Dýško na svatbě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kosopemi píše: Více
Asi by nejradši chodila osobně za každým, aby dostala rovnou na ruku sumičku slušnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lamerka píše: Více
tvl. mas vyplatu. jestli je ti to malo, zmen praci…
- Citovat
- Upravit
My máme svatbu za pár dní v rodinném podniku, kde majitelka i obsluha je jedna rodina, ale upřímně mít to jinde, tak mě vážně nenapadne chodit jako nevěsta po personálu a každému strkat dysko do ruky. Jednám celou dobu s majitelkou, majitelce platím zálohu, majitelce pak platím doplatek, který zaokrouhluju i s dýškem. S tímhle vážně musíš za provozním, celý ten den je šíleně náročný a aby pak ještě novomanželé lítali na pokoj pro peněženku, aby bokem dali v pozdních hodinách dýška obsluze mi fakt nepřijde reálné
Platím to full za vše a přeci není moje starost, jak to máte ve firmě zařízené a nebudu to zjišťovat v průběhu oslav ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak teď zjistila, že dýška lidi dávají. Teď už jen počkat až ji napíše někdo kdo to dělá, že jinde si ty dýška dělí. Snad nejsou všichni takový, že obsluze nic nedají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proto jsem po 7 letech opustila práci v pohostinství. Všude stejné. Tady máš základní plat a dýška si nechávej.
Dostat se na vyšší mzdu nereálné. Dostat se do michelinské restaurace absolutně nereálné. Šla jsem do cestovního ruchu a dělám co mě baví a naplňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím od známých, kteří v oboru pracují a ty lidi při odchodu inkasují, že někdo nedá nic a někdo zaokrouhlí na stovky až tisíce.
Tu přípravu samozřejmě dělá obsluhující personál. A nejde jen o tu práci navíc, kterou určitě dělá v pracovní době. Jde o to, že se nakoupí materiál na výzdobu stolu, který se použije jen jednou. Takže restaurace sice vydělá, protože má hromadný kšeft na jídlo a pití, ale ve své režii taky má výzdobu tabule a tam tratí. Já bych jim tu výzdobu hlavně naúčtovala. A nedat lidem, kteří jim to nachystali a uklízelo to po nich, žádné dýško, to je neomalenost. Ta obsluha ten úklid kolikrát musí udělat už po své pracovní době. Jeden mi dokonce vyprávěl, že mu šéfové dali pracovní dobu do půlnoci a řekli mu, že je jeho problém, když ty lidi včas nevypakuje. Takže zbavte se ovíněné společnosti, když tam je člověk v jednom. Dělal x měsíců do tří, po sobě taky musí nechat uklizeno, a pak odešel jinam. Co tak vidím, v restauracích se personál dost mění…asi vědí, proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 byla jsem na svatbě, kde výzdobu normálně účtovali. Stejně jako židle, že se na ně něco natáhlo a td.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nad tím přemýšlím, tak provozní si to dysko zaslouží. 1. Komunikuje s novomanzeli, děla kalkulaci, řeší aby bylo vše připraveno a stráví nad tím plno času 2. Je velmi schopna/y si sehnat obsluhu takovou, ze odvede svou práci a ani nepípne ohledně peněz. Za me super odvedena práce provozniho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 na výzdobě tabule nikdo v dnešní době netratí. Tohle se platí včetně pujcovneho na ubrusy atp. Výzdobu si často dělají nevěsty samy případně se objednává za krutý prachy od restaurace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka
Tak tam se ta výzdoba dala do položky vydal pro spokojenost zákazníka. Jak říkám, kdo by nebyl ochotný zaplatit si výzdobu, když si ji poručí, ten by u mě měl akorát ubrus na stole a hotovo. A i ty ubrusy se musí vyprat a vyžehlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem servírku cca dva roky, a fakt bych nečekala že svatebčané ve svůj den budou někde honit s bankovkami obsluhu. Většina manželů útratu nějak zaokrouhluje, to je tvoje smůla, že ti to zaměstnavatel nedá, možná si najdi jiného a předem si s ním dohodni kompenzace za svatby.
Jinak mít kus platu bez jakéhokoli zdanění je docela luxus, holt si musíš spočítat zda ti stojící i za negativa té práce, a svatby patří rozhodně spíš k těm negativů, to tak prostě je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki
Tak tohle mi vyprávěli před pár lety a jim právě bylo řečeno, skočte koupit to a to. Ve svém volnu před pracovní dobou. Servírka a číšník jsou dobří známí, už pracují dávno jinde oba. Tehdy si to rozdělili. On hlavně obsluhoval a ona to chystala. Ona šla na dvě mateřské za sebou a on dojíždí. Měli toho plný zuby. Lidi inkasovalo taky oni. Kdyby na něco zapomněli, museli by to doplatit ze svého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
to moc nechápu. Běžně mají ceny jednotlivých výzdob na svých stránkách. Nebo v papírech, co dostaneš, když to tam zařizuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Na svatbě se samozřejmě výzdoba účtuje, a měl bys vidět ty ceny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popravdě, nenapadlo by mě to dávat, mají za to plat a hospodě každá svatba přinese hodně peněz, očekávala bych, že je to zanesené v celkove částce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit