Proč někteří rádi přehánějí? Proč to ti lidé dělají?

3734
26.2.23 21:02

Proč to ti lide dělají?

Proč někteří rádi přehaneji? Například máma. Říkala že kojila bráchy do roku a čtvrt. Pak se za několik let podrekla že za půl roku dávala dokrmy umělým mlékem protože už to moc nešlo a pak přestala. U mě zas ze jsem měla zuby v půl roce a pak mi řekla že až v roce. Prostě ona ráda asi přehání a pak stejně řekne něco jiného. Mohla bych tak pokračovat u jiných lidí a jiných situaci. Chápete to? Stalo se vám to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3968
26.2.23 21:06
@Švédka87 píše:
Proč někteří rádi přehaneji? Například máma. Říkala že kojila bráchy do roku a čtvrt. Pak se za několik let podrekla že za půl roku dávala dokrmy umělým mlékem protože už to moc nešlo a pak přestala. U mě zas ze jsem měla zuby v půl roce a pak mi řekla že až v roce. Prostě ona ráda asi přehání a pak stejně řekne něco jiného. Mohla bych tak pokračovat u jiných lidí a jiných situaci. Chápete to? Stalo se vám to taky?

Je o zcela běžné, bohužel. Časem si lidi zhodnotíš a zařídíš se podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
26.2.23 21:17

@Švédka87 A nemohla to prostě zapomenout? Tohle si už vůbec nepamatuju. Stejně jako nevím, odkdy byly děcka bez plinek, třeba. Jen tak nějak plus mínus vím, že od roku oba chodili. Ale ten zbytek, to bych hádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.2.23 21:20

Proste to zapomenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
26.2.23 21:25
@Lucie_Sx píše:
Proste to zapomenou.

Ze by to nekdo zapomnel a spletl se o pul roku..? :D To asi ne…

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
26.2.23 21:30
@Švédka87 píše:
Proč někteří rádi přehaneji? Například máma. Říkala že kojila bráchy do roku a čtvrt. Pak se za několik let podrekla že za půl roku dávala dokrmy umělým mlékem protože už to moc nešlo a pak přestala. U mě zas ze jsem měla zuby v půl roce a pak mi řekla že až v roce. Prostě ona ráda asi přehání a pak stejně řekne něco jiného. Mohla bych tak pokračovat u jiných lidí a jiných situaci. Chápete to? Stalo se vám to taky?

Asi si tu pravdu upravuje, dle toho, co se ji aktualne vic hodi :D Mam takovou kolegyni, ta jednu a tu samou historku vypravi pokazde jinak a s uplne jinym dejem :lol: Kdyz uz to neni tak zajimave, tak to trochu okorenime :mrgreen: Holt nekteri lide potrebuji byt zajimavi a jini maji zase radi senzace, takze jsou spokojeny obe strany :P A tohle zenske prehaneni je celkem bezne. Jen se tomu smeju a myslim si sve.

• Citovat
  • Upravit
6445
26.2.23 21:31

Paměť je zrádná a člověk sám sebe rád obelhává. Další věcí je povaha, někteří lidé a jejich řeči patří do kategorie mínus sto a vydělit dvěma. Takze někdo si to nepamatuje, někdo přehání z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
26.2.23 21:43

Prostě měli asi v dětství málo lásky a chtějí na sebe upoutat pozornost. Myslí si, že je za to budou mít ostatní rádi, když budou zábavní. Tak bych to viděla já, nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
9045
26.2.23 21:47

Přehánění u vlastních dětí je celkem běžné a asi i normální. Známá mi hustila do hlavy, že má geniální dítě. Dítě ničím geniální není, pohybově mi přijde dokonce lehce opožděné. Stejná zkušenost i s jinou známou, jejíž dítě už je velké a zpětně tvrdí, že některé věci uměl v době kdy je ale neuměl a pamatuje si to víc lidí v okolí. Asi to ani nedělají schválně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.23 21:58

Moje matka rozumuje úplně stejně. :kytka:
Prostě bráchu kojila do čtyř, pak vlastně do dvou, pak vlastně ledva přes rok a mně údajně jen 3 měsíce. Aha, tak jen jeden. Ale když mi moje dcerka nechtěla pít z prsu po několika týdnech na JIP po narození, tak to byla katastrófa. :mrgreen: Jedním ouškem… víme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
26.2.23 22:19

Můj manžel zas v 5 měsících obcházel nábytek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
26.2.23 22:23

Úplně normální kváky starších ženských.
Pro příklad uvedu tchyni. Její geniální děti chodily na nočník od 3 měsíců (prý je podpírala polštářem), plynule mluvily v roce, samozřejmě jedly s nožem a vidličkou. Že ve třech letech uměly citovat Vergilia v originále, snad asi nemusím ani psát.
Ono to mnohdy stačí i tady - každá má neskutečně chytré a nadané dítě. Zajímavé, že tuhle epidemii geniálních dětí ve školství nepozoruju.
Jedním uchem tam, druhým ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
26.2.23 22:30

Hele chtějí být zajímaví a očekavají chválu a že jim někdo řekne: Opravdu?? TÉDA! TY JSI TAK STATEČNÁ!… za mě je to dost směšný :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
26.2.23 22:44
@Švédka87 píše:
…úplně běžná lidská vlastnost :nevim: kterou jde vidět na emimi snad v každé diskuzi, v rodinách, v práci… Člověk je tvor nedokonalý a podvědomě/ vědomě / nevědomě dělá ze sebe dokonalejšího, protože se tím odliší od davu a dělá mu to dobře. Pocit vyjímečnosti prostě hřeje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
26.2.23 22:52
@Serpentini píše:
Přehánění u vlastních dětí je celkem běžné a asi i normální. Známá mi hustila do hlavy, že má geniální dítě. Dítě ničím geniální není, pohybově mi přijde dokonce lehce opožděné. Stejná zkušenost i s jinou známou, jejíž dítě už je velké a zpětně tvrdí, že některé věci uměl v době kdy je ale neuměl a pamatuje si to víc lidí v okolí. Asi to ani nedělají schválně. :nevim:

Je to nějakej komplex z dětství. Ty lidi maj potřebu pořád soutěžit a být lepší než okolí v čemkoliv. Třeba v tom, že jejich dítě dřív začalo chodit. Přijde mi to dost směšný, ale asi bych té známé poskytla obdivné „wow“ a slova chvály, aby byla spokojená a chvíli šťastná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová