Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vím, že je to řízeno hormony, vím, že dochází k odlučování epitelu, ale proč to musí bolet? ![]()
Existuje nějaká odpověď, proč někoho bolí v kříži, někoho podbřišek, někoho všechno, někdo má migrény…
Tohle už přeci nemůže být dílem přírody. Když si vezmu, že by každý měsíc stejným způsobem menstruovala třeba antilopa, tak nevěřím tomu, že by se dokázala tak bravurně ukrýt, aby si mohla protrpět tři hodiny super křečí a nesežral jí přitom lev ![]()
Tak mně menstruace bolela fest asi od 14-18 let. Pak jsem brala antikoncepci a zlepšilo se to. Teď, po druhým porodu už to nebolí, ale zase děsně krvácím. ![]()
Kaki Opět jsi nezklamala
![]()
I když jako ta antilopa trpím už 3. den a neschovám se ani před rodinou natož před lvem ![]()
Proč to tak bolí nevím, ale pokud je nějaká možnost (teda kromě těhu
) kdy to bolet nebude, tak se tý doby nemůžu dočkat
![]()
Kakiko chceš se zasmát???
Přečetla jsem název diskuze manželovi a ten odpověděl................. Protože by to byla velká nuda.
No co mu mám na to říct???? ![]()
to by mě taky zajímalo proč to tak musí bolet
.
když mě to chytlo jen jsem ležela jedla ibalgyn a dávala horký na břicho a nepomáhalo,jsem myslela že snad skočím z okna a to dobře snáším bolest.
Prý po porodu by mě to už nemělo bolet tak to jsem na to zvědavá,máte stím nějaká zkušenost?
žirafííí píše:
to by mě taky zajímalo proč to tak musí bolet.
když mě to chytlo jen jsem ležela jedla ibalgyn a dávala horký na břicho a nepomáhalo,jsem myslela že snad skočím z okna a to dobře snáším bolest.
Prý po porodu by mě to už nemělo bolet tak to jsem na to zvědavá,máte stím nějaká zkušenost?
Mám za sebou porody 2 a bolí to víc než dřív - tak nevím… Asi stárnu či co ![]()
Tak já po porodu dobrý, ale zase to mám dost silný, jak už jsem psala.
Tak nevím, co je horší.
My jsme se učili, že menstruační bolesti jsou víceméně slabší kontrakce, který pomahají vylučování menstruační tekutiny.
Stejně jako u porodu někoho bolí podbřišek a někdo má křížový bolesti, tak je to i u MS.
ahojky
Asi tu nemám co dělat..nemám žádné bolesti nic…pokud bych nekrvácela tak ani nevím že mám menses…i po porodu…žádné pobolívání nic…tedy až na super migrénu při HA dva až tři dny před ![]()
Tak já mám křížový i do podbřišku a pokaždý si říkám, že snad chcípnu ![]()
Jo a po porodu? No, to je ještě větší zážitek. Ani si neumím představit, jak to budu dělat, až budu muset trpět v práci. Udělám asi to samé, co doma. Zalezu pod stůl a budu se tvářit „mrtvě“ a budu doufat, že mi to aspoň na chvilku projde ![]()
Lucy
To víš, pro mě je to zrovna aktuální téma. Když už potvora dorazila, tak se mě pokouší dorazit úplně
![]()
Já měla vždycky bolestivou MS, někdy víc někdy míň, ale teď posledně, jsem dostala takovou křeč, že mi vyhrkly slzy…
hormony hormony a hormony
Přesně jak se tu psalo.Děloha vypuzuje něco,co tam nemá být a bolí to.Podobné jako porod.Zlepšit by se to podle mě dalo zase jenom hormonama.Ale jinak na bolest platí zalézt do postele,být pěkně v teple ![]()
M-a-j-a píše:
Přečetla jsem název diskuze manželovi a ten odpověděl................. Protože by to byla velká nuda.
No co mu mám na to říct????
tak až bude marodit, tak mu řekni, že aspoň není nuda
Zrovna včera bych ho za tyhle slova nejspíš zabila ![]()
Kakika píše:M-a-j-a píše:
No co mu mám na to říct????![]()
tak až bude marodit, tak mu řekni, že aspoň není nuda
Zrovna včera bych ho za tyhle slova nejspíš zabila
Až bude mít rýmečku, tak mu vezmu sprej do nosu a bude to
![]()