Učitelky už se těšíte na volno?

532
7.6.24 22:58

Učitelky už se těšíte na volno?

Já už počítám, kdy bude konec. Děti mám rada, i dvou práci, ale cítím, jak jsem vy čerpána. Každý den odcházím vycucaná z energie, plus navíc přesčasy za nemocné kolegyně. Děti jsou už ukřičené, bujné. Ještě dva týdny v červenci pracovat a poté na konci srpna- přípravný týden. Mám doma vlastní děti a nemám už na ne tolik energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3785
7.6.24 23:48

Klid dámo. Někteří lidé pracují celý rok. A víc hodin denně než učitelé, včetně příprav. A za nižší plat. Mumraj těch dětí by mě taky vnitřně vysušil. Tak je vemte do parku poznávat květiny. :kytka: A na matiku v červnu má chuť jen opravdový fajnšmekr. Už máte uzavřeny známky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
8.6.24 00:46

@martula78 Uz? Kdyz jsem ucila, tak jsme my, ucitele, strihali metr od konce kvetna :mrgreen: A komu prijde uceni jako lazo plazo povolani, at si to zkusi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.24 08:52
@martula78 píše: Více

Taky už jedu na automat. My máme ještě v červenci otevřenou školu pro děti, a pak mám tábory.
Ale zrovna včera jsem kolegyni říkala, že chápu dobu, kdy učitelky musely být svobodné a bezdětné.
Baví mě to, ale od půlky května už to je jen o přežití.
Známky jsem uzavřela včera, ale dětem jsem to neřekla :mrgreen: Už znamkovat nebudu, protože by všichni ve známkách klesli.

• Citovat
  • Upravit
8742
8.6.24 09:05

Najdete si písničku Červnová učitelka :mrgreen: hrajem ju s detma na konci každého roku, bezva tradice, oni se zasmeji, my se taky pobavíme. A nejlepší je to na besidku pro rodice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.6.24 10:48

@Afrikana tak my taky zhruba od konce května, ale teď se k tomu už přidala i únava za přesčasy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.6.24 10:49

@Sadman klid… pracovala jsem deset let ve fabrice v úkolu, každý den honička, abych splnila normy a vydělala si. V kovoprumyslu. Takže vím, co je dřina. Ale kdo nevyzkousel práci s dětmi, nemůže soudit, jak to vyšťavuje. Za sest hodin jsem jak citron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.6.24 10:53

Taky to tlacim už i očima. Pracovala jsem roky v jiném, dost časové náročném oboru (ca 60h týdne s přehledem) a nikdy jsem nebyla tak vysata, jak z uceni :D. Na druhou stranu mě to s těmi detmi bavi, mám rada svou práci. Ale náročné to je jak hovado

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.24 17:19

Je super, že žijeme ve šťastné době, kdy člověk nemusí dělat v práci, která mu úplně nevyhovuje a má možnost se realizovat v čemkoli jiném :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
8.6.24 17:30

Ty diskuze jsou každé rok stejný. Ano, všichni tlačí kalendář očima. To asi každá profese před dovolenou. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76661
8.6.24 17:39
@Anonymní píše: Více

tak to jsi osvícená učitelka, to tleskám, a myslím to vážně,
naše úča nám v pátek napsala na Bakaláře, že objednala ještě jeden pracovní sešit do matematiky na tenhle školní rok a že přijde každým dnem :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
8.6.24 20:11

Každý rok to tlačím, daleko dřív než ty ;-) Teď jsem na RD, ale prožívám to s dalšími a je mi jasné, jak se těší :kytka:

A pro Sandmana - učitelé pracují také celý rok, to ještě dnes někdo neví, že to pro nás nejsou prázdniny? 8o Nejsme děti školou povinné, abychom měli prázdniny :roll: A kdo nadává, že můžeme čerpat řádné dovolené více než ostatní, ať jde taky učit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.24 20:15
@Catalinn píše: Více

Nebreč :-) Nemám iluze, že učitelé dělají září-červen 8-14 hod to opravdu ne, ale prázdninama bych se úplně nezaklínal :-) buď v cajku, je to práce jako každá jiná, tím bych to utnul. Jsou lepší i horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
8.6.24 20:53
@martula78 píše: Více

Já učitele obdivuju. Jsou teda aspekty, kde úplně ne, ale ta část prezit s deckama, to bych nedala. Me by bavilo učit, ale ne se s nima dohadovat a jeďte víc s rodicema. Taky jsem vždycky v práci odpocitavala dny do dovolené. Aktuálně odpocitavam až vrznu batole do skupiny a půjdu si odpočinout do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
8.6.24 20:58
@Catalinn píše: Více
tak zabehnuty učitel určitě nedělá s přípravou průměrných 8 hodin po odectu přestávky a určitě je výhoda, ze se minimálně měsíc v lete nemusíš starat o to, kdo ti pohlida děti, neresis Vánoce a podzimní, jarní prázdniny. Nicméně psychicka újma a vyčerpání je takové, ze si to volno zasloužíte. Kdyby měl jet ucitel nonstop, tak pekne rychle vyhori a takového kantora pro své děti snad nikdo nechce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat