Změny v DPP od 1.7.2024
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Změny v DPP od 1.7.2024
Je tu někdo, kdo momentálně dělá na DPP nebo třeba sám někoho takto zaměstnává? V něčem jsou ty změny asi dobré, i když třeba zákonná dovolená mi nepřijde úplně nutná
od toho je to přece jenom brigáda a já mám teda zkušenost, že se vždy dalo domluvit, že na nějakou směnu prostě nepřijdu, když nebudu moct a trochu mám strach, aby to zas nebylo tzv. „zlepšení“, které ve skutečnosti bude zhoršení, protože se to už zaměstnavatelům nevyplatí. Protože třeba dnes jsem dostala rozpis směn na červenec, ale řekli nám, že možná se to ještě bude měnit, že uvidí, co vedení na ty změny, tak mám strach, aby nás všechny dohodáře nepropustili i když to zas říkali, že zaměstnanci, kteří jsou tady normálně na HPP by stejně nemohli zastat vše. Tak by mě zajímalo, jestli se to někoho takto dotkne nebo jestli u vás v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zaměstnáváme dál na DPP, ale za mě je s tím hrozného sraní … Z mého pohledu nic přínosného.
- Citovat
- Upravit
@Marieke píše: Více
Většina změn platí už od začátku roku, včetně těch dovolených. Od 1.7. by měla jen vznikat povinnost zaměstnavatelů všechny dohody hlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky chodím na DPP, dovolený už fungují od ledna. Měla jsem strach z propouštění, ale jen chvilku, bez brigádníku by to v našem případě nedali…teda dali za cenu přijetí dalších HPP. Rozpis na léto mám v pohodě. Ale ještě nám nikdo nic o změnách neřekl, brigády mám dvě, tu druhou takovou doplňkovou, pár hodin měsíčně, moc nestojí za řeč, ale prostě existuje. Tak nevím jestli bych se naopak já neměla zajímat a něco nahlašovat? nebo to opravdu mají udělat ty dvě firmy v mém případě? pro brigádníky nevzniká žádná nová povinnost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Změny ohledně dovo apod. už platí. Od 1.7. se budou veškeré DPP hlásit na sociálku. To nahlašuje zaměstnavatel. Největší opruz nastane až od 1.1. kdy se začne srážet pojištění u souběhu dohod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke u nás zatím dohody jedou, není to nic výhodného pro zaměstnavatele už teď, proto jsou na dobu určitou po velmi krátkou dobu.
Uvidíme co s tím reálně bude od 1.1.25 je vysoká pravděpodobnost, že asi budou, ale už asi ne v takovém množství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 1.7. se budou na OSSZ hlásit všechny platné dohody, nebo jen ty uzavřené od 1.7. dále?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adaneli píše: Více
Všechny, které jsou k 1.7. platné. Takže i ty uzavřené před 1.7.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nás nakonec vezmou na HPP všechny
Já teda jen nějaký čtvrt úvazek, víc než 2 dny v týdnu nemůžu a sice jako dobrý, ale až půjde syn do školky tak si stejně budu muset hledat něco s jinou pracovní dobou, tady to nepůjde se školkou
Proto to mám jen jako brigádu na ty dny kdy je manžel doma.
Mimochodem, ještě beru rodičák takže zdravotní a sociální za mě bude platit firma až mi skončí nebo jak to funguje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše: Více
Ze mzdy ti klasicky bude zaměstnavatel srážet soc i zdrav pojištění, jen po dobu rodičáku nebude zdravko dopočítávat do minima.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit