Proč zvonek nezvoní?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20155
18.2.15 17:25

Proc zvonek nezvoni?

Prosim vas, pomozte mi, nebo se zblaznim. Prave jsme stary drncak vymenili za moderni verzi elektrickeho zvonku, vyzkouseli obe kombinace zeleného a červeného dratu, a ono to nezvoni, byt ten stary fungoval.
Co je spatne? Jak to mame spravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
18.2.15 17:33

Foto toho zvonku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.2.15 17:34

Foto navodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.15 17:38

Nedošla baterka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
18.2.15 17:43

Nebo jste prostě měli smůlu na vadný kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.2.15 17:43

Nedosla, je to elektricky zvonek, funguje na uzavrenem el. okruhu.
:|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.2.15 17:44

@Jura007 PLEASE HELP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.15 17:51
@Sluka píše:
Nedosla, je to elektricky zvonek, funguje na uzavrenem el. okruhu. :|

zeptám se muže, až se vrátí… momentálně připojuje naviják… nebo nemáte třeba někde vypnuté vyzvánění? Ztlumenou hlasitost nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.15 17:57
@Sluka píše:
@Jura007 PLEASE HELP

Slyším a poslouchám, má paní… :pankac: (jak džin z pohádky :lol: ).
Tak kromě možného vnitřního poškození elektroniky zvonku mě napadají dvě možnosti: buď jsou drátky někde přelomené, nebo nemají vodivý kontakt (nebo není vodivý kontakt mezi upevňovacím šroubkem a těmi plíšky, ke kterým má dráty přitlačovat). Variantu „přelomené drátky“ nejlíp odhalíte odmontováním zvonku a vyzkoušením někde doma na stole, kde mezi zvonkem, tlačítkem a zdrojem elektřiny budou asi pěticentimetrové drátky. Pokud všechno funguje, zrada bude v drátech.
Chybějící vodivý kontakt okolo šroubků se hledá podstatně hůř, ale i to jde. Občas pomůže vytřít všechny spoje vatovou tyčinkou, namočenou do ALPY (to je 70% alkohol, takže spolehlivě odmastí) - anebo odbornější je prostříknutí sprejem KONTOX (ale ta ALPA většinou stačí).
No a pokud nic z toho nepomůže, tak uvnitř zvonku je někde tzv. studený spoj - ten reaguje na zahřátí protékajícím proudem, na ohřátí od sluníčka, na změnu vzdušné vlhkosti atd. V takovém případě bych radši koupil nový zvonek, než bych hledal „studeňák“. Tož tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.15 18:05

@Jura007 ale oni koupili nový zvonek ;) to bych ho šla raději reklamovat, pokud by opravdu byl vadný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.15 18:08

Jo, pochopil jsem, že koupili nový zvonek. Ale pokud je např. Made in China, tak v kdovíjakých podmínkách byl ksladovaný nebo kdovíco se s ním dělo při přepravě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.15 18:10

@Jura007 no i v tom případě bych si od obchodu nechala vrátit peníze nebo vyměnila za jiný kus…
Jinak to šedivobílé na konci, to je co? Není chyba v tom? Případně se mohl nějaký drátek ulomit při odstraňování starého zvonku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.2.15 18:13

Mne napadlo, zda zrada neni v tom trafu.. jwko, ze tenhle zvonek potrebuje jiny proud nez ty stare.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.2.15 18:15

@Jura007 dekuji ti, rytiri na bilem koni :kytka: lec obavam se, ze problem bude prozaictejsi.. nejaka kravovina, ktera napadne kazdeho krome meho muze :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
18.2.15 18:15

@Sluka
hele blondýna, ale není na tom návodu zdroj baterie s 8mi volty? jestli jste do toho pustili 220 ze sítě tak už zvonit nebude ani s tou baterkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný