona pomáhá kde může, ve třídě je klid a dítko je z této výuky opravdu naučené, učivo chápe, domácí úkoly samo doma levou zadní…takže doufám, že nám paní učitelka i asistentka chvilku ještě zůstanou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprostý souhlas. Já jich znám cca 10 a jednu jedinou bych ke svému dítěti pustila. Jinak jsou to line, zapskle, často jednoduché a hlavně mindrak si léčí na dětech, ženské.
Opravdu mi to vadí, že se na takové musta můžou dostat lusknutim prstů
Ale osobně se mě to dotýká (dítě), často řeším problém ze strany těchto neadekvátně zařazených na tuto pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Váš dotaz nemám odpověď. Ale musím říct, že hodně učitelů si stěžuje, jak je asistenti při výuce ruší. Učitelé něco vykládají a v tom je ruší jiní žáci, co většinou mají asistenta. Prý měli zachovat zvláštní školky a školy. Nejenom že učitelé jsou rušeni, ale zároveň jsou rušeni žáci. Navíc ve školkách děti často opakuji to, co dělají jiné děti. Tak že pokud chodí mezi zdravé a normální děti třeba i ty děti s např. autismem, či jinou vadou apod., pak ty zdravé děti je napodobují a tím pádem si tak hrají, jak říkají u nás na blbečky, co za to nemohou.
- Citovat
- Upravit
Takže když v pozici asistenta pedagoga zůstávám, protože mě to baví, ačkoliv mám vzdělání a ne jen žádný kurz, tak jsem vlastně trochu hloupá…to tady není žádný asistent, který by mohl vykonávat i jinou práci ve školství a zůstává v pozici asistenta?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ja muzu taky ucit ve skolce nebo delat v druzine. Zustavam na teto pozici kvuli pracovni dobe. Hodne lidi me presvedsuje, at jdu delat radsi ucitelku, ale pro me to ted nema zadne extra vyhody. Hodne supluji, takze si uziji i pozici ucitelky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
A úvazek? Já se obávám, že vyšší jak 0,75 mít nikdy nebudu
- Citovat
- Upravit
Nebo asistentka k dítěti s problémy s porozumenim, slovensky mluvícím, mluvící velmi lamanou češtinou s rodným jazykem z východu. To je taky pecka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit