Dýško na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3159
9.6.24 17:41
@Lamerka píše: Více

To bych každému číšníkovi měla na konci dne předat stovku či dvě? Nevím, jak by to vypadalo. Dám dyško za kompletní servis. V našem případě se stejně jedná o rodinnou hospodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
9.6.24 17:42

@Lamerka tak si to domluv s provozní. My jsme klasicky naokrouhlili a fakt nebudu pátrat jak přesně to komu jde. Ikdyz to bezne neříkám, tak přestaň fňukat. Najdi koule a vyres si to v práci. Když mas tak super kvality, tak si případně najdeš jinou práci hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
9.6.24 17:43

@AnnieTRoj přesně, já jako budu obíhat a zjišťovat jako nevěsta komu dat dysko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.6.24 17:43

@sysi Ale já žádné příplatky za takovou akci od zaměstnavatele nemám a nemyslím si že to je úplně běžné a není to míněné jako žebrání ptám se tu spíš lidí co tu práci dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
9.6.24 17:45

Osobně je mi celý systém dýšek proti srsti a odmítám ho výrazněji podporovat. Dýška tedy dávám skutečně jen ve velmi výjimečných případech za opravdu nadstandartní služby. A ano, v gastru jsem dělala, když jsem byla studentka. Ono těm lidem, kteří u vás jedí a mají svatby, taky obvykle nikdo nedává peníze bokem za to, že dělají svoji práci a usmívají se na klienty. Někteří by dokonce dostali vyhazov, pokud by si něco vzali. A možná by jsi se divila, kolik někteří z nich vydělávají. Dokud budou počítat restauratéři s tím, že vždy seženou lidi, protože náklady na personál jim zaplatí hosté bokem, tak se nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19

@Náměsíčnápokud jsem nedostala dýško od novomanželů přímo tak pokud ho dali provozním už jsem ho nikdy neviděla a od zaměstnavatele žádné benefity za tyhle akce platové nedostávam a to dělám třeba 4 do měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230

Když bych měla nějakou akci někde, tak bych taky dala dýško nějak k tomu. Nenapadlo by mě platit každému z obsluhy peníze zvlášť :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
9.6.24 17:46
ale věř, ze většina tam necha víc prave pro obsluhu. Když se to k tobě nedostane, tak si to musíš vyřešit se zaměstnavatelem. Pokud se počítá s tím, ze k platu mas dyska a novomanzele je bezne nechávají, tak si o to musíš říct. Hlavně nechod otravovat svatebcany a pomlouvat zaměstnavatele :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
9.6.24 17:47

@Livi92 Mám to stejně, jako vždy nějakou drobnou dám, ale ne nějaké to velké procento, jak se očekává. Taky nedávám třeba prodavače peníze za to, že mě oblouzila rychle u pokladny a usmála se na mě :nevim: Nechápu tyhle očekávané platby navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
9.6.24 17:48

Ale za to nemohou novomanželé. Dávám dyško tomu, komu platím. Beru to tak, že za přípravy spojené se svatbou a zvýšenou náročnost obsluhy dostanou číšníci nějakou odměnu. Ale jestli to tak je, nebo není, to už řešit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
9.6.24 17:51

U vás bude problém v tom, že si lidi co platí myslí, že ty peníze dostaneš a ono ne. Zkus to příštímu ženichovi říct, že pokud ti chtějí dát dýško tak rovnou protože provozní ti nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
9.6.24 17:53

jestli tu práci nechce delat, tak nemusi. pokud si myslí, ze ma na trhu prace větší cenu, tak ať změní práci. dysko je přežitek

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.6.24 17:54

Vyřeš si to s provozní. Většina lidí nechává peníze pro obsluhu při placení. Už jen proto, že se tam často vystřídá několik obsluhujících a fakt se nikomu nechce na tohle při svatbě myslet.

• Citovat
  • Upravit
18620
9.6.24 17:54
@Náměsíčná píše: Více

Moc nevim co je zenichovi do toho? Já se to jako provozní dozvedet, tak servírka poletí. Tyhle věci si má řešit s vedením a ne s hosty. Neprofesionální jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
9.6.24 17:55

Musíš si to vyříkat se zaměstnavatelem, ne s novomanželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat