Dýško na svatbě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
9.6.24 17:06

Dýško na svatbě

Jdu na na vás s dotazem pokud je tu někdo kdo se pohybuje v gastru.

Dělám na place, a když jsou u nás svatby předchází tomu spousta práce naleštit třeba 5 typů sklenic, příbory talíře, založit ubrusy, a jiné mravenčí přípravy (zabere to cca 5-7 hodin času, když jsem na to sama)

Svatbu obsluhuji třeba 12 hodin sbírám nádobí nosím nové čisté, chystám raut, do toho obsluhuju hosty. Celková útrata za svatbu je v rámci desetittisíců.

Na závěr mě čeká úklid tohohle celého pekla.

Je slušnost nechat dýško protože na provozu svatby se nachystám 10× víc jak na provozu běžné restaurace a velmi často se stává že nedostanu ani korunu, a nebo dost možná peníze shrabou provozní kterým výdaje platí následující den. Jak to máte u vás nějaké rady tipy nebo zkušenosti jak to řešit popř jak to máte s tringelty na svatbě vy.

Navíc můžu podotknout že mi vždycky na závěr večera novomanželé říkají jak jsem super obsluha a že všichni byli moc spokojeni, a o svých kvalitách jsem přesvědčená. A prosím odpovědi lidí co s tímto mají nějaké zkušenosti.

Při provozu restaurace kam mi přijde 5 lidí na oběd a nenechají ani korunu je mi to absolutně u řiti, ale tohle není běžný provoz. Je to větší akce, větší zodpovědnost, větší vyčerpání. Děkuji za vaše srdečné řady :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.6.24 17:17

Zajímavé tohle číst :)
Máme svatbu za měsíc a část platíme den před svatbou a druhou část den po svatbě. Částka bude přes 60 tisíc. Upřímně mě nenapadlo, že si mám nachystat nějakou částku bokem pro obsluhu.
Takže na vaši otázku bohužel neodpovím, ale pokud budeme mít fajn obsluhu tak fajn vědět :)

• Citovat
  • Upravit
19
9.6.24 17:22
@Anonymní píše: Více

Noo ano pokud budete spokojeni určitě něco nechte, já práci v gastru miluju ale tohle mě ničí a demotivuje, já tam můžu nechat srdce, duši a mnohdy i plíce když nestíhám. Snažím se aby hostí byli spokojeni protoze tomu předchází spousta práce a my z té tržby žádnou provizi nemáme takže fakt nemám pak chuť do práce, ještě když máme v gastru tak mizerné platy. Ale kdyby to náhodou byla svatba u nás budete s obsluhou spokojeni. Tak hodně štěstí na společné cestě životem 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
9.6.24 17:24

No za tu práci si přeci placena od zaměstnavatele ne? jestli se ti nelíbí, kolik máš peněz od zaměstnavatele, tak si řekni o zvýšení platu. Nevidím důvod dávat dysko, vzdyt preci je to vse započítané v hodnote utraty.

• Citovat
  • Upravit
MartinL45
9.6.24 17:25
@Lamerka píše: Více

ale ty z toho přeci máš, dostáváš plat…

• Citovat
  • Upravit
19
9.6.24 17:26

@MartinL45 Zaměstnavatele v gastru spoléhají na to že část k výplatě nám dělají právě dyska, je vidět že jste nikdy tuhle práci neokusil jinak byste chápal lépe ale rozumím. Ovšem úplně takhle to bohužel nechodí (výplata 23 tisíc za 180 h měsíčně není nic moc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
9.6.24 17:27
@Lamerka píše: Více

Ale tohle by měl především vidět a ocenit tvůj zaměstnavatel/ provozní.
Já osobně naprosto nemám problém dát dýško, když jsem spokojená, ale v rámci placení. Asi by mě nenapadlo ještě jednotlivě obcházet obsluhu :think:

Příspěvek upraven 09.06.24 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64855
9.6.24 17:29
@ivašot. píše: Více

přesně tak. Pokud je nějaká oslava, dáme dýško při placení. Jak se zaměstnanci podělí je jejich vnitřní věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.6.24 17:32

Na svatbe jsme davali dysko.. Nevim kolik uz je to 10 let zpet. Do restauraci moc nechodime ale kdyz uz jdeme, a jsme spokojeni, tak davame stedre dysko. Ono potkat milou servirku ktera praci dela s chuti je totiz nekdy zazrak. Dyskem davam najevo ze jsem s ni byla spokojena a ze svou praci dela dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
9.6.24 17:32

Dyško máme v plánu dat provozní. Myslím si, že to tak dělá většina. Kdybych svatbu platila servírce, dám dyško servírce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
9.6.24 17:34

No hlavně ty lidi na svatbě nemůžou za to a ani to neví, že vám provozní za tu námahu nedá nic navíc. To už si musíte vyřešit vy v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.6.24 17:34

@AnnieTRoj nerada to říkám ale pokud chcete odměnit obsluhu provozní to nedávejte ona to personálu nepředá, pokud to teda není tringelt přímo pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
9.6.24 17:36

Dýško dávám při placení (vč. svatební hostiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
9.6.24 17:38

V gastru vždycky nechávám dýško. Svatbu jsme měli je to pomalu 20 let teda. Nechávali jsme dýško při placení. Fakt by mě nenapadlo jít za obsluhou a dávat ji peníze bokem. Si to snad rozdělí ne? Jestli ty lítáš a šéf kasíruje a nechají mu tam dýško a on ti je nedá tak je vychcanej. A nevěřím, že mu tam lidi něco nenechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
9.6.24 17:39

Já osobně nemám s dýškem problém, ale před lety na svatbě jsme určitě žádné neplatili. Z jednoduchého důvodu - hostinu jsme domlouvali s majitelem (nebo někým zodpovědným za tyhle akce) a tomu jsme taky peníze platili, jak zálohu, tak i doplatek a to včetně obsluhy a dýška. Přímo na hostině jsem snad ani žádné peníze u sebe neměla, když tak nad tím přemýšlím. :nevim:

Popravdě, když na akci přímo neplatím, tak dýška nedávám, protože finanční záležitost považuji za hotovou. Zaplaceno včetně obsluhy. Nebudu lítat za obsluhou - „hele, já sice vím, že nic platit nemám, ale tady úplateček do kapsičky… švestičky ze zahrádky…“ :think: Pořešit se to asi dá, že očividně dáte najevo, že peníze navíc očekáváte, dáte k východu nějakou nádobku na ně nebo tak něco. Ale takovéhle očividné žebrání by v našich končinách mohlo být zákazníky neseno nelibě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat