Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den.Chtela bych se zeptat.Holky chodily jste s miminkama ven ,kdyz meli zapal plic.?Muj 8mesicni syn ma zapal plic a doktorka nam rekla ,ze kdyz nebude mit teploty ze muzeme ven a me se to porad nezda.Diky za odpovedi.
no teda se zapalem plic bych ven nesla - zrovna utery a streda tady byl mraz a inverze - nesla jsme ven ani se zdravyma detma, dneska je pro zmenu nad nulou, ale zase desne fici…
Příspěvek upraven 04.02.11 v 11:37
Já osobně bych asi ven nechodila.
Zápal plic jsem nedávno přechodila a dodnes mám šílené problémy.
Ale co se týče samotného zápalu plic, tak mně osobně bylo venku mnohem hůř než doma. Ale je fakt, že já se zadýchávala a celkově jsem byla taková malátná. Což asi u prcka nehrozí, jestliže se veze v kočárku.
Mně nakonec udělalo nejlépe, když jsem doma pořádně vyvětrala, nebo jsem si chvíli stoupla do dveří a nadýchala se čerstvého vzduchu…
Asi bych se u tak malého mimča bála. Venku je hnusně a zápal plic není sranda. Měla bych strach, že se mu to zhorší, případně se přidá něco jiného
![]()
Sama jsem zvědavá, co ti písnou ostatní maminky
Taky bych ven nešla,teď všude něco řádí a prcek je oslabený.Jěště by mohl dokoupit nějaký „bonus“ ![]()
Určitě bere ATB ne?Buďte doma a hezky si vyvětrejte ![]()
Ani náhodou ![]()
Já trávím dost času s dětmi venku, i naše dr. je toho názoru, že jen nachlazené dítě bez teploty ven na kočárku může, ale rekonvalescence po nemoci je o něčem jiném. Po zápalu plic je dítě oslabené, i na volném vzduchu, pokud nemrzne, tak může oslabený organismus něco chytit.
Se zápalem plic ven??? Tak to teda koukám jako blázen, my jsme se zápalem plic byli v nemocnici, 10 dní zavření na pokoji, nesměli jsme ani na chodbu, aby malý něco nechytil ještě k tomu a nezhoršilo se to. V tomto počasí, když venku fučí, je inverze a k tomu chřipková epidemie bych teda ven v žádném případě nešla..
jěště jsem chtěla napsat aby jsi to fakt nepodceňovala.Já nějak nedoléčila zánět průdušek a při vyzvedávání malýho ze školky jsem si tam vyzvedla i angínu
Takže během 14 dní mám 2 ATB ![]()
máme zkušenosti se zápalem plic už od miminka, se zápalem plic ven nesmíš ani náhodou, i děti co už chodí, dokonce nesmí být namáhány ani chůzí nejlepší je je nosit. Strávili jsme x krát i v nemocnici takže o tom vím své, pokud chceš jít s dítětem ven, zhoršíš jen jeho stav
nedělala bych to ani náhodou, my měli povolený jen nejnutnější převoz k lékaři a zpět
Tak to teda nevím co to máš za doktorku
Určitě nechod je oslabený mohl by něco chytit když ted řádí ty chřipky.Počkej pár dní a pak hlavně né mezi lidi
My se právě vrátily z nemocnice - 8 dní a nyní máme přísný klidový režim (2 letá dcera), doktorka nás nerada pouštěla a zdůrazňovala, že nikam, nikam, ležet, neběhat…
Ven bych nešla ani omylem, je strašně oslabená, bere atb, akorát by něco chytla.
Rozhodně ne, dokud nebude prcek zdravej!
Naše dr. je toho názoru, že dokud dítě bere ATB, tak by mělo zůstat doma v klidu (Vzpomeň si na svoje dětství, určitě tě maminka nevyháněla s nemocí ven, ale ležela jsi v posteli a ještě po odeznění jsi určitě měla pár dní na rekonvalescenci
). Obzvlášť v mrazech, větru a inverzi, což v týdnu bylo. My byli teď zavřený doma přes 2 týdny, masakr, ale vzhledem k tomu, že se nám nemoci od konce listopadu nevyhýbají obloukem, naopak chytneme kde co, tak jsme se obrnili trpělivostí a ven nechodili.
Ale hurááá dneska jdeme poprvý, na golfkách a zabalený v pytlích a jen nachvilku, aby je ten vzduch zase nepoložil ![]()
A jak dlouho se už léčí? Jestli přestal brát ATB, tak proč ne, na chvilku. Pokud teda nemrzne.
Verco 10dni bral Atb. pak dostal opet teplotu tak mu ted ve stredu nechala udelat rengen a tam potvrdily zapal plic a od vcera mame jiny Atb.Takze da se rict ze jsme na zacatku.Holky dekuji vam vsem za odpovedi.
Ze zápalem plic nevím, ale když je mimino malé nebo v kočárku, tak to stejné mi říkala moje…
Když je pěkně - myslím nefouká, neni -20, tak prostě nabalit batole do kočáru v teple a to je prý nej lék na nemoce dýchacích cest.
Nemyslím chodící dítě, ale ještě vozené…
Holky, kdyz se jedna o dospeleho cloveka, ktery ma oboustranny zapal plic..jak dlouho je zpravidla nutny pobyt v nemocnici cca? Diky