Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Werča píše:
hormony hormony a hormonyPřesně jak se tu psalo.Děloha vypuzuje něco,co tam nemá být a bolí to.Podobné jako porod.Zlepšit by se to podle mě dalo zase jenom hormonama.Ale jinak na bolest platí zalézt do postele,být pěkně v teple
Včera mě to postihlo hezky večer, takže jsem skutečně do postele zalezla (joo, to byla úleva, přes den, zvlášť když malý nespí, tak to nejde), hodila na sebe dvě peřiny a hezky jsem si to vytrpěla. Vzpomínala jsem při tom na porod. Nemohla jsem si zaboha vzpomenout, co bylo horší ![]()
M-a-j-a píše:Kakika píše:Až bude mít rýmečku, tak mu vezmu sprej do nosu a bude toM-a-j-a píše:
Kakiko chceš se zasmát???
Přečetla jsem název diskuze manželovi a ten odpověděl................. Protože by to byla velká nuda.
No co mu mám na to říct????![]()
tak až bude marodit, tak mu řekni, že aspoň není nuda
Zrovna včera bych ho za tyhle slova nejspíš zabila
![]()
To bys přeci neudělala
Vždyť bys musela funícího maroda doma opečovávat ![]()
Kakika píše:M-a-j-a píše:To bys přeci neudělalaKakika píše:Až bude mít rýmečku, tak mu vezmu sprej do nosu a bude toM-a-j-a píše:
Kakiko chceš se zasmát???
Přečetla jsem název diskuze manželovi a ten odpověděl................. Protože by to byla velká nuda.
No co mu mám na to říct????![]()
tak až bude marodit, tak mu řekni, že aspoň není nuda
Zrovna včera bych ho za tyhle slova nejspíš zabila
![]()
Vždyť bys musela funícího maroda doma opečovávat
TO musím i se sprejem
Kdyby mě naštval, tak bych mu to udělala
a dala bych mu ho chvíli před smrtí
(on totiž na rýmečku umírá)
M-a-j-a píše:
on totiž na rýmečku umírá
hmmm, a který ne? Jestli o nějakém víš, tak ho beru (jako rezervu, kdyby s tím mým rýmička opravdu zametla, jak mi vždycky vyhrožuje
)
Tak to je u nás doma to samé.By mě zajímalo co by dělali u porodu by jsme vymřeli ![]()
Já jsem před těhotenstvím měla dost velké menstruační bolesti a po porodu nemam žádné bolesti,ale zase dost krvácím.
Tak s tou antilopou mě to pobavilo
To vysvětlení se slabýma kontrakcema mi přijde logické. Ale fakt jako by nestačilo, že nás MS otravuje, ještě to musí bolet
.
Když mě z toho berou záda a mám úplně ztuhlo v kříži, masíruju koňskou mastí a ono se to trochu uvolní tím prohřátím a masáží - no jako u porodu
Na břicho a halvu se cpu ibalginem. Jinak teda jsem doufala, že po porodu se to třeba zlepší a ani náhodou. Naopak, týden před MS trpím PMS a je mi na nic a jsem nesnesitelná sama pro sebe a navíc krvácím mnohem víc než před těhu. Začala jsem na to brát HA, bylinky nepomáhaj a já bych prostě 10 dní v měsíci byla úplně mimo ![]()
Kakika píše:M-a-j-a píše:hmmm, a který ne? Jestli o nějakém víš, tak ho beru (jako rezervu, kdyby s tím mým rýmička opravdu zametla, jak mi vždycky vyhrožuje
on totiž na rýmečku umírá)
Neznám takového
Asi se budeme muset o ty naše strat, aby nám na tu rýmu neumřeli ![]()
Já před porodem trpěla hrozně, to byla třeba dvacetihodinová kontinuální šílená bolest, zabrala vetšinou až dvojnásobná dávka Algifenu, Ibalgin bez šance…
Jako zlatý porod oproti tomuhle. Navíc tak 12 hodin před mě docela bolí záda, nejde tomu nijak „uhnout“, nepoleví to v žádné poloze.
No, po porodu je to lepší… O něco. Stačí třeba ten jeden Brufen. Já zas nechápu, že jeden den naprosto mřu a druhý den už úplná pohoda, bolest žádná, jen to teče
![]()
Ad rýmička… Byla jsem fest nachlazená, rýma, ucpaná snad celá hlava, v krku spáleniště. Poprosila jsem oho o něco ohledně malé, tak odvětil z postele, že mu je špatně, to už jsem trochu nepříčetně skřehotala, že mi ale ***** taky! A on naprosto vážně odpověděl - Ale určitě ti není TAK MOC špatně jako mně!
Nemám slov prostě ![]()
Můj muž ne, je na sebe jako pes, nic jako rýmečku u něj neznám. A jinak pro mého muže je MS tabu téma, jako třeba chápe, že mi není akorát, ale že by se mnou někdy něco kolem toho probíral, to neznám. Maximálně si dělá srandu z PMS, ale to počítám všichni chlapi.
Mě taky po porodech MS bolí míň, pamatuju tak v 16 až 18 letech jsem při ní fakt umírala, byl to děs.
zato mám teď hustoý PMS, zimnice až tak 14 dní před
![]()
Příspěvek upraven 28.11.10 v 22:36
Tak to když se manžel opil a druhý den měl kocovinu já těhule tak jsem mu musela ještě o víkendu jezdit po lékárnách a schánět něco na hlavu a pak si ještě objednal colu na žaloudek přijedu doma a ještě mě zprdnul kde jsem byla tak dlouho.Jsem mu sháněla colu tak kam jsem šla jí neměli tak jsem musela do jiného krámu za dobrotu na žebrotu a ted už má útrum jestli chce něco po chlastu tak ať si to sám dojde koupit nemá pít
![]()
Tak tu antilopu jsem hodila do placu proto, že to přeci příroda nemůže myslet vážně
Když vyřadí jedince v lepším případě na několik hodin z provozu, tak ohrožuje jeho existenci a tím i životnost celého druhu. Proto mě napadá, že si za to vlastně můžeme nějakým způsobem sami. Ale proč se musíme s pravidelnou bolestí potýkat jen my ženy?
Tohle přeci není fér ![]()
Nesouvisí to taky s chozením po dvou?
edit - ježíííš, jsem myslela jako proč mají bolestivou…
![]()
Příspěvek upraven 28.11.10 v 22:59
lleennttiillkkaa píše:Kaki Přiznej se, že ty jsi založila tuhle diskusi jen proto, abys zjistila proč má vlastně ženská MS a co jí způsobuje
Kakiko víš proč ženy mají MS?
Vubec to nemusí bolet. Jen klasická medicina proti tomu nemá šanci. Najdete si dobrou homeopatku a máte pokoj! Jako ja. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.10 v 01:16