Proč se více odkládají děvčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5254
11.6.21 13:12
@FreeLady12 píše:
Takže rozdíl 4 je podle Vás OK, ale rozdíl 18 už ukazuje na to, že minimálně 18žen (plus mínus 4) odložily své dítě jen proto, že je ženského pohlaví?

Ne, nevím proč to tak je, proto jsem se ptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
11.6.21 13:19

Kvůli pohlaví to není, prostě to tak vyšlo, ať už by se narodilo cokoliv. :nevim:
Ten, kdo odloží dítě do babyboxu, má jistě mnohem hlubší důvody, než preferenci pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
11.6.21 13:21
@Luboš P píše:
Ne, nevím proč to tak je, proto jsem se ptal.

Já to asi pořád nechápu - ta otázka mi přijde stejně stupidní jako např. „Fence se narodilo osm štěňat, 3 holky a 5 kluků. Proč je feneček méně?“

8o 8o 8o

( A jestli jste jen nějaký pisatel budoucího článku na internetu na tohle téma, a zde zjišťujete názory a hledáte citace, no tak to potěš, solidní žurnalistika je v háji už dávno a ještě tomu přikládat :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.6.21 13:46
@FreeLady12 píše:
Já to asi pořád nechápu - ta otázka mi přijde stejně stupidní jako např. „Fence se narodilo osm štěňat, 3 holky a 5 kluků. Proč je feneček méně?“

Prosím, víte něco o statistice. Porovnávat 8 a 220 prostě nejde. Pro mě je poměr 119 : 101 nenáhodný, pro jiného by to bylo (jak jsme se tu dočetli) 130 : 70, tak jsme ve shodě, jen se lišíme mírou. A jestliže je pro někoho poměr 119 : 101 v rámci statistické odchylky, tak proč to normálně nenapíše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.6.21 13:52

Lidé v ČR odloží děti kvůli sociální nouzi nebo, se necítí být ještě rodiči. Není to kvůli pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.6.21 14:02

Nemyslím si, že to je kvůli pohlaví dítěte. Odloženo by asi bylo tak či tak.

Jediné, co mi vadí v této věci, je skutečnost, že se kontaktuje původní rodina, pokud se to povede. Jako teď u toho posledního dítěte. To si pak někdo může odložení rozmyslet a nemuselo by to dobře dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44507
11.6.21 14:08
@Samy píše:
Nemyslím si, že to je kvůli pohlaví dítěte. Odloženo by asi bylo tak či tak.Jediné, co mi vadí v této věci, je skutečnost, že se kontaktuje původní rodina, pokud se to povede. Jako teď u toho posledního dítěte. To si pak někdo může odložení rozmyslet a nemuselo by to dobře dopadnout.

Ona se kontaktuje, protože bylo to dítě už starší a bylo předané s dokumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
11.6.21 14:29
@Samy píše:
Nemyslím si, že to je kvůli pohlaví dítěte. Odloženo by asi bylo tak či tak.Jediné, co mi vadí v této věci, je skutečnost, že se kontaktuje původní rodina, pokud se to povede. Jako teď u toho posledního dítěte. To si pak někdo může odložení rozmyslet a nemuselo by to dobře dopadnout.

Původní rodinu je samozřejmě dobré kontaktovat, pokud je známa - lze ji nalézt. Proč se vám to nelíbí? Co když by nakonec o dítě měli zájem. Biologická rodina má přednost a pokud jsou u dítěte dokumenty, tak se to musí prověřit (včetně ověření pravosti dokumentů). Třeba šlo jen o zkratkovité jednání, nikdo nemůže soudit, bez podrobností.

Ad původní otázka. Z hlediska statistiky je 200 ještě relativně malé číslo a rozdíl M:Ž není tak velký, aby to stále nemohla být „experimentální chyba“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.6.21 17:28
@Luboš P píše:
Znám, ale opačně: v dobách krizí a válek se rodilo více chlapců, protože bylo potřeba vojáky

Cože?? To nemyslíš vážně, že ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
11.6.21 22:01

Napadla mě ještě ta možnost, že když má žena nechtěné dítě a čeká holčičku, spíš ji muž opustí, myslím ty případy, kdy ji chlap odkopne, když zjistí, že je těhotná… protože muži chtějí spíš syny než dcerky. Jakože kdyby čekala kluka, muž by ji neopustil, proto by si řekla, že to ve dvou zvládnou, kdežto když na dítě zůstane sama, tím spíš ho odloží. Ale asi je to blbost, když muž dítě nechce, většinou mu je jedno, co to bude za pohlaví.

Statisticky tam skoro žádný rozdíl není, takže to považuji za bezpředmětné. Lepší by bylo ptát se, proč se v Indii a Číně pořád rodí nepoměrně víc kluků a s holčičkami ženy častěji chodí na potrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
11.6.21 22:42

Damy, kdyz uz je tu tahle diskuse tak me napada, co se deje po tom, co odlozite dite do babyboxu anonymne. To se urady, doktori, socka neptaji, kde ma rodicka to dite? Kdyz si predstavim, ze zenu pusti z nemocnice s miminkem. Maji tam zaznam, ze se narodilo dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66567
12.6.21 06:46
@mingxiao píše:
Damy, kdyz uz je tu tahle diskuse tak me napada, co se deje po tom, co odlozite dite do babyboxu anonymne. To se urady, doktori, socka neptaji, kde ma rodicka to dite? Kdyz si predstavim, ze zenu pusti z nemocnice s miminkem. Maji tam zaznam, ze se narodilo dite.

Tak casto to jsou deti, které ta zenska porodi doma. Vzdyt bezne nachazi deti nekolik hodin stare, nekdy jsou stare den dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
12.6.21 13:54

Nejsme v Číně… Nemyslím si, že je v tom nějaký důvod. Dle mého náhoda.
Je fakt, že i já osobně znám případ, kdy byla žena vyloženě naštvaná, že čeká chlapečka, když chtěla holčičku ale nemyslím si, že když je žena připravená být matkou a mít dítě, ji záleží na pohlaví do té míry, že by dala pryč to druhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
12.6.21 14:12
@mingxiao píše:
Damy, kdyz uz je tu tahle diskuse tak me napada, co se deje po tom, co odlozite dite do babyboxu anonymne. To se urady, doktori, socka neptaji, kde ma rodicka to dite? Kdyz si predstavim, ze zenu pusti z nemocnice s miminkem. Maji tam zaznam, ze se narodilo dite.

Tak ono se v podstatě nikdo nemusí starat, kde to dítě je. Může být u otce u tvých rodičů, mohla jsi ho dát k adopci. Jaké úřady a proč socka? Mě se po narození syna žádné úřady ani socialka na nic neptaly. Jestli ho mám doma :nevim:

V nemocnici můžeš požádat o zapečetění informací o porodu. Říká se tomu anonymní porod, i když anonymní není ;)…

Pokud máš v okolí nějakého rýpala, který tě vidí s Mega břichem a pak bez mimina a zavolá socialku, která se pak bude o dítě zajímat, pak jim musíš říct, žes dítě odložila do babyboxu. Nebo nemusíš, ale bude to řešit policie a těm už to říct asi musíš :D
Už to moc anonymní není, nicméně je to pořád beztrestné poskytnutí dítěte k adopci.

Sousedům a lidem kolem můžeš říct že umřelo nebo že je u otce. Nebo taky nic. Nikomu (mimo policie) do toho asi nic není.

Nicméně já bych se rozhodně nikoho neptala KDE MÁŠ DÍTĚ.

Spíše si ale myslím, že ženy se rozhodnou již před narozením, že dají dítě pryč. Dělají vše proto, aby si nikdo nevšiml že je těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.1.25 08:55

Obnovuji diskusi. Odložených dětí přibylo a v současné době je poměr dětí odložených do babyboxů: 123 chlapců a 149 děvčátek. To podle mne není statistická chyba ani náhoda, prostě musí v tom být nějaký důvod. Co myslíte? Mě napadá to tradiční „zachování rodu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí