Proč nechcete sex?

Anonymní
29.11.22 17:29

Proč nechcete sex?

Dotaz na vás, co žijete ve vztahu a nechcete mít s partnerem/ partnerkou dlouhodobě sex.
Vím, že se tu nic nevyřeší a důvody můžou být různé, ale zajímal by mě postoj vás, co tak máte.
Brácha se mi minulý měsíc svěřil, že s ním manželka už 4 roky nespí, od porodu druhého dítěte. Je z toho nešťastný, nechce být nevěrný, ale ví, že dlouho už to asi nevydrží. Ona všecky rozhovory na toto téma blokuje a on na ni nechce tlačit. Je jasné, že je pak nervóznější a protivnější, dohadují se kvůli blbostem.
Já to sama nechápu, jsem s manželem 12 let, máme 2 děti a sex máme pravidelně. Tak si říkám, jestli je to prostě v ní, že to vyhasne a i kdyby se brácha stavil na hlavu, tak ona už to nepotřebuje, nebo jestli je to tím, že to nechce s ním? Nevím, co mu mám poradit, to je hrozně těžké.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
29.11.22 17:33

Těžká situace, to se blbě radí takhle na dálku když ani jednoho z těch lidi člověk nezná. Každopádně, byli s tím u nějakého odborníka? (psycholog, sexuolog, nebo celkově nějaký terapeut).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 17:35
@AdelaMaty01 píše:
Těžká situace, to se blbě radí takhle na dálku když ani jednoho z těch lidi člověk nezná. Každopádně, byli s tím u nějakého odborníka? (psycholog, sexuolog, nebo celkově nějaký terapeut).

Ne, nebyli. Ona to prostě nechce vůbec řešit a on už tak nějak rezignoval. Mě právě zajímá názor někoho, kdo to tak má, jestli je možné, že ten člověk už tak ztratí doživotně chuť. Ona měla poslední sex ve 35 letech, to je asi brzo na to, s tím končit, ne?

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
29.11.22 17:41

Nedivim se ani tak te zenske, ktera ten sex nepotrebuje, byla oplodnena, cil z jejiho pohledu splnen, a ted je ji neprijemne o tom i mluvit. Divim se tomu chlapovi, ze zdravy clovek, ktery ma prirozenou potrebu sexu, je 4 roky bez sexu. Ja bych uz protejsek davno postavila pred rozhodnuti, ze bud to budeme nejak resit, nebo konec a hledam si nekoho jineho. A ne nepichave zenske 4 roky financovat jeji rodinny sen a delat ze sebe blbce, ktery je dobry jen na zaplaceni uctu. Vsadim se, ze maji domecek a ze to byl jeji sen. Tak pujde do bytu a bude samozivitelka. A chlap si najde normalni partnerku.

• Citovat
  • Upravit
102
29.11.22 17:42
@Anonymní píše:
Ne, nebyli. Ona to prostě nechce vůbec řešit a on už tak nějak rezignoval. Mě právě zajímá názor někoho, kdo to tak má, jestli je možné, že ten člověk už tak ztratí doživotně chuť. Ona měla poslední sex ve 35 letech, to je asi brzo na to, s tím končit, ne?

Je to zvláštní. Já tedy taky mívám období, kdy jsem bez sexuálního apetitu ale to trvá max pár dní :D. Podle mě v tom bude buďto jiný muž, nebo nějaký psychický blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
29.11.22 17:44

Měla jsem takovou kolegyni.
Když jsem jí poznala, bylo jí 53 let a poslední sex měla po porodu syna, kterému bylo 30.
Nabrala hodně kil, které nesundala, a že už to nepotřebuje.
Ovšem při každé příležitosti vedla řeči jak nadržený chlap…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 17:45

Já třeba od druhého porodu na sex nemám chuť vůbec. Jsem po porodu víc než rok. Kdo ví, čím to je. Jestli hormony nebo přetažení z dětí :nevim:
Sex teda s manželem mám, protože odmítat sex je pro vztah cesta do pekel, ale nepotřebuju ho a obešla bych se bez toho. Snad se to časem zlepší. Každopádně manželka tvého bratra na to jde opravdu špatně, sice za to nemůže, že sex nechce, ale pro dlouhodobý vztah to dobré není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.22 17:50

Hormonální antikoncepce dohromady s rutinou kolem děti, minimem času na sebe i na manžela…? To mi přijde takové nejpravděpodobnější. Anebo jinej chlap no, taky možnost. Anebo nejaky. jejich problem, resp jeji problem, ktery on nevidi nebo nechce vidět. Tak je to u nas. My jsme s manželem spolu nic neměli už skoro ctvrt roku a nejspíš už nikdy ani k ničemu nedojde. Důvod je jasný, ublížil mi, psychicky, vztahově. Já sex chci, doprcic už i potrebuju…ale ne s ním. Řeším rozvod. Jenže on se tváří, že je vše ok, mě nechápe a předpokládám, že chlapům v hospodě taky tvrdí, jak ho žena odmítá a chudák nechápe, proč… nicméně dlouhodobě žít ve vztahu bez sexu je podle mě nemožný. Minimálně z pohledu toho, kdo je odmítán. Nechápu toho chlapa, že to trpí. Kdyby to ona chtěla řešit, tak ok, ale takto… chtělo by to její snahu o řešení nebo apson jasný stanovisko, důvod, návrh, co dál.

• Citovat
  • Upravit
264
29.11.22 17:57
@Anonymní píše:
Dotaz na vás, co žijete ve vztahu a nechcete mít s partnerem/ partnerkou dlouhodobě sex.
Vím, že se tu nic nevyřeší a důvody můžou být různé, ale zajímal by mě postoj vás, co tak máte.
Brácha se mi minulý měsíc svěřil, že s ním manželka už 4 roky nespí, od porodu druhého dítěte. Je z toho nešťastný, nechce být nevěrný, ale ví, že dlouho už to asi nevydrží. Ona všecky rozhovory na toto téma blokuje a on na ni nechce tlačit. Je jasné, že je pak nervóznější a protivnější, dohadují se kvůli blbostem.
Já to sama nechápu, jsem s manželem 12 let, máme 2 děti a sex máme pravidelně. Tak si říkám, jestli je to prostě v ní, že to vyhasne a i kdyby se brácha stavil na hlavu, tak ona už to nepotřebuje, nebo jestli je to tím, že to nechce s ním? Nevím, co mu mám poradit, to je hrozně těžké.

nechááápu jak chlap normální může vydržet 4 roky bez sexu :zed:…že ji dávno nenechal být…proč se s ní trápí jen kvůly dětem 8o :roll:? Vžyd by je vídal dál i po rozvodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 18:18

Holky, brácha je hrozně hodný chlap. Ale přitom hezký,, pracovitý, dům postavil, sportovec, peníze vydělá…
Vím, že mi říká pravdu, že je jí celou dobu věrný. Ona právě asi nikoho nemá, buď je na HO, nebo jde fakt do práce a z práce, nikam nechodí, jen si pořád stěžuje, že nic nestíhá. Přitom brácha řeší tolik věcí kolem domácnosti i kolem dětí, má i náročnou práci. Ona ho už asi nemiluje. Ale on nechce odejít kvůli dětem a nevěře se brání.

• Citovat
  • Upravit
3314
29.11.22 18:26

Já si myslím, že v tom jsou převážně vztahová zranění. My chlapi občas říkáme věci, které ženy uzavírají. K tomu přidáme povinnosti, starosti, děti, málo spánku. Potom nechápeme, proč s námi nespí. U nás to bylo taky tak.

U chlapů hraje roli věk, nadváha, krevní tlak, cukrovka, fyzička a psychika. Jak už pořádně nestojí, tak se do akce hrneme těžko.

Doma, kde není sex už nemůže být pohoda a klid.

Co poradit bráchovi? Ať se ke své ženě chová s vděčností, úctou a naučí se ji pomalu svádět. Při neúspěchu nic nevzdávat a nebýt frustrovaný. Občas ji obejmout, poděkovat, pochválit, přečíst si knihu 5 jazyků lásky.

Cíl by měl být " stát se lepším manželem, kamarádem, tátou, milencem "

Pokud všechno selže, tak si vážně sednout a domluvit se na otevřeném vztahu nebo rozvodu. Být nevěrný je řešením pro někoho, kdo neumí věci řešit na férovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
29.11.22 18:31

Těžko říct, když ji neznáme… Některé ženské můžou mít po dětech pocity, že mají,,splněno" a další sex jenom pro potěšení nepotřebují… Nebo má třeba nějaké trauma, psychický blok z porodu, nebo třeba přibrala, má vytahaný prsa apod, a ted se za svoje tělo stydí i před manželem… :nevim: Po čtyřech letech bez sexu už by ale měli vyhledat odborníka, to už spolu doma těžko zvládnou… Ale to musí oba chtít no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 18:32

Mám muže, kterému se 1. manželství rozpadlo z tohoto důvodu. Od porodu s ním žena nespala 4 roky, pak se rozvedli. Byl jí věrný po celou dobu. Taky je hezký, pracovitý fajn chlap. Můžu to posoudit, jsme spolu 15 let. Jeho bejvalka ale frigidní není, má průběžně nějaké známosti, převážně mladší chlapy. Těžko říct, proč na to manželství sra. a.

• Citovat
  • Upravit
333
29.11.22 18:34
@Jaja1112 píše:
nechááápu jak chlap normální může vydržet 4 roky bez sexu :zed:…že ji dávno nenechal být…proč se s ní trápí jen kvůly dětem 8o :roll:? Vžyd by je vídal dál i po rozvodu…

Normální chlap se umí ovládat a má dostatek úcty ke své ženě, která mu porodila děti, že ji nenechá být. Už chápeš? :mrgreen: A to velkoryse pomíjím tvůj pravopis. :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.11.22 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.11.22 18:34

Jsou ženy, pro které může být porod dost velkým traumatem o kterém nerady mluví. Pak zvolí cestu asexuality a jsou v ní spokojené, protože vědí, že tímto jednáním k tomu traumatu už nikdy nedojdou. A kdyby náhodou přišla touha, mají dalších X způsobů, jak jí odolat.

U nás chlapů je to zase vidina toho hrocha, který se vedle nás pohyboval v době před porodem. A pak pivo jsme většinou poznali dříve.

Jo mezilidské vztahy jsou mezilidské vztahy. Můžete k nim přistupovat sebelépe, ale druhá strana to většinou bude mít hozené jinak. Rozumějte mimo vaše očekávání.

@Anonymní píše:
Já to sama nechápu, jsem s manželem 12 let, máme 2 děti a sex máme pravidelně. Tak si říkám, jestli je to prostě v ní, že to vyhasne a i kdyby se brácha stavil na hlavu, tak ona už to nepotřebuje, nebo jestli je to tím, že to nechce s ním? Nevím, co mu mám poradit, to je hrozně těžké.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky