Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sluka píše:
Mne napadlo, zda zrada neni v tom trafu.. jwko, ze tenhle zvonek potrebuje jiny proud nez ty stare..
a na kolik voltů máte to staré?
@Regina Hero píše:
Jinak to šedivobílé na konci, to je co? Není chyba v tom? Případně se mohl nějaký drátek ulomit při odstraňování starého zvonku…
Tak předpokládám, že při montáži nového přístroje každý očistí zoxidované vodiče na čistý kov… Zase takové kravky z uživatelek emimina nedělám.
@Jura007 píše:
Tak předpokládám, že při montáži nového přístroje každý očistí zoxidované vodiče na čistý kov… Zase takové kravky z uživatelek emimina nedělám.
no nevím, já taky nedělám z nikoho kravky, ale vidím tam ten konec pěkně zoxidovaný olezlý šedivobílý… nebo to mohla jen málo omotat kolem šroubku a málo utáhnout a nebyl kontakt… ![]()
@Sluka
tak koukám že 8V je zvonkové trafo, vedou dráty od krabičky nebo přímo ze sítě?
@Sluka píše:
Prosim vas, pomozte mi, nebo se zblaznim. Prave jsme stary drncak vymenili za moderni verzi elektrickeho zvonku, vyzkouseli obe kombinace zeleného a červeného dratu, a ono to nezvoni, byt ten stary fungoval.
Co je spatne? Jak to mame spravit?
Řekl bych nekompatibilita původního napájení. Je stávající zdroj v domě střídavý 8 volt jak říká návod? Nový zvonek vypadá jako primitivní elektromagnet bez přerušovače což vyžaduje střídavé napájení.
@Patejl1 píše: Řekl bych nekompatibilita původního napájení. Je stávající zdroj v domě střídavý 8 volt jak říká návod? Nový zvonek vypadá jako primitivní elektromagnet bez přerušovače což vyžaduje střídavé napájení.
Správná připomínka, ale vyhoví i usměrněné střídavé napětí - pokud tam není vyhlazovací kondenzátor. I to, co leze z diodového usměrňovače, dokáže napájet zvonek… To jen tak na okraj.
@Sluka jako poslední možnost bych zkusila připojit ten starý zvonek, jestli bude zvonit a jestli jsou teda v pořádku aspoň ty dráty… mohl se nějaký přerušit…
Nebo už zvoníte?
Dekuji vam, zitra volam elektrikare, problem bude v tom napeti, jsem si jista, ale to muj drahy nevyresi. Cili nasledujici diskuze bude:nevite o elektrikari v nasem okoli? ![]()
Taky jsme řešili to samé. Koupili jsme si krásný dOmovni telefon a ejhle nezvonil. Jak tady padlo byl nekompatibilní s tím starým
@Nina Filipi napeti.. zitra poslu muze pro trafo a pro jistotu i pro stary zvonek ![]()
Jelikoz emimino vi na rozdíl od googlu vse, tak doplnuji, jak to dopadlo, pro pripadnebudouci zoufalce.. Zvonek nezvonil, protoze mel malo stavy. Tomu kovovemu staremu drncaku stacilo 4V trafo, kdezto tento nejede ani na udavanych 8v, takze elektrikář
@Sluka píše:
Pardon. Elektrikar namontoval 12V trafo, a uz to zvoni
hurááá… zvoním, zvoníš, zvoníte…
![]()