Proč mi tmavé prádlo zapáchá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
19.11.22 17:57

Proč mi tmavé prádlo zapáchá

Potřebovala bych poradit, když vyperu tmavé prádlo, tak smrdí jakoby ani nebylo vyprané, jakobych tam ani nedala gel. Ale když vyperu bílé nebo cokoliv jiného tak to krásné voní a je to vyprané. Nevíte čím to může být? Zkoušela jsem už měnit teploty praní dát mín prádla do pračky ale pokaždé je to stejné. Prostě to nechápu proč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.11.22 17:59

1. vyčisti filtr pračky.
2. vyhoď gely, ucpávají pračku a hnijou tam, per normálně s práškem. Ve výsledku tě to vyjde o dost levněji. S tím že většnou můžeš dát méně prášku, než radí výrobce.
3. kup s něco na čištění pračky a projeď s tím alespoň jeden cyklus na 90°C
4. do praní přidávej sodu a jednou měsíčně projeď prázdný cyklus alespoň na 60˚, lépe na 90 ° s octem nebo nějaký čističem praček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.11.22 18:03

Ano pračku jsem samozřejmě taky čistila s octem na 90° ale jak říkám proč tmavé smrdí a bílé krásně voní. Přece kdyby byla pračka zanešená tak smrdí i to bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.11.22 18:06
@Kačes093 píše:
Ano pračku jsem samozřejmě taky čistila s octem na 90° ale jak říkám proč tmavé smrdí a bílé krásně voní. Přece kdyby byla pračka zanešená tak smrdí i to bílé.

V čem pereš bílé a na jakou teplotu a jaký cyklus a v čem barevné? Barevné bude v něčem jiném a na nižší, teplotu, ne? No tak tam je vysvětlení.

A daleko klíčovější je na čištění ta soda a hlavně ten filtr. Malá dvířka, někde ve spodu pračky, otevřít, vydnat, vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.11.22 18:09

Mně zase smrděly jen ručníky a ty se praly jako jediné na 60 :nevim: Žádné čištění bubnu nepomohlo. Bylo to gelem. Začala jsem prát v prášku a smrdět přestaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
19.11.22 18:20

Mě to také dělalo tmavé prádlo. Peru na stejnou teplotu i program jako barevné, používám stejné práci prostředky na oboje. Pomohlo pořádně vyčistit pračku. Měla jsem nánosy v prohlubních v gumě kolem bubnu. Také nechápu, proč se to chytalo jen na to tmavé. Jo a čištění jsem dala dvakrát po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.11.22 18:22

No nakonec jsem teď volala s mamkou a její přítel přišel na to že to může být tím že peru přítelovo oblečení které nosí v práci a dělá seřizovače takže to je jakobych vyprala montérky s oblečením. Takže ještě zkusím prát jeho zvlášť přípravkem na montérky a snad to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
19.11.22 18:33

Perete na málo stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.11.22 18:45

Mne to delal perwoll gel na cerne pradlo. Ten smrdi po vyprani jako pot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
19.11.22 18:47
@Kačes093 píše:
No nakonec jsem teď volala s mamkou a její přítel přišel na to že to může být tím že peru přítelovo oblečení které nosí v práci a dělá seřizovače takže to je jakobych vyprala montérky s oblečením. Takže ještě zkusím prát jeho zvlášť přípravkem na montérky a snad to bude lepší.

Ja bych to pracovni obleceni prala zvlast a pridala nejaky dezinfekcni prostredek. Treba obycejny Denkmitt z DM.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.11.22 19:03
@Kačes093 píše:
No nakonec jsem teď volala s mamkou a její přítel přišel na to že to může být tím že peru přítelovo oblečení které nosí v práci a dělá seřizovače takže to je jakobych vyprala montérky s oblečením. Takže ještě zkusím prát jeho zvlášť přípravkem na montérky a snad to bude lepší.

Muž dělá střechy, pokaždé peru jeho pracovní zvlášť a teda v běžném prostředku. Ale upřímně, nenapadlo by mně hodit monterky k ostatnímu :think:

• Citovat
  • Upravit
14567
19.11.22 19:20

Monterkama to myslím nebude, tmave prádlo má k tomu proste sklon. Pridavej do prani místo avivaze desinfekci a bude to v pohodě (já používám Sanytol na prádlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
20.11.22 12:12

Mě se to s tmavým prádlem děje taky. Jediné co jsem vypozorovala, tak to, že když pračka dopere, tak musím okamžitě jít a prádlo pověsit. Ne třeba za 15 minut. :nevim: Jo a jakoby smrdí některé kusy tmaveho oblečení. :nevim: Některé jsou v pohodě a některé smrdí. Nevím zda to je materiálem oblečení atd. :nevim: Pračka čistá, guma, filtr atd. vše čisté. Prášek stejny. :nevim:
Prostě jediné co, tak musím pověsit hned. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 10:43

Já si myslím že monterkama to asi souviset může já taky Peru přítelovi věci zvlášť,

Ale mám fígl na přání
Nejprve si prádlo vyper jen s práškem nebo s gelem nevím v čem pereš

Až pračka dopere dej do bubnu nacházelo a zapni pračku na nejrychlejší na nejkratší program co tam máš a na nejnižší teplotu prádlo ti bude krásně vonět :dance:

• Citovat
  • Upravit
50
21.11.22 10:44
@Anonymní píše:
Já si myslím že monterkama to asi souviset může já taky Peru přítelovi věci zvlášť,

Ale mám fígl na přání
Nejprve si prádlo vyper jen s práškem nebo s gelem nevím v čem pereš

Až pračka dopere dej do bubnu nacházelo a zapni pračku na nejrychlejší na nejkratší program co tam máš a na nejnižší teplotu prádlo ti bude krásně vonět :dance:

Měla jsem na mysli Machadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný