Učitelky už se těšíte na volno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
9.6.24 08:30

@Kelsey @andelka83 je to o domluvě s vedením, tak jako v jakémkoliv jiném zaměstnání. Nikdo vás nenutí dělat ve škole, nebo ve škole kde si nesmíte vzít volno jindy než o prázdninách. Je to jen vaše svobodná volba a přesto učitelky pořád fňukají, jak to mají strašný :roll:

• Citovat
  • Upravit
32929
9.6.24 08:32

@aprazanda já tě ocením na maximum. Do dubna AP, od dubna učím, od září zas AP. Stříháme metr všichni. Známky uzavřené nemám, ještě musíme dát jeden test. Ovšem kvůli akcím, výletům apod. Mně z 6 hodin za 14 dní zbyly dvě a jeden byl supl ( co jsem připravila materiály a aspoň procvičovali). Už koukáme dopředu, ale konec května a června je nabitý. Plus mám tři děti. Letos nemáme ani posezení s učiteli, nikdo neměl chuť a čas něco zařizovat. 24.6. nás čeká akademie ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.6.24 08:33
@Snorlaxik píše: Více

No je to nevýhoda. Ale většina s tím počítá. Škola není holubník. A míst ve školství taky není, že by je člověk mohl přehazovat vidlemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.6.24 08:35

A popravdě mě děsí, kolik učitelů je už v květnu vyhořelých. Pak nemá ta výuka vypadat tak, jak vypadá. Bylo by lepší, kdyby takoví měli soudnost a ze školství odešli.

• Citovat
  • Upravit
29109
9.6.24 08:37

Kdo by tam zůstal? :nevim: Já to mám teda naopak, už ted se těším na 1.9., až děti pomažou zas zpátky :mrgreen:

edit já ale nejsem učitelka a hluboký obdiv ke všem, kdo to dělají a baví je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.6.24 08:41

Tak by tam žádní nezbyli. Únava v květnu je naprosto normální. Mají to tak jak už starší učitelé, tak mladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.6.24 08:42
@andelka83 píše: Více

Zajímavé, že znám i učitele, co v květnu vyhořelí nejsou. Takže nesuď všechny podle sebe :hug:

• Citovat
  • Upravit
32929
9.6.24 08:44

@Margery já se teda do práce taky těším. Za mě jsou dva měsíce hodně ( ale i proto, že mám doma děti, nastává stereotyp, musí se pořád vařit, vymýšlet průběžně program atd.), já se už po 3-4 týdnech těším do práce a už vymýšlím věci do výuky, čtu, sleduju webináře..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.6.24 08:45

Nikdo nefňuká. Jen konstatuji, jak to je. Vždycky si své záležitosti během roku nějak vyřeším, aby byl každý účastník spokojený. Někdo vidí prázdniny učitelek, ale nevidí druhou stranu mince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.6.24 08:46

Tak nějací asi budou, ale většina to nebude. Nesoudím jen podle sebe, ale i podle ostatních kolegů.
Každopádně vždy to dorazíme do konce ve vysokém nasazení a odpadneme až potom. To se neboj.

Příspěvek upraven 09.06.24 v 08:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
9.6.24 08:48
@aprazanda píše: Více

To bych nedala ani náhodou. Obdivuji všechny, kdo s dětmi pracují, neměla bych na to nervy, sílu se pak věnovat vlastním dětem. A po zkušenostech s rodiči ve školce, školách mých dětí obdivuji ještě více, protože to je někdy materiál :mrgreen:
Chápu nárok být unavený, v institucích našich dětí je celkem běžné, že učitelé mají nějaké volno i během školního roku. I ten konec je na školách různý. Na ZŠ už pomalu najíždí výlety, exkurze apod., na víceletém gymnáziu se pololetní písemka z češtiny píše 20.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.6.24 08:51

@andelka83 my taky asi nebudeme mít hromadné posezení. Chuť je, ale je tam jiný zádrhel. Ještě teda uvažuji, že hodím do placu naši terasu a gril. Kdyby každý něco malého donesl, tak není problém uskutečnit. Nebo jen někteří pojedeme individuálně poslední den na oběd, ať ten rok uzavřeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.6.24 08:59

@Kelsey my asi též tak. Jedině by někdo nabídl své prostory, nebo se sejdeme jen v menším počtu. Samozřejmě hromadné ukončení a rozloučení ve sborovně po rozdání vysvědčení máme. Já jsem letos tak jako bezprizorní. Nemám už svou třídu, ani nejsem třídní. Těším se, až budu zas někam patřit. Teď učím 8 tříd, je to mazec. Jména si rozhodně nepamatuju. Nezvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.6.24 09:03
@andelka83 píše: Více

To dost o tobě svědčí. U kluka ve škole, kde nebyli učitele vyhořelí, věděli jména i dětí, které neučili a jen je potkávali o přestávkách :srdce: taky je děti milovaly a kolikrát se jim ani nechtělo na prázdniny.

• Citovat
  • Upravit
32929
9.6.24 09:07

Za jak dlouho se naučíš tváře a jména cca 200 dětí? Schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat