Dýško na svatbě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Náměsíčná píše: Více
Chudák ženich. Přece nebude žadonit o dýško. Proč do toho tahat novomanžele? To není jejich starost, ale starost provozního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lamerka píše: Více
Zamestnavatele v gastru hresi predevsim na fakt, ze si personal netroufne se u nich asertivne prihlasit o svoje naroky - a to trebas predevsim u tech svateb, kdy si za to reknou nehorazne penize, ktere ale sami shrabnou! Opravdu by ti za svatby meli priplatit vyrazne vice a kdyz ne, tak nebud blba a jdi tam, kde umi ocenit tvuj zodpovedny pristup k praci.
Nejake tisicove dysko od svatebcanu fakt necekej, to brecis na uplne blbem hrobe totiz!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinL45 píše: Více
a víš, kolik ty holky berou!!???
mně to teda přijde za spokojenost vždy v pořádku a k některým se ráda i vracím ![]()
kdo dává kyselý xicht a čeká se věčnost, tak má smolíka v řádu zaokrouhlení na desítky kč, ale u větších akcí i pěkném posezení s milou obsluhou necháváme fakt větší trink/geld a je dost smutné, že to pak třeba celé shrábne majitel a ta holka, co tam skáče jak hadr na holi má 20 čistýho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu ten výlev tady. To je problém tvého vedení, ne hostů.
Zaměstnavatel má za práci přesčas zaplatit, pokud to nedělá, jdi jinam.
Jestli tě šéfová okrádá na dýškách, jdi jinam.
Ano se svatbou je pro personál spousta práce navíc, to má však ocenit především zaměstnavatel, ten má ze svatby profit. Svatebčané mohou, ale nemusí, platí tvému zaměstnavateli.
O nás se na svatbě staralo 8 lidí, 4 v kuchyni, 4 na place. Dýško jsme dali 8000, každému 1000. Platili jsme provozní. Peníze jim dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás bylo určitě zaokrouhlení směrem hore výsledné částky na hostině. Tím bylo myšleno, že je to bonus, který si rozdělí. Ale je to mnoho let zpět. Takže nevím přesnou částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to řeknu blbě, tak za oslavu po svatbě jsme platili opravdu mastnou částku a z toho 15 000 extra za personál.
Provozní nám to podala tak, že je to pro ně záhul. Mně to připadalo namístě, necítila jsem se nijak ošizeně a personál byl skvělý
Kdyby tam ta položka už nebyla, nechali bychom něco navíc u placení, ale nezkoumala bych jak se s tím naloží.
Ale držet ve svatební den mimo spokojenost všech hostů a naší vlastní ještě myšlenky jak nejlíp ocenit a podělit personál aby se necítil ukřivděně a dumat jak to u nich asi funguje, tak to je něco na co nikdo z nás neměl kapacitu.
A to běžně dávame dýško i velmi slušné pokud je důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
ale to je problém te holky. jestli si mysli, ze ma na trhu prace větší cenu tak at si najde jine misto..jestli ji jinde nevezmou, tak proste musi delat něco, aby tu cenu zvýšila.
- Citovat
- Upravit
Zrovna před pár dny jsem byla na svatbě. Bylo tam cirka 10 lidí z personálu včetně provozní. Takže by měli novomanžele přijít a dát každému z nich třeba 500 do ruky? Mě by to třeba nenapadlo. Už tak ta hostina stojí desetitisíce. Platím si službu a servis a předpokládám, že ta finanční stránka zahrnuje to, co jsem si zaplatila. Chápu, že disko potěší to bezesporu. Ale opravdu je nutné dát dalších pár stovek navíc? V nemocnici si taky nesmí vzít (neměli by) něco navíc.
- Citovat
- Upravit
@Lamerka píše: Více
Měla bys za to mít příplatky od zaměstnavatele a pokud hosté nechají dýško měli by Vám ho rozdělit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lamerka Nedočetl…
Logicky se platí na konci dohromady a jsem si jist, že ve většině případů tam naskočí pěkné dýško. Ale už asi moc není věcí „hosta“ řešit, že provozní/ majitel/ vedoucí směny… je lump a dělení nenastane. Úplně nevím, jak to zaonačit jinak (a vlastně ani proč). To si má o půlnoci k sobě zavolat servírku, servíra, pingla, uklízečku a každému dát do kapsy podle zásluh? Navíc se to často v den svatby- nebo v noci ani neplatí, ne?
Jinak chápu i ty „řeči“, že personál má za práci plat a dýška dostat může, ale když ne, tak OK. Je to vlastně jen systém, jak se koza nažere a hl. státu platím méně. Že se pak servírka nezmůže na hypo, protože se jí hodilo, že má jen 18 na pásce- to je jiná…
Dýška se dávají, ale ani hosti na tom nejsou super. A návštěva restaurace je skoro nedostatkové zboží. A ano, nikdo nikoho nenutí do hospody chodit, ale to asi raději bez dýška, než bez práce, ne?
NICMÉNĚ- svatba není prostě běžný provoz a asi by bylo dobré, aby si to personál vybojoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lamerka
No dobře, ale jak by sis to představovala ze strany těch novomanželů? Co mají podle tebe udělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V gastru jsem dělala při škole. Systém dysek nepodporuji. Zakrouhluji běžně při placení nahoru, ale jen v řádu desetikorun.
Na svatbě jsme přípravu prostor, nazdobeny stůl, květinovou výzdobu a židle s tím potahem s mašlí měli nauctovane (to jsme věděli, že tak je). To že se pred a po akci uklízí je snad jasné, to je tvá práce. Nic co bys obětovala ze svého volného času. Priste bude chtít kuchař zaplatit čas za broušení nožů ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
Aby měla jistotu, že peníze dostane v celé výši, tak přece aby ji to dali osobně do ruky
Jinak to přece nemá jak dostat, když to jde přes třetí stranu a ta může dát méně, nebo nic
Nebo, když mi vadí, kolik mi dá zaměstnavatel, tak si řeknu o víc, nebo dělám jinou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše: Více
A zelenina, maso a tak se taky přece samo nenakrájí. Já to taky nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit