Proč děláte práci asistenta pedagoga?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mne prijde tato prace vhodna po rodicaku, asi nic moc platove hodnocena, ale „dobra pracovni doba“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Švagrová (má bakaláře z cestovního ruchu na regionální univerzitě) to dělá kvůli částečnému úvazku, skutečnosti, že se u toho příliš nepředře, a dlouhým prázdninám. Taková práce, kdy po mateřské je třeba, aby byla častěji doma, zvláště v létě, ale zároveň ji již nebaví být jen s dětmi a nějaké (byť ne závratné) peníze domů přinese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jakub84 píše: Více
Priznavam, ze asistentky pedagoga obdivuji, v mem okoli je specka a kdyz vidim jak asistentky klidni casto ruzne hlasite zvukove projevy asi autistu nebo jak resi vice mentalne zaostaleho sverence..nedala bych to ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovní doba, volno o prázdninách - odpadnou starosti kam s dětmi. Nevýhody: nejistota, vždy smlouva na rok.
Udělala jsem si střední pg a jsem učitelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Ono hodně záleží, koho člověk dostane. Samozřejmě je formálně asistent asistentem pedagoga, ne žáka, ale bez toho postiženého dítěte by ve třídě být nemohl. Třeba manželka to dělala kdysi jeden rok, když dokončovala studium, a měla tam víceméně kultivovaně vystupující holčičku s lehkým autismem, která se učila na jedničky či dvojky.
Někdo jiný může mít někoho totálně dementního a nespolupracujícího, kdo ani nechápe smysl výuky a dělá bordel, popř. i další problémové žáky ve třídě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na tuto práci mám kvalifikaci díky pedagogické střední, spousta spolužaček to šla po maturitě dělat, ale já jsem radši pokračovala na VŠ, abych se uplatnila nějak líp. Nechci kecat, nevím, jak to je teď, ale před těma 5 lety to mohly holky dělat jen na částečný úvazek a domů si donesly fakt pár šupů. Zase je fakt, jak tu zmínili ostatní, že se moc nepředřely, dělaly spíš takové podržtašky pedagogům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přiznám se, též jsem nastoupila z důvodu prázdnin, když syn začal chodit do školy. Na této pozici jsem již 6.rokem, práce mě baví, ale stále více si říkám, když syn již nepotřebuje tolik mého času, zda má smysl v této pozici zůstávat…zda by nebylo lepší pracovat např. v MŠ nebo ŠD apod… jenže…
Je tu někdo, kdo má již odrostlejší děti, vzdělání vyšší, než jen na asistenta a přesto tuto práci dělá?
- Citovat
- Upravit
Mám vystudovanou pedagogickou školu, ale po první mateřské jsem začala dělat v administrativě.
Kamarádka učí v MŠ a často mi líčila strasti s jedním klukem ze třídy, že díky nedostatku lidí udělali asistentku z uklízečky.
Tak to byl takový popud „se toho chopit“ a jít dělat tam, kde mě práce i bude naplňovat.
Finančně to žádné blaho není, ale to nebyla ani ta předchozí práce.
Pomalu se dostávám do situace, kdy si ten luxus kvůli rodině nebudu moct dovolit a s těžkým srdcem budu hledat lépe hodnocenou práci, ačkoliv tuhle zbožňuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuto praci delam, protoze me bavi delat ve skolce. Mohla bych delat ucitelku MS (mam na to vzdelani), ale to bych musela delat ranni/odpoledni. Pri ranni bych nestihala davat dite do skoly a pri odpoledni vyzvedavat a vodit na krouzky. Lehka prace to opravdu neni. Zvladat treba dite, co je velice agresivni, neni snadne. Nastesti u nas to neni tak blbe ohodnoceno jako to obvykle byva, takze zatim mi to vyhovuje. Az budou moje deti samostatne, tak uz nebudu tuto pozici vykonavat.
- Citovat
- Upravit
@Jakub84 píše: Více
Joo, ja si spletla asistentku pedagoga s osobni asistentkou, jak pisete i ve tride to muze byt slozite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem asistenci, když jsem začala studovat VŠ pedagogickou. Bokem jsem dělala kurz pro asistenty. Od začátku jsem věděla, že je to jen převozní vor. Pak jsem zůstala u AP dva roky po zkouškách. Byla totiž sada prošení, přemlouvání. Třídní řekla, že vezme třídu s takovým dítětem, když do toho půjdeme spolu. Slíbila jsem ji tehdy dva roky. Takže celkem jsem AP dělala 5 + 2 roky. Mám za sebou rok, kdy učím. Družinu jsem k asistenci měla hned, jak jsem donesla diplom bakaláře. Takže v družině dělám několik let. Zatím není k dispozici plný učitelský úvazek. Takže mám kombinaci učitelka a vychovatelka. Jo a smlouvu jsem měla neurčitou. Po třech prodlouženích jsem dostala neurčitou. Finančně jsem na tom zle nebyla, ale měla jsem vždy kombinaci úvazků. Buď AP + ŠA, pak léta AP a vychovatelka. Poloviční úvazek jsem měla snad první tři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to finanční ohodnocení záleží i na škole. Třeba větší škola má víc peněz a může nabídnout víc. Teď jsem zrovna viděla inzerát na AP v okresním městě a za 20h úvazek nabízí asi o dva tisíce víc, než mám já na vesnici za 35 hodin. Ale já to mám zas v místě a celkem fajn ředitelku, takže zatím to nechám tak.
- Citovat
- Upravit
Jste spokojené v této pozici nebo byste měnily? S jakým vzděláním jste šly dělat tuto práci a nepřemýšlíte někdy, že je nedostatečně finančně ohodnocena?