Proč je porod trauma?

60142
17.7.16 16:41
@Lékorka453 píše:
Proč je zrození děťátka největší utrpení na světě? A dávají něco na tlumení bolesti? A jaký je aniball, epi-no, maliník či porod do vody?

8o coze? Evidentne nevis, co je utrpeni. Ale porod to teda neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4398
17.7.16 16:43

Ja to tak nevnimala, navic to ma dany konec… Ja to prozila normalne, zazila jsem horsi bolesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
17.7.16 16:43

A kdes vzala, že je to to největší utrpení na světě? :think: znám teda mnohem bolestivejsi veci, ať už psychicky či fyzicky.. :think: Něco na utlumení bolesti? Co si přečíst jakýkoliv denicek, skripta porodnice, článek? :think: Epidural, rajsky plyn, císař pod celkovou anastezii :think:

• Citovat
  • Upravit
9719
17.7.16 16:44

@Lékorka453 utrpení? To si nemyslím, bolí to ne, že ne, ale utrpením bych to nenazvala. A je jasné, že bude bolet otevírání porodních cest, bez toho by to nešlo. Můžeš dostat v určité fázi epidurál, já ho neměla a žiju epino, maliník ani porod do vody jsem nevyužívala s tím neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
17.7.16 16:46

@Lékorka453 protoze nezazivame bolest tak jako nasi predci, tak je to povazovano za jednu z nejvetsich bolesti…
Asi sdi neumime představit, jak se lecilo pred 100 lety :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
17.7.16 16:47

@Lékorka453 zakládáš zajímavé diskuze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.7.16 16:48

Utrpení jsou různé nemoci, bolesti které se nedají vyléčit, rakovina která rozežírá člověka a ten trpí a trpí dlouhou dobu a léky proti bolesti nezabírají, lidi trpí a trpí i dlouhá léta… utrpení je smrt dítěte, blízké osoby, to je obrovská a neodstranitelná bolest až do nejdelší smrti…

porod probíhá pod hormonální „ochranou“ a i když ho může některá mít hodně bolestivý a hodně dlouhý, tak stále se bavíme o hodinách. ženská si pořve, porodí a je dobře, navíc to následné opojení z miminka… to není utrpení.

očividně netušíš, jaké utrpení na světě existuje

trauma je to většinou pro ženské, které si to všelijak malujou a plánujou a potom se třeba něco z jejich plánů nezdaří, jsou překvapené že to bolí a že to není krásný zážitek ale fakt to bolí a nedá se to naplánovat. pak to může být pro ženskou trauma.
ještě před sto lety byla každá těhotná napůl mrtvá - nebylo jisté, jestli tu bude za pár měsíců nebo ne. to už teď vůbec neplatí. teď už to dokonce ani nemusí bolet…

no, myslím, že jsi lehce mimo s takovým dotazem :D ale asi jsi šťastný člověk, že jsi žádné utrpení nezažila, ani ti o něm nikdo nevyprávěl, nikdo blízký ti v bolestech neumíral apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15222
17.7.16 16:52

@Lékorka453 Největší utrpení na světě to jistě není… i když já teda větší fyzickou bolest za svůj skoro 40letý život nezažila :roll: no, ale ten výsledek za to stojí :srdce: Na tlumení bolesti je nejlepší epidural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
17.7.16 16:58

Pro všechny to utrpení není, já porod nijak hrozný neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
17.7.16 17:01

@budi Hezky napsané. Osobně jsem k porodu sla s jediným očekáváním: porodit dítě. Že bylo navíc zdrave a krásné je bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.7.16 17:02
@Lékorka453 píše:
Proč je zrození děťátka největší utrpení na světě? A dávají něco na tlumení bolesti? A jaký je aniball, epi-no, maliník či porod do vody?

8o 8o jaký utrpení prosím tě? Porod bolí, ale je to druh bolesti, na který brzo zapomeneš. Neřeš to, dokud nejsi těhotná, ok? Kolik ti je roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.7.16 17:04

@Lékorka453 Porod není největší utrpení na světě. Na bolest se dává leccos - epidurál, opiáty, rajský plyn (ale můj šálek kávy to tedy není, většinou to porod spíš komplikuje). Aniball je super, porod do vody nevím, rodila jsem na suchu :mrgreen:. Pokud se připravuješ na porod, není špatné se obrátit na soukromou PA, dulu, nebo zajít na dobrý kurz gravidjogy. To by snad pomohlo rozptýlit tvé obavy a trochu pozměnit náhled na porod jako takový :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
17.7.16 17:10

Mě porody trvali od 3-5h od první kontrakce k porodu dítěte. Žádné utrpení to nebylo. Trauma z toho nemám ani já ani manžel kterej byl u všech třech. Neříkám, že to nebolelo, bolelo, ale utrpení to nebylo když jsem do toho šla 3×. Na bolest mi nic nedali nebylo proč když už jsem si říkala, že teď to fakt bolí tak už mě poslali tlačit a bylo za chvíli po všem.
Mám zkušenost jen s maliníkem. Pila jsem čaj z maliníku před porodem. Není nejhorší prostě čaj pila jsem ho neslazenej teplej i studenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.16 17:16

Porod zas tak strasne neboli. Asi ako poriadne bolavy menzes. Ako, priznavam, liezlo mi to na nervy, to jo. U druheho porodu to liezlo na nervy porodnej asistentke, az jej prdli nervy a pichla mi vodu, naj jej tam nespacirujem po chodbe. Furt ked som sla curat, tak ma videla, jak pustam decko do zachodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.7.16 17:28

Rodila jsem 4×. Každý porod byl jiný. Dá se to zvládnout. Ono se to totiž zvládnout muselo, protože nikdo jiný to za mne nemohl porodit :lol:

Koupila jsem si knihy, o čem porod je.
Chodila jsem cvičit, abych zpevnila pánevní dno a vůbec, abych byla v kondici.
Naučila jsem se tam i dýchat, protože správné dýchání při porodu porod usnadňuje.
Nevěděla jsem tenkrát, teď to vím, že mazat si měsíčkovým olejem dědka kořenáře porodní cesty porod významně urychluje a usnadňuje.
Pro klid duše, vím že si jde najít porodnici, kde se žena může cítit být v pohodě.

Tak hlavně neměj strach. Protože strach je to nejhorší, čím si žena nejvíc může ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí