Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám skoro 11m stareho kluka uz si sam sedne leze stoupa.Ale kdyz ho dam do krmici zidlicky nebo do sportaku pada na stranu nebo sjizdi ![]()
To je normalni. Jeste to za prvne uplne neumi a za druhe je to na nej trochu tezke tak si ulevuje. Spravi se to. Davej ho tam malo a doprej mu hodne pohybu - lezeni hlavne.
@Alyss1 no to on leze porad byva tam jen rano kdyz vezu maleho do skolky a odpo v nem spi v pololeze
@evíček 84 Tak ho voz normálně v pololeže, však nemusí v kočárku sedět ![]()
@Amys jestli se nechá, moje 7mi měsíční musí sedět a vidět, jinak ječí ![]()
@stinga Na to jsme měli fintu - vozili jsme v hlubokém kočárku a měl klasické kšíry, takže většinoul klečel nebo ležel na břiše a koukal ven.
Synovi trvalo určitě alespoň 3 měsíce od toho, co si sám sednul, aby seděl delší dobu než 5 minut. Tak jsem na jídlo měla sklápěcí židličku a ve sporťáku byl taky v polosedu.
@alviola v korbičce právě není kam připevnit ty kšíry, tak jsem ji musela přendat do sporťáku, protože začala z korbičky vylézat a začalo to být nebezpečné
Tak to nenechavej uplne do sedu, nevim co mas za kocar, ale vetsinou jsou ruzne pohybovat, nemusi byt vylozene v pravem uhlu nebo naopak lezet. Ja to uplne do sedu nedavala nikdy ani dvouletakovy, vzdycky mel par stupnu aby se moh trochu zaklonit a nesedel v pravem uhlu.
@Kriss Tina jo to mám taky tak, do pravého úhlu to ani nejde dát
@Amys no jenze to on vzdycky usne a to nechci ma svuj denni rezim
@Kriss Tina no neni to uplne pravy uhle trosku niz pak polosed a leh
@evíček 84 píše:
@Amys no jenze to on vzdycky usne a to nechci ma svuj denni rezim
No tak jestli ti sjíždí ze sedu, protože usíná, tak s tím nejspíš nic neuděláš. Možná bych spíš zauvažovala nad tím, že je čas na změnu režimu ![]()