Proč stále nehubnu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
28.5.25 07:24

Proč stále nehubnu?

Dobrý den, chtěla bych poradit od někoho zkušenějšího,.. Vždycky mi hubnutí šlo, ale momentálně ani ťuk. Mám 178cm a jsem na váze 102.4kg. Mám doma 3 děti. Nonstop neco dělám a když je dám spát, jdu na půl hodinky cvičit.

Vyřadila jsem vsechno nezdravé, jim pravidelně a jsem v kalorickym deficitu. Před měsícem jsem přestala kojit. Vodu pijí co nejčastěji. Vážila jsem se minulý týden a měla jsem 102.2kg, Vážila jsem se po pár dnech dnes a mam 102.4kg, prostě proč? Co dělám špatně, jak je možné že nehubnu? I kdybych nic nejedla tak snad nezhubnu (zkoušela jsem jíst i méně než byl deficit a ani ťuk). Jsem absolutně demotivovaná, je mi na nic. Fakt se snažím a ono se nic neděje.. Jedu tento styl již přes dva měsíce. Mockrát Vám děkuji za tipy a odpovědi. :oops:

Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
28.5.25 07:30

Hod sem tvuj jidelnicek. Chyba bude ve strave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 07:37

@Hancaaa1 zkus si psát co sníš.
Můžeš třeba přes den uzobávat. Ani si to jeden neuvědomí.

U mě je třeba hodně znát kdy jím.
Moje tělo potřebuje vydatnou snídani.
Pak mám malou svačinu, oběd a malinkou večeři.
Od 17h nejím.
Vyhovuje mi to. Držím to už mnoho let
Měla jsem po dětech 82kg teď mám 176/67kg

Nevzdávej to.
Někdy to jde pomalu

• Citovat
  • Upravit
15768
28.5.25 07:44

První chyba je ta, že se pořád vážíš. Hoď se nejprve do klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
28.5.25 07:48

Kilo sem, kilo tam se neřeší, protože dost záleží i na cyklu a hormonálních změnách.
Po pár dnech nemůžeš čekat výsledky. A pokud nehubneš, tak zkrátka v kalorickém deficitu nejsi… a problém bude v jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
28.5.25 07:50

Váha není všechno. Pociťuješ třeba na oblečení, že je malinko volnější? Jaké cviky děláš? Chápu, že je to demotivující, ale nevzdávej to. Neměla bys možnost to konzultovat s výživovým poradcem nebo trenérem? Nastavit účinný režim, který opravdu zabere, to ti pak dodá chuť vytrvat. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
28.5.25 07:52

Souhlas. Hlavně se vyklidnit psychicky, hubnutí nehrotit a zvážit a změřit třeba jen 1× za měsíc. Ne denně, ne obden a ideálně ani každý týden.
Pokud jsi opravdu v deficitu, musí být pes zakopaný někde jinde. Jaký máš příjem? Byla jsi na inbody?

• Citovat
  • Upravit
35736
28.5.25 07:54

A jak dlouho to teda držíš, par dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
28.5.25 08:07

Základ je se nevážit aspoň prvních pár týdnů. Protože ta změna se v tom těle děje, jen není ještě znatelná. A ty tím, že se vážíš se demotivuješ a vzdáváš to dřív než se to hubnutí na tobě projeví. Nepřibrala jsi za týden, tak nečekej, že po pár dnech budeš hnefd hubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.25 08:09
@pikola píše: Více

Píše v úvodu že dva měsíce.

Zakladatelko, zapisuješ si jídlo do kalorických tabulek, poctivě, vážíš? Problém může být i v malém příjmu - skončila jsi s kojením, tělo je vyčerpané, může ukládat víc, než je potřeba, protože do toho všeho hormonálního kolotoče mu ještě ubíráš kalorie. Nezoufej, vytrvej, ale pečlivě si prohlédni ten jídelníček. Příliš velký kalorický deficit taky není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
28.5.25 08:09
@pikola píše: Více

Pise, ze pres 2 mesice. To uz by mela hubnout pokud je v deficitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.25 08:10

Tady je krásně vidět, jak je mnoho lidí líných dočíst příspěvek do konce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35586
28.5.25 08:13

Po dvou měsících by už mělo být něco vidět, zvlášť z takové váhy. Něco děláš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
28.5.25 08:26

Myslím, že by bylo dobré, když by ti sestavil jídelníček nějaký výživový poradce. Jak říkají ostatní, možná, že máš moc velký deficit, to by znamenalo že hubnout nebudeš a ještě se budeš psychicky trápit. Také si myslím, že jsi na sebe hodně náročná, pochval se i za snahu. Další věc je, jak spíš a také, že asi nemáš moc prostor odpočívat. Myslím, že pokud se pořádně nevyspíš, také to může bránit hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
28.5.25 08:29

Kde sis spočítala deficit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie