Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
ráda bych touto cestou pomohla své kamarádce, kterou trápí veliký problém. Má 5ti letou holčičku, která se počurává. Je jedno, jestli je den či noc. Pokud si hraje, má zábavu, činnost, okamžitě zapomíná na okolní svět. Kámoška se tím už dost trápí, holčička však zjevně ne. Nevadí jí, že má mokré oblečení, žije si dál svým životem. Je podle názoru více lidí roztěkaná, ale přitom chytrá a zralá přímo úměrně věku. Zkoušely už zajít k psycholožce, psychotronikovi, různým léčitelům. Dokonce doktoři jí prý tvrdí, že pokud jde o mechanickou vadu močového měchýře, pak na ni nemohou přijít. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost, ráda jí všechny rady předám.
Díky moc
M
Tak to je blbý když už si ani dr neví rady
.
Já se počurávala asi do 6 - 7 let, ale měla jsem to psychycké … byla jsem „vynervovaná“ z otčíma, takže se to léčilo nějakýma práškama na uklidnění a ještě jedny jsem měla snad na posílení močáku či co, to už přesně nevím a docházela jsem k psycholožce (ještě jsem v první i druhé třídě byla 3měs v nem
) .Ale počurávala jsem se jen v noci …
Vím že bratránek se počurával taky, a toho prý máma za to seřezala kopřivama na holou
… ale jestli s ním někde byli nebo ne, to nevím .. každopádně u něj šlo taky jen o nočnní pomočování.
Být kamarádkou, tak bych změnila dr, nebo aspoň trvala na dalších vyšetřeních … ještě bych skousla že se počurá v noci, ale přes den by´t je zabraná do hry si myslím že už problém je … v 5ti letech. Co mohu soudit dle svého 3leťáka, tak ten se přes den nepočural ani nepamatuju, jednou si ukrupl do gatí že nestíhal na wc … ale jinak to ovládá naprosto skvěle i při hraní …
ahoj, nedavno tu byla diskuse o pocuravani a nekdo psal, ze dostali od DR nejake tabletky
. nemohu tu diskusi najit. nevite o ni?
me male bude 5 let a kazdy den ma pripocurane kalhotky. vcera se dokonce pocurala uplne cela. myslim, ze je ji to celkem jedno. kazdy den ji rikam, ze musi chodit v cas. ona jde asi az kdyz to nemuze vydrzet
. nevim, jestli proste jenom nema cas nebo ma nejaky jiny problem.
Ahoj. A měla už období, kdy se nepočůrávala? Já bych teda radila zajít na nefrologii nebo se poradit s pediatrem.
Příčin může být spousta a tady ti nikdo líp neporadí.
já bych to taky rozhodně konzultovala s odborníkem, pětiletá počůrávačka „není normální“ - neber to prosím zle, myslím to v dobrém
podělím se se svou zkušeností - náš malý se začal počůrávat ve třech a něco (bez plen byl od dvou let) a nakonec se přišlo na to, že to byla psychika, když měl necelé tři roky, tak se nám narodilo mimi a on měl pocit, že je odstrčený a takto si podvědomě (nebo možná i vědomě) vynucoval pozornost
, vyřešila to velká trpělivost, víc se mu věnovat a jakmile malou přijal, počůrávání přestalo
no urcite to neni normalni. vcera jsem ji upozornila, ze pokud se to jeste stane, pujdeme k doktoru. dnes jsem ji jeste nekontrolovala.
problem je, ze bydlime v Anglii a uz vidim, co mi na to doktor rekne. urcite to bude v poradku a samo to prejde. to je univer. odpoved na vse.
za mesic letime do CR, tak urcite zajdem k pediatrovi.
mohla by to byt ta psychika, mame noveho tatinka, stehovali jsme se sem. pocuravala se i pred tim, ale ne tolik. teda ona neni uplne pocurana, ale jde pozde a kalhotky jsou vzdy pri po
Možná to není normální, ale v dnešní době to není ani nic divného. Každé druhé dítě se počůrává do 5 až 6 let. Nemusí to být jen psychikou.Moje kamarádky to meli a museli vydržet. Děti maj tvrdej spánek, takže je neprodí pocit čůrání, tudíž to nedělaj naschvál.
@Maaca píše:
Ahoj všem,
ráda bych touto cestou pomohla své kamarádce, kterou trápí veliký problém. Má 5ti letou holčičku, která se počurává. Je jedno, jestli je den či noc. Pokud si hraje, má zábavu, činnost, okamžitě zapomíná na okolní svět. Kámoška se tím už dost trápí, holčička však zjevně ne. Nevadí jí, že má mokré oblečení, žije si dál svým životem. Je podle názoru více lidí roztěkaná, ale přitom chytrá a zralá přímo úměrně věku. Zkoušely už zajít k psycholožce, psychotronikovi, různým léčitelům. Dokonce doktoři jí prý tvrdí, že pokud jde o mechanickou vadu močového měchýře, pak na ni nemohou přijít. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost, ráda jí všechny rady předám.
Díky moc
M
jj. znam u syna to preslo az dost pozde, nepomahalo nic, po dobrem, po zlem..proste si hral a zapomenul, bezel na posledni chvili. Myslim, ze se s tim neda moc delat. Celkove proste nebyl zraly, v noci jsme s tim bojovali taky dlouho.
U dcery to momentalne resim taky, te jsou teda 4, ale jak nemela temer nehodu, tak za posledni 2 mesice to je hruza. Nastoupila do skoly a teda je pekne tvrdohlava, tak nevim, jestli to neni nejaky jeji vzdor..Moc neporadim, u syna to preslo samo. Jedine, co obcas pomaha je motivace necim..kdyz budes mit suche kalhoty tak dostanes..nebo naopak nepujdeme tam a tam..a domlouvat, ze uz je velka atd.
Znam z okoli pripady, kdy mlatili za pocurani ani ne 2lete a tesne 2lete deti, a to mi prijde dost hrozne..Ne, ze by nase nikdy nedostaly, ale efekt nulovy a urcite ne takhle brzo..