Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den,
potrebovala bych poradit. Mame doma 10 mesicniho ridgebacka. Kdo ho ma doma, tak jiste vi, jakej je to palicak… ![]()
Uz od stenatka jsme ho ucili vykonavat potrebu venku, takze prochazky, vypousteni na zahradu…celkem brzy se to naucil a stalo se velmi zridka, kdyz se vycural nebo pokadil doma. Ale posledni dobou jako by ho nekdo vymenil. Cca mesic je to vylozene horor. Kazdou noc se doma vykadi a vycura a to i pres to, ze s nim na prochazky chodime pred kazdym spanim. Obcura kazdej roh, ale i presto se rano probudime a najdeme „prekvapeni“. A ne maly…vetsinou si da zalezet…
![]()
Nepomaha vubec nic, ani tresty, ani pochvaly, kdyz je nahodou rano cisto…proste nic. Uz sem z toho celkem zoufala, protoze uklizet kazdy rano ho..na neni zrovna moc prijemny.
Na zahrade ho nechat pres noc nemuzem, protoze by stekal a vyl a nevim, jak by to pobrali sousedi. A navic uz je v noci celkem chladno…
Ptali sme se i nacvicaku, kam s nim pravidelne chodime, ale ani tam nam neporadili. Tak se obracim na vas…
Prosim mate nekdo s timto zkusenost? nevite cim to muze byt? A jak ho to zas odnaucit?
Tak nám to občas naše 4 letá čivavka dělá, když ji něčím naštveme, ale to je jen jednorázová záležitost, takhle pravidelně se nám to nestalo.
Ještě tedy když přistydne nebo hárá, tak přes noc nevydrží a musí jít čůrat i v noci, ale to prostě přijde a vytáhne mě z postele. Zkusila si v noci vstát a jít s ním, klidně na budík, pokud si nepřijde, jestli fakt nemá nějaký zdravotní problém.
Ahojky,
mamka má taky riče a dělá jí to samé. Ale jen když někam jde bez ní. Prostě tak dává najevo žárlivost. Když je mamka doma celý den ven nejde a nepodělá se. Jakmile zavře dveře je nadílka - stačí 5 minut o samotě a je to tam
. Už má své místečko, takže tam má hadr a tak to není tak hrozné. Myslím, že s tím nic udělat nejde , ale
, možná nějaká homeopatika ?
Tipuju pubertu.
Jak jste na tom se zařazením pejska v rodině?
Kdo chodí první do dveří? Kdo dostane najíst jako první? Co tak obecně poslušnost? Zapracovala bych na tomhle, nebude to ale hned…
Nebo něco zdravotního, pro jistotu bych tu moč nechala vyšetřit…
verenika píše:
Nezměnilo se pro něj něco.Většinou tohle psi dělají z trucu
Zacatek toho sr..ni by zhruba odpovidal dobe, kdyz jsme s nim zacali chodit na cvicak… Zezacatku to bylo tak jednou za dva dny, posledni dobou je to az na vyjimky kazdou noc. Tak nevim ![]()
Jinak se pro nej nezmenilo vubec nic. V dome ma volne pole pusobnosti, muze chodit vsude (vyjma detskych pokoju) a to i v noci.
Pelisek ma v presini, kadit ale chodi nejcasteji do obyvaku
![]()
Ja uz fakt nevim co s nim. Kdyz tu spoust kazdy rano vidim, tak je mi na bliti. On vi, ze to co udelal se nesmi. Vzdycky kouka provinile a pakuje se odeme, protoze vi, ze za to dostane. Ale stejne se to dalsi noc opakuje. ![]()
Winky píše:verenika píše:Zacatek toho sr..ni by zhruba odpovidal dobe, kdyz jsme s nim zacali chodit na cvicak… Zezacatku to bylo tak jednou za dva dny, posledni dobou je to az na vyjimky kazdou noc. Tak nevim
Jinak se pro nej nezmenilo vubec nic. V dome ma volne pole pusobnosti, muze chodit vsude (vyjma detskych pokoju) a to i v noci.
Pelisek ma v presini, kadit ale chodi nejcasteji do obyvaku![]()
![]()
Ja uz fakt nevim co s nim. Kdyz tu spoust kazdy rano vidim, tak je mi na bliti. On vi, ze to co udelal se nesmi. Vzdycky kouka provinile a pakuje se odeme, protoze vi, ze za to dostane. Ale stejne se to dalsi noc opakuje.
Hele,my měli jiný problém.Máme labíka.Smí spát jen v předsíni.Je jakoby vyčleněn na poslední místo.Nesmí na gauč,nesmí dostat žrát před naší snídaní atd.Nechtě ho jen v tý předsíni.Všude jinde zavřete,sice bude „plakat“ několik nocí,ale mohlo by to pomoct ![]()
eviliska píše:
Ahojky,
mamka má taky riče a dělá jí to samé. Ale jen když někam jde bez ní. Prostě tak dává najevo žárlivost. Když je mamka doma celý den ven nejde a nepodělá se. Jakmile zavře dveře je nadílka - stačí 5 minut o samotě a je to tam. Už má své místečko, takže tam má hadr a tak to není tak hrozné. Myslím, že s tím nic udělat nejde , ale
, možná nějaká homeopatika ?
Tak presne tohle me taky napadlo. Pes hrozne visi na priteli a jakmile ten jde z baraku, tak je schopnej stat pul hodiny u dveri a knucet, i kdyz jsem doma ja i deti. A pritom jsem to ja, kdo se s nim furt mazli… ![]()
Vcera napriklad sel pritel sekat zahradu, pes zustal doma, pac se boji sekacky. Sedel za dverma a knucel, ja si sla hrat s malym do pokoje a za chvili pribehla starsi dcera, ze se Falco v obyvaku pokadil… ![]()
Tak ja nevim, mozna to bude fakt nejaka zavislost na panickovi… ![]()
Vypadá to tak, že ti to opravdu dělá z žárlivosti. Může k tobě v noci do postele??? Mamčin tam spí , tak možná by se nepos…
verenika píše:Winky píše:Hele,my měli jiný problém.Máme labíka.Smí spát jen v předsíni.Je jakoby vyčleněn na poslední místo.Nesmí na gauč,nesmí dostat žrát před naší snídaní atd.Nechtě ho jen v tý předsíni.Všude jinde zavřete,sice bude „plakat“ několik nocí,ale mohlo by to pomoctverenika píše:Zacatek toho sr..ni by zhruba odpovidal dobe, kdyz jsme s nim zacali chodit na cvicak… Zezacatku to bylo tak jednou za dva dny, posledni dobou je to az na vyjimky kazdou noc. Tak nevim
Pelisek ma v presini, kadit ale chodi nejcasteji do obyvaku![]()
![]()
Ja uz fakt nevim co s nim. Kdyz tu spoust kazdy rano vidim, tak je mi na bliti. On vi, ze to co udelal se nesmi. Vzdycky kouka provinile a pakuje se odeme, protoze vi, ze za to dostane. Ale stejne se to dalsi noc opakuje.
To uz jsme taky zkouseli. Sice neplakal, ale rano tam byl takovej humus, ze si to ani neumite predstavit ![]()
eviliska píše:
Vypadá to tak, že ti to opravdu dělá z žárlivosti. Může k tobě v noci do postele??? Mamčin tam spí , tak možná by se nepos…
No kdybych ho pustila do postele, tak uz se tam nikdo nevejde ![]()
Jinak do loznice v noci nesmi, chrape a budil by nam malyho (jeste spinka v postylce s nama v loznici).
Vetsinou si jde lehnout za loznicovy dvere a usina tam. V noci se presune do obyvaku…
Pipet píše:
Tipuju pubertu.
Jak jste na tom se zařazením pejska v rodině?
Kdo chodí první do dveří? Kdo dostane najíst jako první? Co tak obecně poslušnost? Zapracovala bych na tomhle, nebude to ale hned…Nebo něco zdravotního, pro jistotu bych tu moč nechala vyšetřit…
Myslim, ze pes vi, kde je v rodine jeho misto. On je jinak celkem poslusnej a odne rychle chape. Sice je tvrdohlavej, ale posloucha, jiny vylomeniny nedela. I k detem se chova skvele. Se synem spolu v podstate vyrustaj…
Ja uz fakt nevim co s tim… je to na palici.
nejsi těhotná? Nám tohle začal dělat pes-čivava, když jsem byla čerstvě po IVF…mají na to „čuch“ ![]()
jinak chápu zoufalost, taky jsem se tejden vztekala, než jsem pochopila, proč to dělá a byl klid ![]()
My naštěstí tenhle problém nemáme, ale asi to dělá kvůli tomu, že nesmí v noci do ložnice. U nás má pes volnej prostor, takže večer většinou spí u nás, ale pak se sám přesune do předsíně do pelechu. Miminko zatím čekáme, ale bude si muset zvyknout na tatínkovo chrápání. ![]()
Ahoj, taky mám zkušenost že to bude žárlivost, nebo z trucu. Přítel má pesana velkýho, dokud byli sami dva, spali spolu v posteli, mohl na gauč, a byl to prostě jeho miláček. Když jsme se sestěhovali dohromady, gauč a postel jsem zakázala, a měli jsme přes noc ochcanej celej byt. Nezbylo než ustoupit, sice mě to štve, ale do postele může a je klid.