Proč pes najednou vykonává potřebu doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
162
6.10.17 10:18

@Anikaa02 Prave ste ale popisala presne to, co robime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.17 10:19

Ještě dotaz - z jakého je pes chovu? Viděla jste, jak byla štěňata chována, kde ustájena? Není z nějaké množírny psů bez PP někde z kravína nebo kotce? U takových psů, kde je potlačena možnost se instinktivně vyprazdňovat mimo pelech, protože nemají výběh, se čistota pak učí obtížněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
6.10.17 10:21

@Imkova Tak to je pak v pořádku dělejte to dál a chce to trpělivost :) Osobně nedoporučuji učit na žádné podložky a ručníky, jedna z fen na to byla učena z chovky a v momentě kdy to doma neměla chodila mi močit na jakoukoliv látku co byla na zemi když vyrostla přesměrovala to na gauč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
6.10.17 10:23

@Imkova Chce to trpělivost :). Retrívři jsou inteligentní, ale chvilku trvá než se to naučí. Každopádně jsou to prasátka, takže hovínka uklízet velice rychle. Tohle mají asi co jsem si tak všimla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.17 10:23

@Anikaa02 V tom svámi souhlasím, močení na podložky toto nebezpečí skýtá a pes pak rozšíří wc často na celý byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
6.10.17 10:27

@Swami Harashimi Upřímně nejhorší byla ta doba než nám došlo proč to dělá, starší fena je první vrh a ta to nedělala pak když jsem to s chovatelkou probírala zjistila že tu podložku používala až u druhého vrhu a bylo jasno naštěstí už vrh C učila bez podložek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
6.10.17 10:34

Já bych možná zkusila i naučit vyprazdňování na povel. Tedy venčit co hodinu a když vidíte, že už se chystá někam vyčůrat, říct nějaký povel, těsně před tím, štěně se vycura, obrovské nadšení a odměna(nejlépe sušené maso nebo něco co opravdu miluje, třeba pro mě psy jsou piškoty málo, něco za to udělají ale za maso udělají vše) a takhle to opakovat u každýho venčení. Za pár dní si myslím že bude chápat co se po něm chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
6.10.17 10:41

@Swami Harashimi Je z kvalitneho chovu s papiermi, chovatelka mala stenda v zlom pocasi doma, ked neprsalo boli na zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
6.10.17 10:52

To je strašně brzo, aby to umělo spolehlivě v deseti týdnech ;) Ještě ani nemusí pořádně ovládat svěrače, čím větší rasa, tím dozrávají později. Naše poslední štěně v tomto bylo neskutečně „natvrdlé“ :D už jsem myslela, že se to snad nenaučí, dřív jak v půl roce mu to prostě nespínalo, nedával skoro žádné signály, ročního psa odebraného ze řetězu u boudy, bez hygienických návyků, jsem to naučila rychleji než tohoto experta :D A to byl z velmi dobrého chovu, kde se striktně dodržovala čistota (to totiž také může být jedna z příčin požírání výkalů - štěně to odkouká od feny, v chovech, kde majitel po štěňatech neuklízí, ale to zřejmě není váš případ). Takže pokračujte trpělivě v tom, co děláte, já vím, že je to vopruz :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.17 10:53

@Imkova Tak to je dobře, jinak by vás čekalo více práce. Někdy je to obzvlášť oříšek to psy naučit, vídám různě narušené psy v útulku, kteří si kálí nebo močí do bud i do misek i v dospělosti ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
6.10.17 10:55

Jo a ještě jsem zapomněla - berte ji určitě i mimo zahradu, stačí za plot, kousek po ulici aspoň… znám i psy, kteří na „vlastní“ zahradě prostě potřebu vykonávat nechtějí ani za nic a jak už tady někdo psal, rozhýbat střeva pohybem taky není od věci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.10.17 09:05

Mile zeny, jdu pro radu. Mamka se pred tydnem ujala male dvoulete feny, ktera po smrti majitele nemela kam jit. Krizenka krysarika a neceho vetsiho je vesela a mila, s detmi si rozumi, na mamku si zvykla rychle, ale kazdou noc nekde doma necha hromadku. Nevime, jak se k tomu postavit. Mamka to samozrejme neprijima s nadsenim, zatim jen guglime, dle ruznych diskuzi je to docela bezny stav, ktery by se snad dal resit nejakym hlasitym zvukem v momente, kdy se pes postavi k cinu, ale problem je, ze se vykadi vzdy v noci, kdyz ji nikdo nevidi. Nedostatek pohybu a venceni nema - naopak s ni ted fakt travi veskery cas mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.8.18 01:55
@Winky píše:
Dobry den,
potrebovala bych poradit. Mame doma 10 mesicniho ridgebacka. Kdo ho ma doma, tak jiste vi, jakej je to palicak… :roll:
Uz od stenatka jsme ho ucili vykonavat potrebu venku, takze prochazky, vypousteni na zahradu…celkem brzy se to naucil a stalo se velmi zridka, kdyz se vycural nebo pokadil doma. Ale posledni dobou jako by ho nekdo vymenil. Cca mesic je to vylozene horor. Kazdou noc se doma vykadi a vycura a to i pres to, ze s nim na prochazky chodime pred kazdym spanim. Obcura kazdej roh, ale i presto se rano probudime a najdeme „prekvapeni“. A ne maly…vetsinou si da zalezet… :cert: :cert: :cert:
Nepomaha vubec nic, ani tresty, ani pochvaly, kdyz je nahodou rano cisto…proste nic. Uz sem z toho celkem zoufala, protoze uklizet kazdy rano ho..na neni zrovna moc prijemny.
Na zahrade ho nechat pres noc nemuzem, protoze by stekal a vyl a nevim, jak by to pobrali sousedi. A navic uz je v noci celkem chladno…
Ptali sme se i nacvicaku, kam s nim pravidelne chodime, ale ani tam nam neporadili. Tak se obracim na vas…
Prosim mate nekdo s timto zkusenost? nevite cim to muze byt? A jak ho to zas odnaucit?

Vim ze to sem moc neni ale vidim tady moudre lidi shanim nove hodne panicky pro sve dna krysariky dybiste tady nekdo vedeli o nekom kdo by si ty me dva cudli vzal budu rada jen k baracku s plotem a hlavne fenka je hyperaktyvni a ja nane nemam cas :( je me jich lito fena rok pes rok pul dam je spolu sem Turnov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
6.8.18 08:19

@suuky Nepochopím, proč si pořizujete dvě štěňata hned takhle po sobě, když na ně nemáte čas :? Ozvěte se nejprve chovateli, má na ně zpravidla předkupní právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný