Proč kočka nesmí mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
17.1.15 11:50

@spiky01 krásná číča ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1676
17.1.15 11:51

Kočkám mléko nevadí když ho dostávají od kotěte, to mají ještě enzymy na štěpení a i kravské dokážou využít. Jakmile se ale začne dávat až v dospělosti, tak kočky mají většinou průjem a moc jim to nedá z hlediska výživy protože nemají potřebné enzymy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
17.1.15 11:54

@Pipet diky. Abych pravdu rekla tak ja jsem psi, s kockama si moc nevim rady. Ale v cervenci jsme o psa prisli, dalsiho zatim mit nemuzeme, a mam takovej pocit ze to tak melo byt, opravdu si nas nasel. Holky jsou nadseny, pojmenovaly ho mikes a uz se tesi na pondeli-zatim ho nesmi hladit, prece jen nevime jestli je ockovany a tak.jak kocky nemusim tak jeho jsem si zamilovala hned, manzel teda taky, az me prakvapil. Jsem zvedava jestli vet dokaze odhadnout vek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.1.15 12:06

@spiky01 Takhle velké kotě mlíko nepotřebuje. Dávej kotěcí granule, syrové přemražené maso, kvalitní masové konzervy a občas můžeš třeba trochu tvarohu nebo jako ňamku vylízat kelímek od bílého jogurtu nebo zakysanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
17.1.15 12:08
@jalisca píše:
Pro kocky je nej kocici mleko..ale nase britska to stejne nemusi :nevim:

taky máme britku a kočičí mléko ji rovněž nebere :-) je děsně vybíravá a žere jen felix kapsičky a granule jen když nejsme po ruce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.15 12:19

@spiky01 Očkování chrání před kočičíma nemocema přenosnýma mezi kočkama - tam se není čeho bát. Při nějaké mizerné hygieně by možná mohla hrozit nějaká škrkavka…
A blechy.
Klidně bych ho dětem pohladit nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
17.1.15 12:22

@Pipet ok, ja prave nevim co nejaky dalsi ‚bordely‘ jestli kocka neco muze mit. Ale vypada zdrave, krasnou srst, proto si myslime ze to je nechteny va nocni darek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.15 12:52

Taky máme jeden kousek, co se asi jinde omrzel. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.1.15 12:52

Osiřelým koťatům (kočku přejelo auto) jsem dávala… no, teď mi to nenaskočí :zed: :zed: :zed:… to sladký v konzervě, co je dává do kafíčka… Salko!!! jo… no a teď jim dávám ven k snídani trochu mlíka v teplý vodě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
17.1.15 13:01

Trošku mimo téma, ale zodpoví mi to někdo? Moje babička dávala vždy mléko s rohlíkem. Její kočky se dožívaly úctyhodného věku 15-18 let. Měla jich celkem dost. Jak je možné, že to přežily, když je mléko takový strašák?
Samozřejmě svým kočkám mléko nedávám, ale zajímá mě to. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.15 13:50

@Maculinka Neřekla bych strašák, normální zdravou kočku mlíkem nezabiješ :nevim: Akorát prostě z toho může mít průjem…
Což babička u koček ve stodole asi neřešila. Já venkovnímu Macíkovi třeba jednou za týden dám čtvrt misky mlíka, on to má rád, tak si smlsne.
Bytovému nedávám, protože kdyby se pokakinkal doma, tak… nic moc :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
17.1.15 14:37

Mám doma 2 kočky, obě naučené na mléko a žijí, průjem nemaj. Pokud je na to kočka naučená, nic se jí nestane :) Ty moje na mě pěkně řvou, když jim ho nenaleju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.15 18:13

@spiky01

vadí jim laktoza, jistě to už někdo napsal, ale mě se to vůbec nenačítá :roll:

Kupuju v DM bezlaktózový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...