Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosim vas, pomozte mi, nebo se zblaznim. Prave jsme stary drncak vymenili za moderni verzi elektrickeho zvonku, vyzkouseli obe kombinace zeleného a červeného dratu, a ono to nezvoni, byt ten stary fungoval.
Co je spatne? Jak to mame spravit?
Nedosla, je to elektricky zvonek, funguje na uzavrenem el. okruhu.
![]()
@Sluka píše:
Nedosla, je to elektricky zvonek, funguje na uzavrenem el. okruhu.
zeptám se muže, až se vrátí… momentálně připojuje naviják… nebo nemáte třeba někde vypnuté vyzvánění? Ztlumenou hlasitost nebo tak něco?
@Sluka píše:
@Jura007 PLEASE HELP
Slyším a poslouchám, má paní…
(jak džin z pohádky
).
Tak kromě možného vnitřního poškození elektroniky zvonku mě napadají dvě možnosti: buď jsou drátky někde přelomené, nebo nemají vodivý kontakt (nebo není vodivý kontakt mezi upevňovacím šroubkem a těmi plíšky, ke kterým má dráty přitlačovat). Variantu „přelomené drátky“ nejlíp odhalíte odmontováním zvonku a vyzkoušením někde doma na stole, kde mezi zvonkem, tlačítkem a zdrojem elektřiny budou asi pěticentimetrové drátky. Pokud všechno funguje, zrada bude v drátech.
Chybějící vodivý kontakt okolo šroubků se hledá podstatně hůř, ale i to jde. Občas pomůže vytřít všechny spoje vatovou tyčinkou, namočenou do ALPY (to je 70% alkohol, takže spolehlivě odmastí) - anebo odbornější je prostříknutí sprejem KONTOX (ale ta ALPA většinou stačí).
No a pokud nic z toho nepomůže, tak uvnitř zvonku je někde tzv. studený spoj - ten reaguje na zahřátí protékajícím proudem, na ohřátí od sluníčka, na změnu vzdušné vlhkosti atd. V takovém případě bych radši koupil nový zvonek, než bych hledal „studeňák“. Tož tak…
@Jura007 ale oni koupili nový zvonek
to bych ho šla raději reklamovat, pokud by opravdu byl vadný…
Jo, pochopil jsem, že koupili nový zvonek. Ale pokud je např. Made in China, tak v kdovíjakých podmínkách byl ksladovaný nebo kdovíco se s ním dělo při přepravě… ![]()
@Jura007 no i v tom případě bych si od obchodu nechala vrátit peníze nebo vyměnila za jiný kus…
Jinak to šedivobílé na konci, to je co? Není chyba v tom? Případně se mohl nějaký drátek ulomit při odstraňování starého zvonku… ![]()
Mne napadlo, zda zrada neni v tom trafu.. jwko, ze tenhle zvonek potrebuje jiny proud nez ty stare.. ![]()
@Jura007 dekuji ti, rytiri na bilem koni
lec obavam se, ze problem bude prozaictejsi.. nejaka kravovina, ktera napadne kazdeho krome meho muze ![]()
@Sluka
hele blondýna, ale není na tom návodu zdroj baterie s 8mi volty? jestli jste do toho pustili 220 ze sítě tak už zvonit nebude ani s tou baterkou?