Proč se pořád budí 11měsíční syn?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
966
21.4.05 09:01

Proč se pořád budí???!!!

Holky, potřebuju poradit, nebo alespoň utěšit :)
Náš 11. měsíční Václav se v noci pořád budí, většinou každou hodinu. Už ho kojím jen ráno, večer dostává kaši a před spaním ještě Sunar (toho už nevypije moc, je plný kaše). Zkusila jsem i nedat kaši a naopak víc Sunaru, ale bez efektu. Myslím, že hlad teda v noci nemá.
nechce se ani nějak mazlit, nebo si hrát, vždycky, když se vzbudí a zařne řvát, tak je na něm vidět, že by radši spal. obvykle stačí, když ho položím, přikreju a zas usne. Říkala jsem si, nechce být sám, chce mámu a tátu. tak jsem ho zkusila mát u nás v posteli. Bylo to stejné. Budil se, plakal, házel sebou, lezl nám po posteli ve spánku. Ráno se budí před šestou a je to to nejvyspalejší a nejpohodovější mimino pod sluncem. A já jsem jak zombie, usínám při chůzi. Čím to jeho buzení může být? Co dělám špatně? Kdy to zkončí? (vážně netrvám na prospanách nocích, stačily by mě dvě tři vzbuzení…)

makýš a nezdolný Vašek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
21.4.05 09:11

Ahoj.
Docetla jsem se, ze vetsinou neni problem v tom, ze se dite porad budi, to se pry budi vsechny male deti zhruba po 2hodinach spanku. Problem byva v tom, ze kdyz se vzbudi tak se zase neumi sam pak uspat, protoz je zvykly na nejakou formu uspavani s maminkou.
Pres den ti usina sam, nebo ho uspavas?
Kamaradka resila stejny problem jako ty a kdyz byl syn malicky tak ho naucila , ze ho vzdycky uspava pres den v kocarku a on kdykoliv se probudil, i v noci, tak chtel uspat v kocarku. Pomohlo prave ho nejdriv naucit usinat sam pres den a pak pochopil, ze ani v noci vlastne tu matku na uspavani neni nutne mit u sebe :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
21.4.05 09:16

Jani,
pres den ho položím do postele a jsem u něj, než usne. Ale dělám mrtvého brouka, nijak se neangažuju. A večer usíná teď už úplně sám, ale trénovali jsme to skoro půl roku (ne tři dny až týden, jak se píše v knihách).
 Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.4.05 09:30

buzení

Ahoj
také jsem se dříve psala na Emiminu o radu malej se často budil v noci po 2 hodinách. Nejprve jsem si myslela, že má hlad, potom , že to jsou zoubky nebo ho bolí bříško. Nakonec to nic z toho nebylo, chtěl se jen ujistit, že tam jsem, nechala jsem ho trochu vybrečet. Dala jsem mu trochu čaje nebo jen pohladila a on za 14 dní spinkal celou noc. Musel se naučit,že když se probudí, tak se musí umět uspat zase sám. :lol:
Držím palečky snad se to zlepší, asi jsem moc neporadila, ale na našeho malého vybrečení pomohlo
Silvie a Daník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.4.05 09:38

buzení

Ahoj
ještě jsem chtěla dodat, že hodně pomohlo, když malej začal od 7 měsíců spinkat sám v pokojíčku :)
silvie a Daník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.4.05 10:41

No ja bych ho zkusila nechat usinat uplne samotneho. Protoze je zvyklej, ze u nej jsi a tak se tve pritomnosti dozaduje i v noci.
U nas to funguje tak, ze kdyz pres den vidim, ze uz je „zralej“ na spani, tak ho soupnu do postylky (mame dve jednu denni a jednu nocni) prikryju ho, pohladim, a otocim se a odejdu z mistnosti. On samozrejme zacne neuveritelne hulakat, ale ja nedbam a zavru dvere. Obvykle hned jak zavru dvere je ticho a nejpozdeji do 5minut spi. Problem je kdyz ho hlida nekdo jiny, protoze ten samozrejme nevydrzi ten rev, i kdyz jsem prosila babicky aby to zkusily vydrzet , ze do minuty prestane, samozrejme ze ho berou , chovaji, a on si to syn pak pamatuje a rve o to vic…
Taky souhlasim se Silvii. U nas problem s buzenim v noci skoncil prestehovanim do samostatneho pokojicku. Mam totiz dojem, ze ho jednak nase pritomnost rusila a hlavne jakmile se probudil, tak i kdyz vlastne nic nechtel, tak ja byla samozrejme hned vzhuru a cekala napjate „co bude“ a on to samozrejme vycitil, ze jsem vzhuru a zacal fnukat a ja ho nakojila. Teprve kdyz se zacla budit casteji a casteji , hlavne se mne zdalo divny, ze se v 6 mesicich budi casteji nez kdyz mu bylo 3,4 mesice a dozaduje se kojeni, tak jsem ho zkusila prestehovat do jeho pokojicku a ejhle ze dne na den ze 4× kojeni za noc nebylo zadne.....
Ted mame spis problem, kdyz musi spat s nama (treba na dovoleny) jasne nam dava najevo, ze nase pritomnost ho fakt rusi :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.4.05 10:47

Holky - tak dnes máme ten stejný problém. Malá bude mít 6 měsíců.Malá prostě v noci nespává, budí se xkrát za noc. Včera se od 23 hod. budila co hodinu, snad i po půl hodině a vykládala, hrála si s dudlíkem, plínou, rukama.Neřve, to ne.Ale spát taky ne. Čajík ani dudlík už nepomáhá. Manžel mi řekl ať ji nechám a spím. Ale to jaksi neumím. No pak jedla v 5 a už se jí spát nechtělo, tak šla po půl 6 k nám a kolem 6 hod. usnula do 8.50. Ale já jsem KO a vůbec ne vyspaná. Já to naše dítě nechápu. TOhle je jediné co mi „jaksi neštimuje“. Prostě že málo spí. Nespí skoro přes den (včera sečteno 1 hod.) a v noci taky ne. Jestli to tak půjde dál, rychle zařídím pokojík a jde tam. Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.4.05 11:36

Ahoj holky,
vydrzte!!! U nas to bylo to same. Maly v noci brecel a nebyl k uteseni. Az do 13 mesicu jsem mu ve ctyri rano musela davat mleko, aby znovu usnul… A pak najednou ze dne na den vydrzel spat celou noc. :-))
Nevim, co se zmenilo, ale nejspis potreboval jenom cas. Ted jsou mu dva roky a obcas mame take hrozne noci. Kdyz roste, boli ho nozicky. Ale uz si dovede rict a vime, ze jeho plac ma nejaky duvod. Jednu, dve noci pretrpime a je zase klid:-)
Drzim palce
 Klara

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.4.05 12:57

proc se porad budi

Ahojky holky,taky by se mi hodila nejaka rada.Nas filipek 15mes.
se budi,taky dost casto (dudlik,caj-dost pije,nebo obratit)Do pokojiku
jsme ho prestehovali,uz po vanocich,ale celou noc probrecel :( ,tak jsem se k nemu nastehovala zpatky,myslite,ze je to chyba???Ze vi,ze tam jsem
a breci,knoura,prevaluje se,jen abych si ho vsimala?
Take mame jeste problem,ze malo papa a ma brzy hlad (00:30h),pak
spinka,ale z toho jsme tak 3×-4× vzhuru… 8O .Jak na to,mam se
odstehovat od nej pryc?Diky za rady papa Ivca

• Citovat
  • Upravit
12600
21.4.05 13:10

Ivco ja bych to fakt zkusila-vydrzet a nechat ho samotneho. Ver mi stoji to za to. Jeho prvni cela prospana noc fakt stoji za ty nervy. Uplne me dostalo ani ne tak, ze ja jsem se vyspala, ale syn jak byl vyspalej!!!! Byl uplne jak vymenenej -perfektni naladicka. Myslim, ze i jeho to nocni vstavani trapilo. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
21.4.05 20:32

Ahoj maminy,
děti mohou špatně spát a v postýlce plakat, pokud jí prochází geopatogenní zóna. Už dříve jsme si zóny nechali doma zjistit, přestěhovali ložnici :lol:…a zbavila jsem se zdravotních potíží. Po narození mimča jsme na ně dávali pozor a malá spí od dvou měsíců celou noc bez buzení 8O
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
21.4.05 22:40

Ahojky holky,
taky se připojuji. Náš Matýsek se budil po hodině a u nás to teda byly zoubky. :( Po té skončilo buzení když jsme ho přestěhovaly do pokojíčku a opravdu můžu povrdit, že má asi svůj klid a spinká celou noc, maximálně se tak 2 hodiny po usnutí vzbudí, ale hnedky zase usne. Takže zkuste vydržet!!!
Přeji klidné noci a hodně spánku :D
slávina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
22.4.05 07:38

Ahoj ,
já jsem brala tři roky mercilon a po vysazení a snažení jsem otěhotněla až po půl roce ,nevím jestli to bylo pilulkama nebo věkem (mě bylo 33 a manžovi 40),těhu bylo v poho a malá se narodila O.K.Bylo to těhu po 12 letech.
S pozdravem Anna+Eli 33.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
22.4.05 07:52

Omlouvám se, ale nějakým nedopatřením se to dostalo do jiné diskuze,ještě jednou pardon.Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.4.05 10:18

Tak já řeším podobný problém, malá se v devíti měsících budí při nejlepším co dvě hodiny, ale např. dnes v noci co dvacet minut. Rostou jí horní zuby, ale jde to strašně pomalu, trvá to už skoro dva měsíce a to jsou venku teprve tři. Jinak se projevuje přesně tak jak to popisuje Makýš- řve se zavřenýma očima a posunuje se různě po posteli. U toho mě kope. Dávám jí prs, ale jak ji ty zuby bolí, tak mě strašně kouše. S lítostí musím přiznat, že se mi někdy chvěje ruka vztekem, jednou jsem ji dokonce plácla a i když to do facky mělo daleko, hodně jsem se za to styděla… Manžel mi vždy domouvá, že malá za to přece nemůže, ale já jsem v té chvíli pološílená a rozumné domluvy nezabírají. Kromě toho má můj muž už dva měsíce vážné potíže s páteří, takže malou nemůže chovat a už vůbec ne uložit do postýlky, což jinak víceméně ochotně prováděl.
Co se dá dělat? Já jsem malou naučila usínat samotnou a byla jsem na to pyšná, ale se zubama to vše skončilo. Obávám se, že se z toho stane návyk. Ale nemůžu ji večer nechat brečet, protože vím, že ji ty zuby moc bolí (pláče bolestí i přes den) a s takovým problémem ji nechci nechat samotnou. Obávám se, že na to není rada, jen čas…
Mimochodem, jak to s tím vyplakáním děláte, mně se Jitka vždycky vykope z peřiny a vzpříčí v posteli (i když mám mantinely) a obávám se, že takhle by sama neusla. Takže musím přijít a přikrýt ji, což má za následek ještě větší kopání a řev.
Zdraví
Anka a Jituška (9m)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401